题目内容
【题目】阅读理解
TransNatura International Nature Photo Competition
The application is open, and all photographers are invited from all over the world, except the jury (评委会) and the organizers. The basic requirement is that the recordings have to be made of natural habitats without disturbing the wildlife. On the photos only wild animals can be included.
Two categories:
A Category: Open—any type of nature photography, representing animals, plants, landscape, and so on
B Category: The art of flying—nature pictures that represent the movement of flying animals and the beauty of flying
The assessment by the jury: 16th September10th October
Announcement of results: 30th of October
Exhibition Opening: 23th of November
The works received will be evaluated and decided upon by an international jury made up of the five persons from Hungary and Romania.
A total number of competition prizes will be awarded:
Grand Prize—1,000 Euro;
1st Prize—600 Euro;
2nd Prize—400 Euro;
3rd Prize—200 Euro.
Entry requirements:
A participant may enter the competition with at most four pictures per category.
The pictures for the competition have to be submitted before 15th of September in the form of digital images, in jpg format.
The participant must have full copyright over the submitted photos.
The entry fee is 10 Euro for a category, 15 Euro for two categories.
Additional information can be obtained by e-mail at: transnatura@vadon.ro.
(1)What should be the theme of the competition?
A.Fashion.
B.Society.
C.Nature.
D.Technology.
(2)Which of the following can be allowed to enter the competition?
A.A picture with a pet dog in it.
B.A picture with a wild tiger in it.
C.A picture taken by an organizer.
D.A picture with a flying hen in it.
(3)What can be known about an award-winning picture?
A.It will win at least 200 Euro.
B.It should be linked to a flying animal.
C.It will be printed in a famous magazine.
D.Its display will end in October.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
【解析】本文主要介绍了transnatura国际自然摄影比赛的参赛资格,要求及获奖者所得的奖品。
(1)考查推理判断。根据题目“TransNatura International Nature Photo Competition” 国际自然摄影比赛,及第一段中的“The basic requirement is that the recordings have to be made of natural habitats without disturbing the wildlife.” 最基本的要求是录音必须由自然环境进行,而不干扰野生动物。分析这两处可知比赛的主题应该是自然界,可知选C。
(2) 考查推理判断。根据第一段中的“The basic requirement is that the recordings have to be made of natural habitats without disturbing the wildlife. On the photos only wild animals can be included”可知参赛作品必须是在自然环境中,必须是野生动物。A中是宠物狗和D中的母鸡,都不是野生动物。故A和D排除。第一段第一句“ all photographers are invited from all over the world, except the jury (评委会) and the organizers.”所有的照片都是来自世界各地的摄影师,但评委会和组织者除外。C项中的组织者不可以参赛的。故C也排除。B项(. A picture with a wild tiger in it.)照片中有野生的老虎符合这一项,故选B。
(3) 考查推理判断。根据“A total number of competition prizes will be awarded:”所列的奖品中可知获奖者的奖品:比赛颁发奖品有:特等奖-1000欧元;一等奖-600欧元;二等奖400欧元;三等奖-200欧元,由此可知至少可获得200欧元的奖金,故选A。