题目内容

【题目】Some people make you feel comfortable when they are around. You spend an hour with them and feel as if you have known them half your life. These people have something in common. And once we know what it is, we can try to do it ourselves.

How is it done? Here are several skills that good talkers have. If you follow the skills, they’ll help you put people at their ease, and make friends with them quickly.

First of all, good talkers ask questions. Almost anyone, no matter how shy he is, will answer a question. One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning. It’s a common question, but it will get things going.” From there you can move on to other matters—sometimes to really personal questions. And how he answers will let you know how far you can go.

Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers. This point seems clear, but it isn’t.. Your questions should have a point and help to tell what sort of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully and attentively.

Real listening at least means some things. First it means not to change the subject of conversation. If someone sticks to one topic, you can take it as a fact that he’s really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones of voice. If the voice sounds dull, then, it’s time for you to change the subject.

Finally, good talkers know well how to deal with the occasion of parting. If you’re saying good-bye, you may give him a firm handshake and say, “I’ve really enjoyed meeting you.” If you want to see that person again, don’t keep it a secret. Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they’ve known you half their life.

1Asking questions might be a quite good and suitable way _______

A. for you to make more and more new friends

B. to begin your business talks

C. to get the conversation going smoothly

D. for you to make a deep and lasting impression on others

2After having asked somebody a question, it’ll be polite of you to _______.

A. make clear what kind of person he is B. listen to his reply attentively

C. wait quietly and patiently for his answer D. go on asking him more questions

3Generally speaking, good talkers are persons who _______.

A. are good at making any topic interesting

B. never talk too much or too little

C. always speak in a gentle way

D. know how and when they should change the topic of the talk

4If you really take delight in meeting someone again, _______.

A. you may take him as your lifelong trustworthy friend

B. it seems necessary for you to let him know it

C. it’s proper for you to give him a second handshake

D. it’ll be helpful for you to have further understanding of him

【答案】

1C

2B

3D

4B

【解析】本文教给我们一些语言的技能主要介绍了三种好的谈话方式。

1C

推理判断题。根据第三段One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning. It’s a common question, but it will get things going.”可以推断出,问问题可能是一种很好地让对话顺利进行的方式。故选C.

2B

细节理解题。根据第四段Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers.可知,一旦问了别人问题以后,你去认真倾听他所说的是有礼貌的。故选B.

3D

细节理解题。根据第五段If the voice sounds dull, then, it’s time for you to change the subject.可知,好的谈话者知道什么时候怎么样去改变话题。故选D.

4B

细节理解题。根据最后一段If you want to see that person again, don’t keep it a secret.可知,如果你真的想再见这个人,你一定要让他知道。故选B.

练习册系列答案
相关题目

【题目】I log onto a computer at the doctor’s office to say I have arrived and then wait until a voice calls me into the examination room.

There, a robotic nurse directs me onto a device and then takes my blood pressure. Some time later, in steps the doctor, who is also a robot. He notes down my symptoms and gives me a prescription. I pay for my visit using a credit card machine and return home without having met another human being.

This scenario(场景) is my nightmarish(噩梦般的) vision of the future, which hasn’t come to passat least not yet.

I should say I really do like many aspects of technology. I am a big fan of air conditioning in the summer and heaters in winter. But I am writing this because I don’t want machines to take over.

When I call my dentist's office and actually get a human being on the line, I am thrilled. And when I see the introduction of yet more self-service checkout stations at the grocery store, I feel like shouting: "When it comes to cashiers(收银员), make mine human, please!"

After all, human cashiers sometimes give you a store coupon (优惠券) for items you are buying. Even more than that, real-life cashiers often take an interest in particularly cute children, which can brighten a young mother's day. A cashier may also show compassion for an elderly person struggling to get that last penny out of her purse.

Machines can be efficient and cost-effective and they often get the job done just fine. But they lack an element so crucial to everyday life.

It is being human that prompts(促使) us to smile at others, which may be what they need at that moment. Call it the spirit, the soul or the heart. It is something no machine will ever have.

1What’s the author’s purpose in writing the first two paragraphs?

A. To indicate high technology can make our future life very efficient.

B. To warn readers of the possible dangers of robotic nurses and doctors.

C. To describe a possible future scene where robots take control of our life.

D. To predict how technology can affect we see a doctor in the future.

2What is the main reason that the author prefers being served by humans rather than by robots?

A. Robots don’t offer to give store coupons.

B. Robots are indifferent and emotionless.

C. Services from robots cost less time and more money.

D. Robots can’t do a job as well as humans do.

3What does the underlined word “element” mean in the eighth paragraph?

A. Humor. B. The ability to speak.

C. Methods. D. Effective communication.

4What’s the main idea of the text?

A. The opinion about using man or machine.

B. Machines give people a lot of convenience.

C. Being human service is better than service from machines.

D. Being human service cost little money.

【题目】根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Many of us feel sleepy in winter, but other species often take it a step further and hibernate (冬眠). 【1】 The body slows down and breathing, temperature and metabolic and heart rate all decrease. Dormice (睡鼠) head underground and hedgehogs (刺猬) hunker down in their nests.

Hibernation seems to do them good. But human cannot bed down for long periods. 2 To work out why we do not, first we need to find out why animals do. The most obvious reason for hibernating is to avoid the cold. Conditions are harsh and there is little food to eat, as fewer plants are growing. 3 Then they live off body-fat reserves until it’s time to wake up.

But a 2015 study of dormice found that they continued hibernating even when cold conditions had ended. 4 The key issue seemed to be connected with their main food: beech trees. The dormice need their seeds to reproduce, or for the baby dormice to gain enough body fat. In a harvest year, they produce plenty of seeds. Somehow the dormice could predict it. Otherwise, they stop reproduction these years and increase their survival by staying underground.

5 By staying out of sight, the dormice avoided being hunted by their predators (天敌) like owls. Until recently people thought hibernation was just about energy saving, a defense against cold weather and food shortage, and now we think it’s more predator avoidance. The survival rates in hibernation are close to 100%.

A. So obviously there are other reasons.

B. They were hibernating underground to save energy.

C. Hibernation is an extended period of energy-saving state.

D. All kinds of animals hibernate, from insects to birds and primates.

E. Why, if it is so beneficial, do we not hibernate?

F. The dormice had another reason to stay underground.

G. So many animals fatten themselves up during summer.

【题目】The Cambridge Science Festival Curiosity Challenge

Dare to Take the Curiosity Challenge!

The Cambridge Science Festival (CSF) is pleased to inform you of the sixth annual Curiosity

Challenge. The challenge invites , even dares school students between the ages of 5 and 14 to create

artwork or a piece of writing that shows their curiosity how it inspires them to explore their world.

Students are being dared to draw a picture, write an article, take a photo or write a poem that shows what they are curious about. To enter the challenge, all artwork or pieces of writing should be sent to the Cambridge Science Festival, MIT Museum, 265 Mass Avenue. Cambridge 02139 by Friday,Feburary 8 th.

Students who enter the Curiosity Challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday, April 21st. Guest speakers will also present prizes to the students. Winning entries will be published in a book. Student entries will be exhibited and prizes will be given. Families of those who take part will be included in celebration and brunch will be served.

Between March 10th and March 15h, each winner will be given the specifics of the closing ceremony and the Curiosity Challenge celebration. The program guidelines and other related information are available at :http:// cambridgesciencefestival.org.

1Who can take part in the Curiosity Challenge?

A. School students. B. Cambridge locals.

C. CSF winners. D. MIT artists.

2When will the prize-giving ceremony be held?

A. On February 8th. B. On March 10th.

C. On March 15th D. On April 21st.

3What type of writing is this text?

A .An exhibition guide. B. An art show review.

C. An announcement. D. An official report.

【题目】As the capital of China’s Shanxi Province, Xi’an’s long history was properly summed up by our English-speaking guide:“If Xi’an is the grandmother of cities, Beijing is a youth and Shanghai is just a baby in the womb.

However, it was not until 1974, following the chance discovery of the Army of Terracotta Warriors by well-digging farmers, that Xi’an was once again pushed onto the international map. Three decades later, the local government is pouring funds into the tourism sector. Ancient monuments and museums are being restored, and various copies of Buddhist and Tang heritage are being constructed to help Chinese tourists rediscover their national heritage.

One of those ancient monuments is the Big Wild Goose Pagoda-Xi’an’s most sacred monument-which was built in 652 by the monk Xuanzang, who travelled across India for 18 years and returned with a precious collection of Buddhist sacred texts. In 1966, the Red Guards burnt the pagoda’s scriptures, silk wall hangings and other relics in a bonfire that raged all night. But that destruction has largely been forgotten as tourists flock to the newly restored pagoda. The only original remainders- the empty shell of the seven-storey pagoda-light up at night, standing out in the city’s skyline.

Xi’an is also displaying the glories of the ancient Tang Dynasty, with a 165-acre Tang Paradise Theme Park that is visited by flocks of tourist groups. Although every bit of this Tang heritage is recreated, it is artistically pleasing, landscaped with ponds and lakes, classical garden, bridges, palaces and pavilions. Explore the vast area on a golf cart, hopping on and off to see shortened operas from the Tang Dynasty days, laser shows on the lake, highly structured man-made waterfalls, as well as murals and statues of historical figures, philosophers and poets.

A 36km drive northeast takes you to Xi’an’s most famous attraction, the Army of Terracotta Warriors. They were made to order in 211BC by the first emperor of China, Qin Shi Huangdi, who used the forced labor of 700,000 subjects to create a mausoleum(陵庙) guarded by an entire army.

【1】From the passage we can learn that a large sum of money of the local government in Xi’an is being ploughed into_______.

A. restoring the monuments

B. restoring the Pagoda

C. tourism industry

D. exploring the history

2How many historical sites in Xi’an have been referred to in the passage?

A. Three B. Four C. One D. Six

3What can we learn from the third paragraph about the Tang Paradise Theme Park?

A. Visitors are pleased with the survivals from the Tang Dynasty.

B. The natural waterfalls in it are very attractive.

C. It is totally recreated but is artistically pleasant.

D. Visitors can appreciate the full Tang Dynasty operas.

4Which of the following can be the best title for the text?

A. Make a visit to ancient sites at once.

B. China’s ancient capital rises again.

C. Travel to the Army of Terracotta Warriors.

D. Take a view in the modern city.

【题目】Sports can help you keep fit and get in touch with nature. However, whether you are on the mountains, in the waves, or on the grassland, you should be aware that your sport of choice might have great influence on the environment.

Some sports are resource-hungry. Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场) in good condition. This causes major environmental effects. For example, in the dry regions of Portugal and Spain, golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.

There are many environment-friendly sports. Power walking is one of them that you could take up today. You don't need any special equipment except a good pair of shoes; and you don't have to worry about resources and your purse. Simple and free, power walking can also keep you fit. If you walk regularly, it will be good for your heart and bones. Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious, sleep well and have better weight control.

Whatever sport you take up, you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials. But the final goal should be "green gyms". They are better replacements(代替物) for traditional health clubs and modern sports centers. Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or other open spaces. There is no special requirement for you to start your membership. And best of all, it's free.

1Which of the following is the author most probably in favor of?

A. Motor racing in the desert.

B. Cycling around a lake.

C. Playing basketball in a gym

D. Swimming in a sports center.

2The author uses power walking as an example mainly because_________.

A. it is an outdoor sport

B. it improves our health

C. it uses fewer resources

D. it is recommended by experts

3What do we know about golf from the passage?

A. It is popular in Portugal and Spain.

B. It needs water and electricity to keep its courses green.

C. It pollutes the earth with chemicals and wastes.

D. It causes water shortages around the world.

4The author writes the passage to ________.

A. show us the function of major sports

B. discuss the major influence of popular sports

C. encourage us to go in for green sports

D. introduce different types of environment-friendly sports

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网