题目内容
Dear Friend,
The recent success of children's books has made the general public aware that there's a huge market out there.
And there's a growing need for new writers trained to create the $3 billion worth of children's books bought each year ... plus stories and articles needed by over 650 publishers of magazines for children and teenagers.
Who are these needed writers? They're ordinary folks like you and me.
But am I good enough?
I was once where you might be now. My thoughts of writing had been pushed down by self-doubt, and I didn't know where to turn for help.
Then, I accepted a free offer from the Institute to test my writing aptitude(潜能),and it turned out to be the inspiration I needed.
The promise that paid off
The Institute made the same promise to me that they will make to you, if you show basic writing ability:
You will complete at least one manuscript(手稿) suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.
I really didn't expect any publication before I finished the course, but that happened. I sold three stories. And I soon discovered that was not unusual at the Institute.
Since graduation, I have authored 34 nationally published children's books and over 300 stories and articles.
Free test and brochure
We offer a free aptitude test and will send you a copy of our brochure describing our recognized home-study courses on the basis of one-on-one training.
Realize your writing dream today. There's nothing sadder than a dream delayed until it fades forever.
Sincerely,
Kristi
Kristi Holl, Instructor
Institute of Children's Literature
1.From the first three paragraphs, we learn that_____.
A. children’s books are usually bestsellers
B. there is a growing need for writers of children's
C. magazines for teenagers have drawn public attention
D. publishers are making $3 billion each year
2.When finishing the course, you are promised to_____.
A. be a successful publisher
B. become a confident editor
C. get one story or article published
D. finish one work for publication
3.Kristi Holl mentions her experience mainly to_____.
A. prove she is a good instructor
B. give her advice on course preparation
C. show she sold more stories than articles
D. promote the writing program
1.B
2.C
3.D
【解析】
试题分析:本文是一篇广告类短文,在文章中作者指出儿童读物有着巨大的市场,市场也需要更多的优秀儿童读物作家,以此来呼吁人们参加该文章介绍的培训课程。
1.主旨大意题。根据首段内容The recent success of children's books has made the general public aware that there's a huge market out there.和第二段And there's a growing need for new writers trained to create the $3 billion worth of children's books可知前三段内容主要介绍了儿童读物有着巨大的市场,而且这种需求的增长也引发了对儿童读物作家的需求。
2. 细节理解题。根据文中The promise that paid off部分内容You will complete at least one manuscript(手稿) suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.可知培训单位承诺在结束培训后为参加培训人员发表一篇作品,选C。
3.推理判断题。在文章前两段介绍市场对儿童读物作家的需求,然后以自问自答的方式提出Who are these needed writers? They're ordinary folks like you and me。再根据下文对培训课程的介绍可以判断作者是在为培训课程做广告,来推广该课程。选D。
考点:考查广告布告类短文阅读