题目内容
【题目】Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.
![]()
The view that the spirit of adventure no longer has any scope for its enterprise seems, at first glance, depressingly true. The highest mountains have been scaled; the deepest seas plumbed. Maps today no longer contain huge blanks marked "Unknown Territory", nor do they make random guesses at the shapes of 【1】 land-masses. All major journeys of exploration to 【2】 the true shape and nature of the globe have been made in the past. It was left to us to fill in the details with 【3】 which once would have been considered impossible. The gaps have been 【4】. What next?
The obvious answer, of course, is that man is now looking upwards into space. Discoveries are being made at such a tremendous rate that even authors of science-fiction are finding it difficult to keep up with them and have to tax their imagination to invent bigger and better space-craft. Satellites sending signals as they swing round our globe have become 【5】.
Astronauts have successfully landed on the moon and its entire surface has been photographed. The information that satellites may provide fueling stations for manned rockets no longer strikes us as preposterous. If thirty years ago, a scientist has urged that we send messages into outer space in the hope of receiving an answer, he would have been regarded as either irresponsible or mad. Now, anything seems 【6】.
From dreams like these, we return to earth with a bump. Trips into space are all very well, but they are not for us; we must 【7】 ourselves with our own, much-traveled world. The earth itself is the training-ground for adventurous spirits, for "adventure" need not mean the seeking out of something new. A person can be called adventurous when he finds out something for himself, and it does not matter how many times the discovery has been made before. No one would say that men who set out now to cross the forbidding Antarctic are less enterprising than their predecessors who tried to do the same thing. The little boy who climbs the small hill that 【8】 his town, or even he who tries to climbs and fails, has precisely the same spirit that led Hillary to climb Everest. For the bold spirit and inquiring mind, there are inexhaustible possibilities. So long as there are people willing to 【9】 places that are well-known, there will be those who will, one day, set foot on remote and 【10】 shores.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】E
【4】G
【5】A
【6】F
【7】B
【8】I
【9】J
【10】K
【解析】
这是一篇议论文。有一种观点认为,冒险精神已不再具有进取精神,乍一看,这似乎是令人沮丧的事实。文章通过论述,驳斥了这种观点。对于大胆的精神和探究的头脑,有无尽的可能。太空探索尤其如此。
【1】
考查形容词。句意:今天的地图不再包含标有“未知领土”的巨大空白,也不再随机猜测遥远大陆的形状。空处修饰名词land-masses,应用形容词。表示“遥远的”,应用distant。故选D。
【2】
考查动词。句意:所有确定地球真实形状和性质的主要旅行都是在过去进行的。to ___2___ the true shape and nature of the globe是动词不定式作定语,修饰all major journeys of exploration,空处应用动词原形,表示“确定”,用动词determine。故选C。
【3】
考查名词。句意:于是就由我们来填补探险的细节,而这些探险在过去被认为是不可能的。空处作介词with的宾语,应用名词。表示“探险”,用名词expedition。它是可数名词,空前没有冠词,应用复数形式。故选E。
【4】
考查过去分词。句意:空白已经被填补。结合前一句中的“It was left to us to fill in the details”可知,该句表达的意思是:空白已经被填补。the gaps和fill之间是被动关系,该句应用被动语态。现在完成时的被动语态为:have been done。故空处应填过去分词。故选G。
【5】
考查句意:在绕地球旋转时发送信号的卫星已经变得很常见了。空处作become的表语,应用形容词。表示“常见的”,应用commonplace。故选A。
【6】
考查形容词。句意:现在,一切似乎都是可行的。该段前半部分提到:如果三十年前,一位科学家敦促我们向外太空发送信息以希望得到答案,他会被认为是不负责任或疯了。而卫星的存在使得这一切变得可行。故该句表达意思应为:现在,一切似乎都是可行的。空处作seem的表语,应用形容词。表示“可行的”,应用feasible。故选F。
【7】
考查动词。句意:我们必须满足于我们自己的、经常旅行的世界。前一句提到:进入太空旅行很好,但它们却不是为我们准备的。由此推知,该句想表达的意思为:我们必须满足于我们自己的、经常旅行的世界。must是情态动词,后面接动词原形。表示“满意,满足”,应用content。故选B。
【8】
考查动词。句意:那个爬上俯瞰他家乡的小山丘的小男孩,甚至是那个试图攀登却失败的小男孩,都有着引领希拉里攀登珠穆朗玛峰的同样的精神。表示“俯瞰”, 应用动词overlook。that ___8___ his town是定语从句,修饰the small hill,空处在从句中作谓语,根据主谓一致原则,谓语动词应用第三人称单数形式。故选I。
【9】
考查动词。句意:只要有人愿意重新发现那些著名的地方,总有一天,会有人踏上那遥远而无迹可循的海岸。be willing to do是固定句式,空处应用动词原形。表示“重新发现”,应用rediscover。故选J。
【10】
考查形容词。句意:只要有人愿意重新发现那些著名的地方,总有一天,会有人踏上那遥远、无足迹的海岸。空处和remote并列,修饰名词shores,应用形容词。表达“没有足迹的”,应用trackless。故选K。