题目内容
9.During these days,the United States is full of cars.There are still some families without cars,but some families have two or more ones.(36)C They are als a necessary part of life.Cars are used for business.They are driven to offices and factories by workers who have no other way to get to their jobs.When salesmen are sent to different parts of the city,they have to drive in order to carry their products.(37)E
Sometimes small children must be driven to school.In some cities school buses are used only when children live more than a mile away from the school.(38)G One mother drives on Mondays taking her own children and the neighbors'as well.Anoter mother drivers on Tuesdays,another on Wednesdays,and so on.(39)B Men also form car pools,with three or four men taking turns driving to the place where they all work.
(40)A So more car pools should be formed in order to put fewer cars on the road and use less gas.Too many cars will lead to some problems such as accidents or environmental pollution.Something will have to be done about the use of cars.And the government should encourage the citizens to decrease the use of their cars as much as they can.
A.Too many cars are being driven.
B.This is called forming a car pool.
C.Cars are used for more than pleasure.
D.You can choose your car according to the use of it.
E.Farmers have to drive into the city in order to get supplies.
F.Still,it is not safe for young children to take the school bus.
G.When children are too young to walk too far,their mothers take turns driving them to school.
分析 美国现在到处是车,车已经成了生活一个必须品,在生活中车起着非常重要的作用.
解答 CEGBA
36.C 考查上下文理解.根据They are als a necessary part of life.可知,汽车还是生活的一个必需品,所以前句说汽车不仅仅用于休闲娱乐,故选C.
37.E 考查上下文理解.根据第二段的介绍可知,汽车有很的作用,如 business、salesmen、small children,所以中间是汽车对农民的作用,故选E.
38.G 考查上下文理解.根据One mother drives on Mondays taking her own children and the neighbors'as well.Anoter mother drivers on Tuesdays,another on Wednesdays,and so on可知,在周一一位妈妈带着自己和邻居的孩子去学校,周二另外一位母亲负责送孩子,所以当孩子太小不 能自己上学,妈妈们负责轮流接送孩子,故选G.
39.B 考查归纳总结.根据上文的介绍可知,这种负责轮流接送孩子的情况就叫做家庭拼车,故选B.
40.A 考查上下为理解.根据Too many cars will lead to some problems such as accidents or environmental pollution可知太多的车导致了很多比如事故污染等问题,所以原因在于太多的车在路上,故选A.
点评 本文是一篇选句填空阅读,题目主要考查上下文内容联系以及文章内容理解.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
| A. | to which | B. | to whom | C. | for whom | D. | from which |