题目内容

【题目】Good afternoon, and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today, I would like to draw your attention to a few of our laws.

The first one is about drinking. Now, you may not buy alcohol in this country if you are under 18 years of age, nor may your friends buy it for you.

Secondly, noise, Enjoy yourselves by all means, but please don't make unnecessary noise, particularly at night. We ask you to respect other people who may wish to be quiet.

Thirdly, crossing the road. Be careful. The traffic moves on the left side of the road in this country. Use pedestrian crossings and do not take any risk when crossing the road.

My next point is about litter(throwing away wasted material in a public place). It is an offence to drop litter in the street. When you have something to throw away, please put it in your pocket and take it home, or put it in a litter bin.

Finally, as regards smoking, it is against the law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16 years of age.

I'd like to finish by saying that if you requires any sort of help or assistance, you should get in touch with your local police station, who will be pleased to help you.

Now, are there any questions?

1The main purpose of this speech would be to ________.

A. prepare people for international travel

B. declare the laws of different countries

C. give advice to travelers to the county

D. inform people of the punishment for breaking laws

2From the speech we learn that ________.

A. in this country, if you are under 18 years of age, you may not buy alcohol, but your friend can buy it for you.

B. you may not buy cigarettes or tobacco unless you are above 16 years of age

C. because the traffic moves on the right side of the road, you must use pedestrian crossings when crossing the road.

D. you can't make noise except at night.

3Who do you think is most likely to make the speech?

A. A policeman B. A lawmaker

C. A teacher D. A lawyer

【答案】

1C

2B

3A

【解析】本文是英国的警察给那些来到英国旅游的游客提出的5个需要注意的建议。

1推理题。根据文章第一段Good afternoon,and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today,I would like to draw your attention to a few of our laws.说明,本文是给那些来英国旅行的游客提的建议,故C正确。

2推理题。根据文章倒数第二段Finally, as regards something, it is against the law to buy cigarettes or tobacco (烟草) if you are under 16 years of age.说明,在英国16岁以下的人是不能买香烟的。故B正确。

3推理题。本文是给游客建议的注意事项,可以利用排除法,立法者,律师以及教师是不会这样做的。最有可能的就是英国的警察提醒游客要注意这些。故A正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
It's generally believed that people act the way they do because of their personalities and attitudes. They recycle their garbage because they care about the environment. They pay $5 for a caramel brulee latte because they like expensive coffee drinks.
It's undeniable that behavior comes from our inner dispositions(性情), but in many instances we also draw inferences about who we are, as suggested by the social psychologist Daryl Bern, by observing our own behavior. We can be strangers to ourselves. If we knew our own minds, why should we need to guess what our preferences are from our behavior? If our minds were an open book, we would know exactly how much we care about the environment or like lattes. Actually, we often need to look to our behavior to figure out who we are.
Moreover, we don't just use our behavior to learn about our particular types of character --- we infer characters that weren't there before. Our behavior is often shaped by little pressures around us, which we fail to recognize. Maybe we recycle because our wives and neighbors would disapprove if we didn't. Maybe we buy lattes in order to impress the people around us. We should not mistakenly believe that we always behave as a result of some inner disposition.
Whatever pressures there can be or inferences one can make, people become what they do, though it may not be in compliance(符合)with their true desires. Therefore, we should all bear in mind Kurt Vonnegut's advice: “We are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be.”
(1)According to the passage, personalities and attitudes are commonly believed to _______.
A.determine one's behavior
B.reflect one's taste
C.influence one's surroundings
D.result from one's habits
(2)Which of the following would Daryl Bern most probably agree with?
A.The return of a wallet can indicate one's honesty.
B.A kind person will offer his seat to the old.
C.One recycles plastics to protect the environment.
D.One buys latte out of love of coffee.
(3)What can be inferred from the underlined sentence in the passage?
A.We fail to realize our inner dispositions.
B.We can be influenced by outside pressures.
C.Our behavior is the result of our true desires.
D.Our characters can shape our social relationships.
(4)What does the author mainly discusses in the passage?
A.Personalities and attitudes.
B.Preferences and habits.
C.Behavior and personalities.
D.Attitudes and preferences.

【题目】阅读理解
A schoolgirl saved her father's life by kicking him in the chest after he suffered a serious allergic (过敏的) reaction which stopped his heart.
Izzy, nine, restarted father Colm's heart by stamping (踩) on his chest after he fell down at home and stopped breathing.
Izzy's mother, Debbie, immediately called 999 but Izzy knew doctors would never arrive in time to save her father, so decided to use CPR.
However, she quickly discovered her arms weren't strong enough, so she stamped on her father's chest instead.
Debbie then took over with some more conventional chest compressions (按压) until the ambulance arrived.
Izzy, who has been given a bravery award by her school, said: "I just kicked him really hard. My mum taught me CPR but I knew I wasn't strong enough to use hands. I was quite scared. The doctor said I might as well be a doctor or a nurse. My mum said that Dad was going to hospital with a big footprint on his
"She's a little star," said Debbie, "i was really upset but Izzy just took over. I just can't believe what she did. I really think all children should be taught first aid. Izzy did CPR then the doctor turned up. Colm had to have more treatment on the way to the hospital and we've got to see an expert."
Truck driver Colm, 35, suffered a mystery allergic reaction on Saturday and was taken to hospital, but was sent home only for it to happen again the next day. The second attack was so serious that his airway swelled, preventing him from breathing, his blood pressure dropped suddenly, and his heart stopped for a moment.
He has now made a full recovery from his suffering.
(1)Izzy kicked her father in the chest ______ .
A.to express her helplessness
B.to practise CPR on him
C.to keep him awake
D.to restart his heart
(2)What's the right order of the events? ①Izzy kicked Colm. ②Debbie called 999. ③Izzy learned CPR. ④Colm's heart stopped.
A.3124
B.4231
C.3421
D.4312
(3)What does Paragraph 8 mainly talk about?
A.What Colm suffered.
B.Colm's present condition.
C.What caused Colm's allergy.
D.Symptoms of Colm's allergic reaction.
(4)Why does the author write the news?
A.To describe a serious accident.
B.To prove the importance of CPR.
C.To report a 9-year-old girl's brave act.
D.To call people's attention to allergic reaction.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网