题目内容
An old woman walked into a clothes shop. She asked the salesgirl to let her have a look at a new dress, but the girl stood still behind the counter(柜台), taking no notice of the request. The old woman spoke to the girl again, raising her voice a bit, but still received no answer. The old woman looked at the girl and nodded to herself, “I am too old to see well. I can’t even tell a plastic model from a real girl!”
On hearing this, the salesgirl shouted to the old woman, “What? Did you call me a plastic model?” The old woman was greatly surprised. “Oh, dear me,” she said. “The model can speak!”
- 1.
What did the old woman go to the shop to do?
- A.To choose a dress.
- B.To buy a dress for herself.
- C.To show off her dress.
- D.To pick a quarrel with the salesgirl.
- A.
- 2.
The salesgirl did not make a reply ________.
- A.because she didn’t see the old woman
- B.because she didn’t think the old woman had enough money for a new dress
- C.because she was too busy to notice the old woman
- D.for some reason unknown in this story
- A.
- 3.
It was not until that woman spoke for the _______ time that the salesgirl said something.
- A.first
- B.second
- C.third
- D.fourth
- A.
- 4.
When the old woman said, “I am too old to see well,” she _______.
- A.meant to say that she really had poor eyesight
- B.wanted the salesgirl to excuse her
- C.was simply telling a lie
- D.was, in face, trying to make the salesgirl open her mouth
- A.
- 5.
What do you think the salesgirl would do on hearing this? She would ______.
- A.be too angry to say a word for a moment
- B.run and tell the shop-owner about it
- C.apologize to the old woman and do what she had been asked to do
- D.turn back and cry
- A.
ADCDA
文章讲的是一个老妇人在服装店与售货员小姐的笑话。
1.A。事实细节题。从She asked the salesgirl to let her have a look at a new dress可知答案A正确。
2.D。事实细节题。阅读全文可知文章未提到售货员小姐未回答的原因,故答案选D。
3.C。事实细节题。前两次老妇人要求看衣服都未被理睬, 当她第三次开口说原来是个塑料模特时服务小姐才开口,故答案选C。
4.D。推理判断题。从老夫人的语气“Oh, dear me,” she said, “The model can speak” 可知她有意想让售货员小姐开口,即答案选D。
5.A。推理判断题。当售货员小姐听老夫人说她是塑料模特时,听了之后她肯定会很生气,便开口说话,这是意想之中的;B项明显对服务小姐不利;C项从她的话 “What? Did you call me a plastic model?”可知她不会向老妇人道歉;D项程度太深, 不至于。故答案选A。
文章讲的是一个老妇人在服装店与售货员小姐的笑话。
1.A。事实细节题。从She asked the salesgirl to let her have a look at a new dress可知答案A正确。
2.D。事实细节题。阅读全文可知文章未提到售货员小姐未回答的原因,故答案选D。
3.C。事实细节题。前两次老妇人要求看衣服都未被理睬, 当她第三次开口说原来是个塑料模特时服务小姐才开口,故答案选C。
4.D。推理判断题。从老夫人的语气“Oh, dear me,” she said, “The model can speak” 可知她有意想让售货员小姐开口,即答案选D。
5.A。推理判断题。当售货员小姐听老夫人说她是塑料模特时,听了之后她肯定会很生气,便开口说话,这是意想之中的;B项明显对服务小姐不利;C项从她的话 “What? Did you call me a plastic model?”可知她不会向老妇人道歉;D项程度太深, 不至于。故答案选A。
练习册系列答案
相关题目