题目内容

【题目】A

In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. People had been writing novels for a century—most experts date the first novel to Robinson Crusoe in 1719—but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字) rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors, often with something like “By a lady.” Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral, or just plain bad.

In 1870, when Dickens died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose characters — from Oliver Twist to Tiny Tim— were held up as moral touchstones. Today Dickens’ greatness is unchallenged. Removing him from the pantheon(名人堂) of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.

How did Dickens get to the top? For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers game, and the test of time is extremely difficult to pass. Some 60,000 novels were published during the Victorian age, from 1837 to1901; today a casual reader might be able to name a half-dozen of them. It’s partly true that Dickens’ style of writing attracted audiences from all walks of life. It’s partly that his writings rode a wave of social, political and scientific progress. But it’s also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck made Dickens such a distinguished writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possible — and important for our own culture—to understand how he made himself a lasting one.

1Which of the following best describes British novels in the 18th century?

A. They were difficult to understand.

B. They were popular among the rich.

C. They were seen as nearly worthless.

D. They were written mostly by women.

2Dickens is compared with the Mona Lisa in the text to stress________.

A. his reputation in France

B. his interest in modern art

C. his success in publication

D. his importance in literature

3What is the author’s purpose in writing the text?

A. To remember a great writer.

B. To introduce an English novel.

C. To encourage studies on culture.

D. To promote values of the Victorian age.

【答案】

1C

2D

3A

【解析】本文写于Charles Dickens诞辰200周年前夕,介绍了Charles Dickens在英国小说方面的重要贡献和深远影响。

1细节理解题。根据第一段对当时情况的描写nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字)rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors... Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral, or just plain bad.可知,印刷技术落后,人们识字率低,作品上没有作者名字,小说被认为是愚蠢的、不正常的,或者毫无价值可言。故选C。

2推理判断题。根据第二段Dickens’ greatness is unchallenged.和列举的Charles Dickens小说的影响可知,把他和Mona Lisa相比是为了说明Charles Dickens在英国小说方面的重要性和Mona Lisa在绘画方面的重要性是一样的,故选D。

3写作意图题。根据文中对Charles Dickens及其作品在英国小说史上重要性的描写,和文章最后But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possible — and important for our own culture—to understand how he made himself a lasting one.可知,本文是写于Charles Dickens诞辰200周年前夕,由此可知作者写本文是为了纪念这位伟大的作家。故选A。

本文推理判断题的考法:

1. 推测文章的观点或结论。小题1要求判断18世纪英国小说的现状,根据第一段对当时情况的描写nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy rate in England was under 50%.Novels, were looked upon as silly, immoral, or just plain bad.可知,当时印刷技术落后,人们识字率低,小说被认为是愚蠢的不正常的,毫无价值可言。

2. 推测作者写作目的或意图。小题3判断本文的写作目的,根据文中对Charles Dickens及其作品在英国小说史上重要性的描写,和文章最后But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possible — and important for our own culture—to understand how he made himself a lasting one.可知,本文是写于Charles Dickens诞辰200周年前夕,由此推断作者写本文是为了纪念这位伟大的作家。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Much of my work as a coach includes helping people make an important decision, such as “If Im at a crossroads in my career, which path should I follow?” “If Im considering offers, which one should I accept?”

Difficult decisions like these remind me of a comment made by Scott McNealy, CEO of Sun Microsystems for years during a lecture while I was in a business school at Stanford. He was asked how he made decisions and responded, “Its important to make good decisions. But I spend much less time and energy worrying about making the right decision and much more time and energy ensuring that any decision I make turns out right.”

In fact, before we make any decisions, particularly those difficult ones, were anxious to focus on identifying the “best” option because of the risk of being “wrong”. But a side effect of that mindset(观念模式) is that we pay too much attention to the moment of choice and lose sight of everything that follows. Its what happens next that finally determines whether a given decision was “right”.

Another aspect of this mindset is that our focus on making the “right” decision can easily lead to paralysis(麻痹), because the options were choosing among are so difficult to rank in the first place. How can we definitively determine in advance what career path will be “the best”, or what job offer we should accept? Obviously, we cant.

Focusing on the effort after our decision not only helps us succeed, but also reminds us that we play a role in every outcome. Our control should be in our day-to-day activities rather than in our one-time decision.

1What is the authors job?

A. To teach people to choose good careers.

B. To tell people how to adapt to a new city.

C. To help people make a vital choice.

D. To advise people to ask for a high salary.

2Which of the following about Scott McNealy is TRUE?

A. He tries his best to make his decision right in the end.

B. He never cares about whether his decision is good or not.

C. Making decisions is not very important for him.

D. He only focuses on the process rather than the outcome.

3Most people feel anxious when making an important decision because they ________.

A. dont know what to do next

B. cant find a good coach to give them advice

C. worry about the undesired result it may bring about

D. have no idea of what to expect

4What is the text mainly about?

A. Making the right decision is very important.

B. Stop worrying about making the right decision.

C. Believe in yourself and choose what you want.

D. Help others make the right decision.

【题目】 The Hotel Wake-up Call Gets Personal

Here’s a wake-up call: The hotel front desk will do one better than ringing your phone in the morning. They’ll send an actual human being to your room. Don’t worry. They won’t come in and kiss you good morning. 1

Never mind that most travelers nowadays have smart phones with built-in alarm clocks. 2 Here are some examples. At the Wolcott Hotel, if a wake-up call is unanswered, they will send an employee to your door. At Las Ventanas al Paraiso, an employee shows up at your room to wake you up with tea, coffee and breakfast bread. At the Mandarin Oriental, a person rather than an automated system will call to wake you up. 3

Hotels have always taken the wake-up call seriously. 4 If you don’t get your call within five minutes of the requested time, you won’t have to pay for your room. Travelers, too, still want to have an option of a wake-up call. A study of 285 guests at Crown Plaza found that 53% considered a wake-up call very important.

5 In the late 1980s, hotels turned to automated systems. Then all you’d get was a ring and silence. In the ever-competitive race for loyal customers, however, many hotels are now getting creative with the wake-up call. Some hotels even have recordings of celebrity voices. And more hotels will go back to the old in-person system of wake up calls.

A. But they might bring you coffee.

B. If you don’t answer, you’ll get a wake-up knock.

C. Crown Plaza, for instance, has a wake-up call guarantee.

D. But the wake-up call became less personal over the years.

E. The hotel gets 15 to 30 requests for wake-up calls each day.

F. The human wake-up call is a way to personalize a guest's stay.

G. Some guests sleep through the call, while others turn their phone ringers off.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网