题目内容

Do you sleep well? Some people get off to sleep as soon as the head hits the pillow, but many others are not so lucky.In fact,the lack of quality sleep has become a public health issue around the world.According to the World Association of Sleep Medicine,45 percent of the world’s population suffer from sleep problems.One in eight people don’t sleep well and are easily woken.7.6 percent sleep less than 3 hours each night.Some even can not fall asleep for several days in a row.

As a basic bodily and mental need,sleep is essential for our survival.It helps us to fight diseases,strengthen our memory, perform better in work and school and improve our quality of life.Lack of sleep is known to have a significant negative influence on health,both in the short and long term.Poor sleep has been associated with obesity, weakened immune systems and even some cancers,as well as depression and anxiety.

The World Sleep Day, held on the third Friday of March,is an annual celebration of sleep to lighten the burden of sleep problems through better prevention and management of sleep disorders.

Unhealthy lifestyle may be the first to blame for sleeplessness.More and more people use cellphones and computers in bed,with many staying up until midnight.Modern technology does make our life convenient,but abuse of it ruins our health.Environmental conditions,such as temperature,noise,light,bed comfort also play an important role in one’s ability to get proper sleep.Besides,improper evening diet,like a full or an empty stomach,coffee and alcohol all contribute to sleep problems.Of course,when it comes to causing poor sleep stress from finances,family or work should never be ignored.

However, those who suffer from sleep disorders don’t necessarily have to continue to do so—most sleep problems can be solved.

1.What can be inferred from Paragraph 1 ?

A.Nobody can stay awake for several days.

B.All people are going through sleep problems.

C.Sleep problems have become a worldwide concern.

D.The majority of the world’s population can’t sleep well.

2.What does Paragraph 4 mainly tell us?

A.The influences of lack of sleep.

B.The possible causes of poor sleep.

C.Poor sleep is associated with illness.

D.Good sleep helps us to perform better.

3.What will be discussed in the paragraph that follows?

A.The harm of sleep problems.

B.Activities on the World Sleep Day.

C.Interviews of poor sleep sufferers.

D.Measures against sleep problems.

1.C

2.B

3.D

【解析】

试题分析:本文讲述了全世界范围的睡眠问题已经很严重了,文章中仔细分析了睡眠问题出现的具体原因和并提出了具体的解决方法。

1.1】C推理题。根据第一段2,3行In fact, the lack of quality sleep has become a public health issue around the world.可知睡眠问题已经成为全球的问题,故C正确。

2.2】B细节题。根据文章倒数第二段Unhealthy lifestyle may be the first to blame和Environmental conditions, such as temperature, noise, light, bed comfort also play an important Pole in one's ability to get proper sleep.和Of course, when it comes to causing poor sleep, stress from finances, family or work should never be ignored.可知ACD三项都是要可能的原因,只有B项文章没有提及。故B正确。

3.3】D推理题。在文章最后两段发现了导致睡眠问题的具体原因,接下来应该告诉我们解决这些问题的具体的措施。故D正确。

考点:考查议论文阅读。

练习册系列答案
相关题目

[1]If you can’t find your keys , ask a woman.It’s reported that females are better than males at multitasking, particularly if those tasks include searching for lost items, for example , the car keys.

[2]Researchers carried out two experiments, in which men and women have to juggle(同时做)several tasks.Examples of this include working in a busy office or cooking several dishes at once for a meal.In the first battle of the sexes , the volunteers played a computer game that required rapid changes of attention.Both sexes slowed down , but the women slowed less.This suggests that they found multitasking easier.

[3]In the second experiment , volunteers were given 8 minutes to complete a set of sums , search for restaurants on a map and work out the route they would take to search for a set of keys lost in a field.The two sexes did well on all the tasks, but the key hunt — in which the searches planned by the women were judged to be clearly superior.When it is the only thing to be done, both sexes are equally good at it.It showed that men’s ability to plan a search for lost keys breaks down, when put under the pressure of multitasking.The results suggest that women are better at multitasking than men.

[4] Women’s advantage at doing tasks has its roots in evolution.In the Stone Age , men could probably go out and hunt for food , while the women stayed at home and multi-tasked.They were always looking out for their children , as well as doing other things , like gathering fruits and doing mending and making stone tools.Men probably have somewhat more of a one-track mind.

1.What does the text mainly talk about? (no more than 6 words )

____________________________________________________________________

2.How many experiments did researchers do? (no more than 2 words )

____________________________________________________________________

3.In the first battle of the sexes, what did the volunteers do ? (no more than 12 words )

____________________________________________________________________

4.When searching for lost keys is their only task, how do both sexes perform ? (no more than 5 words )

____________________________________________________________________

5.What work did men mainly do in the Stone Age ? (no more than 8 words )

____________________________________________________________________

People aren’t walking any more---if they can figure out a way to avoid it.

I felt superior about this matter until the other day I took my car to mail a small parcel.The journey is a matter of 281 steps.But I used the car.And I wasn’t in any hurry, either, I had merely become one more victim of a national sickness: motorosis.

It is an illness to which I had thought myself immune(免疫的), for I was bred in the tradition of going to places on my own two legs.At that time, we regarded 25 miles as good day’s walk and the ability to cover such a distance in ten hours as sign of strength and skill.It did not occur to us that walking was a hardship.And the effect was lasting.When I was 45 years old I raced –and beat—a teenage football player the 168 steps up the Stature of Liberty.

Such enterprises today are regarded by many middle-aged persons as bad for the heart.But a well-known British physician, Sir Adolphe Abrhams, pointed out recently that hearts and bodies need proper exercises.A person who avoids exercise is more likely to have illnesses than one who exercises regularly.And walking is an ideal form of exercise--- the most familiar and natural of all.

It was Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot.The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world, He cannot learn in a car.

The car is a convenient means of transport, but we have made it our way of life.Many people don’t dare to approach nature any more; to them the world they were born to enjoy is all threat.To them security is a steel river thundering on a concrete road.And much of their thinking takes place while waiting for the traffic light to turn green.

I say that the green of forests is the mind’s best light.And none but the man on foot can evaluate what is basic and everlasting.

1.What is the national sickness?

A.Walking too much B.Traveling too much

C.Driving cars too much D.Climbing stairs too much.

2.What was life like when the author was young?

A.People usually went around on foot.

B.people often walked 25 miles a day

C.People used to climb the Statue of Liberty.

D.people considered a ten-hour walk as a hardship.

3.The author mentions Henry Thoreau to prove that

A.middle-aged people like getting back to nature

B.walking in nature helps enrich one’s mind

C.people need regular exercise to keep fit

D.going on foot prevents heart disease

4.What is compared to “a steel river” in Paragraph6?

A.A queue of cars B.A ray of traffic light

C.A flash of lightning D.A stream of people

5.What is the author’s intention of writing this passage?

A.To tell people to reflect more on life.

B.To recommend people to give up driving

C.To advise people to do outdoor activities

D.To encourage people to return to walking

Discover Artistic Talents across the Country

Redtory, Guangzhou

Redtory, established in 2009, is a spacious art district often referred to as Guangzhou’s 798. Made up of more than 30 old halls, mostly buildings of red brick, the place was originally built in 1956 as Chinese largest can factory. Some of the rusty machines from the old factory have been kept as art equipment, giving the zone an old charm.

Where: No. 128 Yuancun Siheng Road, Tianhe District, Guangzhou

Opening hours: Mon-Sun 10:30 am-9 pm

Tank Loft, Chongqing

This 12,000-square-meter art center was established on the site of a used military tank warehouse(仓库). It is the largest contemporary art base in western China, featuring modern exhibition, galleries, design studios and art bookstores. The art zone is located on the campus of the Sichuan Fine Arts Institute and was created by the school in the early 2000s.

Where: No. 108 Huangjueping Center Street, Jiulongpo District, Chongqing

Opening hours: 9 am-5 pm(closed Mondays)

M50, Shanghai

M50, also known as 50 Moganshan Road, is the center of Shanghai’s contemporary art scene, with more than 100 artists whose studios are open to the public. This district, on the bank of Suzhou Creek, was previously a textile factory until it seized production in 1999. Xue Song, a Shanghai artist, was the first to establish a studio there in 2002.

Where: No. 50 Moganshan Road, Pudong District, Shanghai

Opening hours: 10 am-5 pm(closed Mondays)

798 Art Zone, Beijing

Attracted by ordered designing, convenient traffic and unique style of Bauhaus architecture, art organizations and artists have crowded in the vacant plants and transformed them since 2001, gradually forming a district gathered galleries, art studios, cultural companies, fashion shops etc. As the earliest area where the organizations and artists moved in located in the original area of 798 factory, this place was named as Beijing 798 Art Zone.

Where: No. 4 Jiuxianqiao Road, Chaoyang District, Beijing

Opening hours: 10 am-6 pm

1.If you are going to visit an art zone at 7pm, which one can you go to?

A. Redtory, Guangzhou. B. Tank Loft, Chongqing.

C. M50, Shanghai. D. 798 Art Zone, Beijing.

2.Tank Loft, Chongqing is quite different from the others in .

A. size B. site C. feature D. weather

3. Which of the following was built first?

A. Redtory, Guangzhou. B. Tank Loft, Chongqing.

C. M50, Shanghai. D. 798 Art Zone, Beijing.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网