题目内容

I used to be a very self-centered person, but in the past two years I have really changed. I have started to think about other people  I think about myself. I am happy that I am becoming a  person.

I think my  started when I was at Palomar College. At first, I just wanted to get my  and be left alone. I thought I was smarter than everyone else, so I hardly ever  to anyone in my classes. By the end of my first semester, I was really  . It seemed as if everyone but me had made friends and was having fun. So I tried a(n)  . I started asking people around me what they were doing, and if they were having trouble I  to help. That was really a big  for me. By the end of the year, I had several new friends, and two of  are still my best friends today.

A bigger cause of my new  , however, came when I took a part-time job at a Vista Nursing Home. One old lady there who had Alzheimer’s disease became my  . Every time I came into her room, she was so  because she thought I was her daughter. Her real daughter never  her, so I took her place. She let me  that making others feel good makes me feel good, too. When she died, I was  , but I was very grateful to her.

I think I am a much  person today than I used to be, and I hope I will not  these experiences. They have  me to care about other people more than about myself. I  who I am today, and I could not say that a few years ago.

1.A. since  B. before  C. or   D. unless

2. A. famousB. simple

C. differentD. skilled

3. A. educationB. career

C. tourD. change

4.A. balanceB. homework

C. degreeD. interest

5. A. talkedB. wroteC. liedD. reported

6.A. carefulB. lonelyC. curiousD. guilty

7. A. argumentB. game

C. experimentD. defence

8.A. daredB. offered

C. hesitatedD. happened

9.A. dreamB. problemC. dutyD. step

10.A. usB. whichC. themD. whom

11. A. attitudeB. hobby

C. hopeD. luck

12. A. friendB. partnerC. guideD. guest

13. A. politeB. happy

C. strangeD. confident

14. A. botheredB. answered

C. visitedD. trusted

15.A. explainB. guessC. declareD. see

16. A. homelessB. heartbroken

C. bad-temperedD. hopeless

17. A. quieterB. busierC. betterD. richer

18.A. forgetB. face

C. improveD. analyze

19.A. forcedB. preferred

C. orderedD. taught

20. A. missB. likeC. wonderD. expect

 

1.B

2.C

3.D

4.C

5.A

6.B

7.C

8.B

9.D

10.C

11.A

12.A

13.B

14.C

15.D

16.B

17.C

18.A

19.D

20.B

【解析】

【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文, 主要叙述了作者从一个自私的女孩到关爱他人的人的转变过程及她从中所学到的道理。

1.选B。逻辑推理题。根据本段第一句: “我过去是一个非常自私的人, 但在过去的两年里我真的变了。”此空处体现出的正是变化后的结果, 那就是先考虑别人, 再考虑自己。所以选before在……之前。since自从; or或者; unless除非。

2.2】选C。逻辑推理题。根据in the past two years I have really changed可知作者现在正成为一个完全不同于过去的人。

3.3】选D。词汇复现题。此处change正好对应着前面I have really changed。education教育; career职业, 生涯; tour旅行。

4.4】选C。词语辨析题。结合前面when I was at Palomar College可知作者起初的目标应是获得学位(degree)。balance平衡; homework作业; interest兴趣。

5.5】选A。逻辑推理题。作者认为自己比班里任何人都聪明, 所以从不和他们交谈(talk)。而write写信; lie说谎; report报告, 均不符合语境。

6.6】选B。逻辑推理题。通过此空后面的It seemed as if everyone but me had made friends and was having fun. 可知, 直到这学期结束时, 作者很孤单(lonely)。careful仔细的; curious好奇的; guilty有罪的。

7.7】选C。词语辨析题。面对现状, 作者尝试了一个实验(experiment)。argument争论, 辩论; game游戏; defence保卫, 防御。只有C项符合语境。

8.8】选B。逻辑推理题。作者开始问周围的人他们在做什么, 他们是否有一些作者可以帮助解决的麻烦事。这里选offer(乐意, 主动提议)主要是结合作者现在要改变, 以前不关心别人, 现在从关心周围的人和事开始一句得出。而C项hesitate to do犹豫做; D项happen to do恰巧做, 不符合实际语境。

9.9】选D。词语辨析题。这对于作者来说是一个很大的进步(step), 因为下面说到年末, 她已经交了一些朋友。A项dream梦想; B项problem问题; C项duty职责, 责任。

10.0】选C。逻辑推理题。作者交了一些新朋友, 并且其中有两个现在还是她最好的朋友。通过后面的and这个并列连词, 可判断只能选them, 容易误选whom, 如果没有and, 可以看成是定语从句。

11.1】选A。词汇复现题。作者之所以会有一个新的生活态度的另一个原因是她在护理之家从事兼职工作的时候出现的。此处的attitude呼应第一段中的change。

12.2】选A。词语辨析题。结合下一句生病的老太太把作者当成她的女儿, 可知作者把老太太看成是她的朋友(friend)。partner伙伴; guide向导; guest客人。

13.3】选B。逻辑推理题。老太太把作者当成了她的女儿, 所以见到她非常高兴(happy)。polite礼貌的; strange奇怪的; confident有信心的。

14.4】选C。逻辑推理题。老太太的女儿从来不来看她, 作者就代替了她的女儿。bother打扰; answer回答; trust信任。

15.5】选D。逻辑推理题。这个老太太使作者明白(see)了使别人感到愉悦也能使自己感到愉悦。A项explain解释; B项guess猜测; C项declare宣布。

16.6】选B。逻辑推理题。当老太太去世时作者非常难过, 心碎(heartbroken)。A项homeless无家可归的; C项bad-tempered坏脾气的; D项hopeless无望的。

17.7】选C。逻辑推理题。作者认为自己现在要比过去更好, 可以结合第一段她以前自私而现在不自私来找答案的依据。

18.8】选A。词语辨析题。作者希望自己不会忘记这些经历。B项face面对; C项improve提高, 改进; D项analyze分析。

19.9】选D。词语辨析题。这些经历教会(taught)作者要关心别人多于自己。force强迫; prefer宁愿; order命令。

20.20】选B。词语辨析题。作者喜欢(like)现在的自己, 而多年前不敢那样说。而A项miss想念; C项wonder想知道; D项expect期望, 均不符合语境, 所以选B。

练习册系列答案
相关题目

With the development of modern science and technology, the functions of cellphones have changed greatly. 1. The only difference may be that they fit in your pocket and you pay by the minute to use them. Some of the things a cellphone can do for you will be available this year:

Surf at speed

Cellphones that let you use the Web have been around for years. So, what's new? Well , faster third-generation (3G) networks that let you surf at anywhere. 2. Possible choices are from IJG Electronics VX 8000 and Motorola V1150.Listen as you go.

3. There is no doubt that it is about to change. Sony Ericsson’s new W8001 can hold around 150 songs in its 500 MB memory. And Samsung's SPH-V5400 even comes with a l. 5 GB hard drive. Mobile phones may eventually replace miniMP3 players, especially for teens. Say cheese.

Camera cellphones are not new either but most of them have limitations: around l- megapixel (百万像素 ) . However new technology has made 2-megapixel units more common ,and 3-megapixel units are showing up soon. Some 2-megapixel models, like Sony Ericsson's K7501, offer limited zoom and focus controls. 4. Portable TV.

You say you like "watching TV"? That’s what Samsung MMA700 wants to give you. The new model lets users watch popular TV programmes~ for a fee. Other choices are Nokia's 6620, Sanyo's MM740 and NEC's N940. 5.The above are just a handful of what you ' ll see in the coming months. Further down the road, your mobile phone may play a host of other roles, such as mobile credit card, position locator and so on. So what is there that a cellphone can't do?

A. The NEC model lets you watch public TV - no fee.

B. Without a cellphone, you can do nothing in your daily life.

C. Nowadays, new cellphones are much cheaper than old ones.

D. Today's do-it-all mobiles have a lot in common with the computer.

E. This then allows a carrier to send video, music, and games to your phone.

F. Others, like LG's recent A7110, can even capture 30 minutes of full-motion video.

G. The problem with most cellphone MP3 players is that they hold only a handful of songs.

 

  Ten years ago, with only about 1, 000 pandas left in the world, China was desperately trying to clone(克隆)the animal and save the endangered species(物种). That was a move similar to what Texas A & M University researchers had been undertaking for the past five years in a project called “Noah’s Ark”(诺亚方舟).

Noah’s Ark was aimed at collecting eggs, embryos(胚胎), semen and DNA of endangered animals and storing them in liquid nitrogen. If certain species should become extinct, Dr. Duane Kraemer, a professor in Texas A & M’s College of Veterinary Medicine, said there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.

It was estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds reptiles would become extinct in over 100 years. The panda, native only to China, was in danger of becoming extinct in the next 25 years.

This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They were then trying to implant the embryo into a host animal.

The entire procedure could take from three to five years to complete.

“The nucleus transfer(核子移植)of one species to another is not easy, and the lack of available(capable of being used)panda eggs could be a major problem,”Kraemer believed. “They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy(having a baby). It takes a long time and it’s difficult, but this could be groundbreaking science if it works. They are certainly not putting any live pandas at risk, so it is worth the effort, ”added Kraemer, who was one of the leaders of the project at Texas A& M, the first-ever attempt at cloning a dog.

“They are trying to do something that’s never been done, and this is very similar to our work in Noah’s Ark. We’re both trying to save animals that face extinction. I certainly appreciate their effort and there’s a lot we can learn from what they are attempting to do. It’s a research that is very much needed. ”

At present, the project has worked. The number of the pandas has increased to more than 1, 500.

1.The aim of “Noah’s Ark” project was to    .

A. make efforts to clone the endangered pandas

B. save endangered animals from dying out

C. collect DNA of endangered animals to study

D. transfer the nucleus of one animal to another

2. According to Professor Kraemer, the major problem in cloning pandas would be the lack of    .

A. available panda eggs   B. host animals

C. qualified researchersD. enough money

3. The best title for the passage may be    .

A. China’s Success in Pandas Cloning

B. The First Cloned Panda in the World

C. Exploring the Possibility to Clone Pandas

D. China—the Native Place of Pandas Forever

4.From the passage we know that    .

A. Kraemer and his team had succeeded in cloning a dog

B. scientists tried to implant a panda’s egg into a rabbit

C. Kraemer would work with Chinese scientists in clone researches

D. about two thousand species would probably die out in a century

 

  It’s only 4 hours flying time from Sydney, but a world away. What better place to rest than a country where the only place people hurry is on the football field and things are done in “Fiji time”?

Viti Levu—Great Fiji—is the largest island. Here you’ll find the capital Suva and the international airport at Nadi. Vatoa, on the other hand, is a tiny island in the farthest part of Fiji. Then there are 331 other islands, many of them with places to stay.

With less than a million people living on islands, you’ll never feel crowded. And with a climate(气候)that changes only for five degrees between seasons, there’s never a bad time to come.

From cities to villages, from mountains to beaches, from water sports to wooden artworks, Fiji can give you more adventures and special experiences than you could find almost anywhere in the world.

  Whenever you come, wherever you go, you’re sure to see some unforgettable events, from war dances to religious(宗教的)songs, from market days to religious days. It’s not just staged for tourists; it’s still a part of everyday life in Fiji. And any one of us can enjoy Fiji’s spirit by being part of the traditional(传统的)sharing of yaqona—a drink made from the root of a Fiji plant.

So why not join us for the experience of a lifetime?

1. Where is the international airport of Fiji?

A. In Suva       B. In Sydney

C. On the island of VatoaD. On the island of Viti Levu

2. What does the text tell us about Fijian people?

A. They invented “Fiji time” for visitors.

B. They stick to a traditional way of life.

C. They like to travel from place to place.

D. They love taking adventures abroad.

3. One of the things that make Fiji a tourist attraction is   .

A. its comfortable hotels

B. its good weather all year round

C. its exciting football matches

D. its religious beliefs

4.Where can we most probably read this text?

A. In a personal diary

B. In a science report

C. In a travel magazine

D. In a geography textbook

 

 1. This was not because the woods and fields were always far away, but because they were too far from the city to permit people to make a day trip between morning and nightfall.

 2. He decided to turn his little school house into a dormitory for the summer holidays. Anyone who brought his sleeping bag and cooking equipment along could stay there for a very small quantity of money. The idea was a success. A few years later, the school house was much too small to hold the many young people who wanted to stay there.   3. This was the first hostel(青年招待所).

Today, young students and workers of every country can meet in the hostel and get to know each other. When young people arrive at the hostel, they have only to show their cards of membership in a hostel organization in their own country.   4. 

Often, at the evening meal, a group of boys and girls from various parts of the country or world will happen to meet at the same hostel. They may put their food together and prepare a dinner with many kinds of dishes. Sometimes a program will be organized after the meal with dances, songs, or short talks followed by a question period.   5. For this reason, a few weeks spent ‘hostelling’ can be just as useful a part of one’s education as classes in school.

A. In 1970, a young German school master had an idea which changed this situation.

B. People could stay in the hostel if they brought enough equipment with them.

C. One can learn a lot about other places, just by meeting people from those places.

D. As a result, a dormitory was set up in an old castle nearby.

E. For years, children in the industrial areas of Europe seldom left their cities to see the beauties of the countryside.

F. More and more young people went to the hostel for summer holidays.

G. This card will permit them to stay in a hostel all over the world for very low prices.

 

Scientists at Royal Holloway, University of London and Queen Mary, University of London have discovered that bees learn to fly the shortest possible route between flowers even if they discover the flowers in a different order. Bees are effectively solving the “traveling salesman problem”, and they are the first creatures found to do this.

The traveling salesman must find the shortest route that allows him to visit all locations on his route. Computers solve it by comparing the length of all possible routes and choosing the shortest, and it can keep computers busy for days. However, bees solve it without computer assistance using a brain the size of grass seed. Dr. Nigel Raine, from the School of Biological Sciences at Royal Holloway explains, “Bees solve traveling salesman problems every day. They visit flowers at multiple locations and because bees use lots of energy to fly, they find a route which keeps flying to a minimum. ”

The team used the computer to control artificial flowers to test whether bees would follow a route defined by the order in which they discovered the flowers or if they would find the shortest route. After exploring the location of the flowers, bees quickly learned to fly the shortest route.

As well as improving our understanding of how bees move around the landscape pollinating(授粉)crops and wild flowers, this research, which is due to be published in The American Naturalist, has other applications. Our lifestyle relies on networks such as traffic on the roads, information flow on the Web and business supply chains. By understanding how bees can solve their problems with such a tiny brain, we can improve our management of these everyday networks without needing lots of computer time. Dr. Raine adds, “Despite their tiny brains, bees are capable of extraordinary feats of behavior. We need to understand how they can solve the traveling salesman problem without a computer. ”

1. What would be the best title of the passage?

A. Bees help salesmen travel

B. Tiny-brained bees solve a complex mathematical problem

C. How bees discover the flowers

D. How to solve the “traveling salesman problem”

2.We may infer from the second paragraph that the “traveling salesman problem”    .

A. can be solved by a computer easily

B. can’t even be solved by a computer

C. can puzzle both people and computers

D. remains to be solved by scientists

3. The main purpose of the last paragraph is to   .

A. provide further proof for the research

B. tell us how bees can fly the shortest route between flowers

C. tell us how the research about bees’ flying route was conducted

D. explain the importance of the research

4. It can be concluded from the passage that   .

A. all creatures are smarter than computers

B. the research about bees’ flying route can be applied to many fields

C. our networks are more complex than bees’ ones

D. with the help of the computer we can find out how bees can solve the “traveling salesman problem”

 

A. Airport services

B. Air transport prices

C. Transport by plane

D. Development

E. Fast growth in the US airlines

F. Beginning time

1.       

Airplanes are used to carry passengers, cargo and mail. Air transport companies run scheduled airlines and non-scheduled services over local, national, and international routes. The aircraft run by these companies change from small planes to large planes.

2..       

The first air passenger services began in 1910, when dirigibles(飞艇)began working between several German cities. The first scheduled airplane service to carry passengers began in the US in 1914. Several experimental airmail flights took place in India, Europe, and the USA before World War I, but air transport services did not become a true business until after the war.

3.      

During World WarⅡintercontinental air transport began to become well set-up. After the war the new long-distance planes with developed equipment were increasingly able to prevent storms and strong wind and make flights cheap. Jumbo Jets began working in 1970.

4.      

During the 1970s the number of home passengers on US airlines increased about 78%, and during the 1980s the number was up about 58%. In 1990 there were 41. 8 million international passengers: the number was a 75% increase over 1980.

5.       

Major airports provide all kinds of services to make travel easy and pleasant for passengers. These change from such basic services as ticket-sales counters and restaurants to luxury(豪华的)hotels, shopping centers and play areas for children.

 

Some people have travelled to Canada while others may have just heard of it . As is known to all, the Canadian red and white maple leaf flag is officially called The National Flag of Canada. The Canadian flag shows a stylized red maple leaf with 11 points on a white background, with red borders down each side. The Canadian flag is twice as long as its width. The white square containing the red maple leaf is the same width as the flag. Canada is a very large country, too. It is the second largest country in the world.By contrast, it has a very small population. There are only about 29 millinon people there. Most Canadians are of British or French origin, and French is an official language as well English. About 45 % of the people are of British origin, that is, they or their parents or grandparents, etc, come from Britain. Nearly 30 % are of French origin. Most of the French-Canadians live in the province of quebec. Over the years people have come to live in Canada from many countries in the world. They are mostly from European countries and also from China, as well as other Asian countries.

However , Canada was not an empty country when the Europeans began to arrive. Canadian-Indian lived along the coast, bythe rivers and lakes and in forests. Today there are only 350,000 Canadian-Indians in the whole country, with their own language. In the far north live the Inuits. There are only 27, 000 Canadian-Inuits. Their life is hard in such a harsh climate.

1.What is the populatin of Quebec?

A. More than 29, 000.000

B. About 30% of the total population.

C. Over 45% of th etotal population

D. Less than 30% of the French-Canadians.

2.Which of the following stands for Canada?

3.Which of the following is TRUE according to this passage?

A. The Canadian flag I stwice as wide as its length.

B. Most Indians are now forced to live along the coast.

C. Nowadays Inuit still have difficult living conditions.

D. Nobody existed when the Europeans began to arrive in Canada.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网