题目内容

【题目】Mark Twain was a great writer. He was from the USA. He was born in 1835. He was also a famous speaker. He was famous for his sense of humour. Many people liked to listen to him, because he liked to tell some interesting stories to make people laugh all the time.

One day Mark Twain was going to a small town because of his writing. Before he was going to leave, one of his friends said to him that there were always a lot of mosquitoes (蚊子) in the town and told him that he’d better not go there. Mark Twain waved his hand and said, “It doesn’t matter. The mosquitoes are no relatives of mine. I don’t think they will come to visit me.”

After he arrived at the town, Mark Twain stayed in a small hotel near the station. He went into his room, but when he was just about to have a rest, quite a few mosquitoes flew about him. The waiters felt very sorry about that. “I’m very sorry, Mr. Mark Twain. There are too many mosquitoes in our town.” One of them said to him.

Mark Twain, however, made a joke, saying to the waiter, “The mosquitoes are very clever. They know my room number. They didn’t come into the wrong room.” What he said made all the people present laugh heartily.

But that night Mark Twain slept well. Do you know why? That was because all the waiters in the hotel were driving the mosquitoes away for him during the whole night.

【1】That day Mark Twain went to the town ________.

A. to see one of his friends

B. because he was told there were a lot of mosquitoes there

C. because he wanted to do something there for his writing

D. to see one of his relatives

2】The waiters felt sorry because ________.

A. they did something wrong to Mark Twain

B. their hotel was too small

C. the room was not very clean

D. there were quite a few mosquitoes in Mark Twain’s room

3】All the people present laughed heartily because ________.

A. the mosquitoes were very clever and they didn’t come into the wrong room

B. the mosquitoes knew Mark Twain’s room number

C. Mark Twain gave the waiters some nice presents

D. Mark Twain made a joke

4】From the story we know ________.

A. there were not mosquitoes in the hotel any longer

B. no mosquitoes troubled Mark Twain that night

C. Mark Twain didn’t have a good rest that night

D. the owner of the hotel told the waiters to look after Mark Twain well at night

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析: 文章讲述了马克·吐温到一个有很多蚊子的地方发表演讲,结果他用笑话不仅让出席的人大笑,而且让宾馆的服务员帮助他蚊子,自己睡了个好觉的故事

【1】C 细节理解题。根据第二段One day Mark Twain was going to a small town because of his writing.可知马克·吐温去这个镇子是为了写作方面的事情,故选C项。

【2】D 细节理解题。根据第三段when he was just about to have a rest, quite a few mosquitoes flew about him.可知服务员感到抱歉,因为马克·吐温的房间里面有很多蚊子,故选D项。

【3】D 细节理解题。根据第四段Mark Twain, however, made a joke, saying to the waiter, The mosquitoes are very clever. They know my room number. They didnt come into the wrong room.可知,他讲了一个笑话,别人都笑了。故D正确

【4】B 细节理解题。根据最后一段That was because all the waiters in the hotel were driving the mosquitoes away for him during the whole night.可知,那天晚上没有蚊子来咬他,故B正确

练习册系列答案
相关题目

【题目】书面表达

随着互联网的发展和流行,网络购物在中国也变得越来越普遍了。某英文报近期开辟专栏,讨论中学生网上购物的问题。请结合实际,按以下提示,用英文为该专栏写一篇稿件,谈谈你对中学生网购的看法。

1.网上购物的好处(比如方便快捷,节省时间,价格低等)。

2.网上购物的缺点(比如快递比较耗时,无法试穿试用,质量得不到保证等)。

3.中学生对网购应该持什么样的态度。

注意:

1.词数100左右,开头结尾已为你写好;

2.网购的好处与缺点至少各两点;

3.可以适当增加细节,以使行文连贯;

4.文中不得透露个人姓名和学校名称。

Dear Editor,

With the development and popularity of the Internet, online shopping has become more and more common in China.__________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Mike

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网