题目内容
【题目】I used to think that life in Jim Thorpe, Pennsylvania, was filled with never-changing routines. I hated that everyone seemed to know everything about everyone else. Everyone seemed to enjoy talking about other people and their lives. I also didn’t like the fact that people seemed very close-minded. I felt trapped. I felt like I was missing out on opportunities. It seemed to me that city life would be the opposite.
Then I took my first trip to New York City. I couldn’t wait to experience the city. However, when I arrived in the Big Apple, it wasn’t at all what I had imagined. I knew it was home to thousands of people, but I hadn’t had the least expectation to see so many people on the street at one time. All the streets were filled with people. I also felt a little surprised to see that everyone was in a hurry and everything moved at such a fast pace. When I took the subway for the first time, I said hello to the middle-aged woman next to me. She looked at me with dislike and didn’t say a word.
After just one day, I realized how important my small town is to me. Now I appreciate the familiar faces I see every day. I like the feeling of security(安全) and belonging my town offers. Jim Thorpe gives me a sense of community and togetherness that the city doesn’t provide. I realize just how much a simple hello does for a stranger — it really can make your day a little better.
My big trip showed me that my small town really has instilled(注入) morals and values in me that I didn’t even know I had. I never would have known what a big place my town holds in my heart if I had not taken that trip to New York City.
【1】How did the author feel about life in Jim Thorpe at first?
A. People there cared little about others.
B. People there liked to accept new things.
C. Living there was a great disadvantage.
D. There were many chances of career development.
【2】What surprised the author most in New York City?
A. The gestures of greeting.
B. The modern transportation.
C. The fast pace of life.
D. The crowded streets.
【3】What made the author change his / her attitudes to his /her hometown?
A. Travelling to New York City.
B. The familiar faces in Jim Thorpe.
C. A big place in his / her town.
D. Everybody likes talking about others.
【4】What would be the best title for the passage?
A. Love of my small town
B. A sense of community
C. A pleasant trip to New York City
D. Differences between big cities and small towns
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】A
【解析】
试题分析:作者开始不喜欢自己的家乡,但是一次旅行却改变了作者的态度。
【1】C 推理判断题。第一段中作者列举了对生活在小镇的看法:一成不变,人们喜欢流言蜚语。思想闭塞,得不到机会等等,这说明作者认为生活在Jim Thorpe这个小镇很不好。故选C。
【2】D细节理解题。根据第二段中的but I hadn’t had the least expectation to see so many people on the street at one time. All the streets were filled with people.可知,最让作者感到意外的是街里拥挤的人群。故选D。
【3】A推理判断题。作者开始认为自己的家乡不好,但是到纽约后才发现自己家乡的优点。故选A。
【4】A主旨大意题。作者到纽约的一次旅行改变了作者对家乡的固有看法。他开始明白了自己家乡的重要性,明白了自己对家乡的热爱。可知A项最适合做标题。
【名师点拨】
推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第26小题,A推理判断题。作者开始认为自己的家乡不好,但是到纽约后才发现自己家乡的优点。故选A。
【题目】Traveling to a new country isn't as simple as just buying a ticket and boarding a plane. In fact, it can be easy for an awkward situation to occur. Different customs can often cause misunderstandings and even trouble. So an article in the Daily Mai highlighted taboos in certain countries. Let’s take a look.
France When visiting France ,you’d better not be caught cutting your lettuce(生菜)with a knife and fork. It’s rude to the chief cook and suggests that the salad hasn’t been prepared correctly. The correct way to eat lettuce in France is to fold it with your fork to make it fit in your mouth. | Italy 02 It’s actually best to be a little less friendly than usual when you visit Italy. It’s considered strange to make small talk with strangers, as the locals are reserved. Too much familiarity from a stranger can be seen as threatening, so keep greetings short. |
In Mexico , bringing an expensive gift to someone’s home is a no-no ,as ye could be seen as something for you .Something simple like flowers and chocolates would be accepted. But you can’t take along marigolds (金盏花)or red flowers , because in Mexican culture, they symbolize death and can be associated with the use of magic. Mexico | You have to be careful with gifts of flowers in Germany too. Fox example, carnation (康乃馨) are used for a religious ceremony for burying a dead person .So if you want to give your host flowers, ask them what their favorite flowers, And if your bring your host eight flowers . he or she won't be happy, for an even numbers considered unlucky. Germany 04 |
【1】The underlined word“ taboo” in the first paragraph refers to a social custom that mean a particular activity must be .
A. Held B. Avoided C. undertaken D. protected
【2】According to the passage,as a tourist, you can .
A. send red flowers or chocolates to your friend in Mexico
B. never talk with strangers happily for a short time in Italy
C. visit your friend with eleven marigolds he or she likes best in Germany
D. never fold your lettuce with your fork to make it fit in your mouth in France
【3】The purpose of the passage is to help in a new country.
A. acquire the latest information
B. deal with an awkward situation
C. learn how to get on with strangers
D. prevent an emharrassing mistake