题目内容

【题目】Pele was born to a very poor family on October 23, 1940. His real name is Edison Arantes do Nascimento. Pele is just a nickname.

Pele first learned the game soccer from his father. As a youngster Pele played soccer for a local club. By the time he was 16, he was playing professionally for the Santos Football Club. The club won nine national championships while he played for it.

Pele also played for Brazil’s national team in four World Cups. At his first World Cup in 1958, when he was just 17, Pele scored an amazing six goals. In the final game against Sweden, he scored two goals and Brazil won its first-ever World Cup. Pele also helped Brazil win World Cups in 1962 and 1970.

Pele had an outstanding(突出) natural ability as a soccer player. He had great speed and balance and was able to shoot powerfully and accurately with either foot and with his head. Many European teams offered huge amounts of money to get Pele to play for their countries but Brazil declared him an official national treasure so he would stay in the country.

In 1974, Pele retired from the Santos Club, but the next year, he came out of retirement and signed a reported $ 7-million 3-year contact(合同) to play for the New York Cosmos of the North American Soccer League. Pele said he did not this for the money. He said that he wanted to make soccer a truly popular sport in the United States. Millions of North Americans gained a new respect for the game after watching Pele play.

1The passage is written to .

A. make readers interested in great soccer players

B. Praise Pele for his soccer skills and national spirits

C. list Brazil’s wonderful performances in the World Cups

D. give readers a brief introduction to Pele’s achievements

2We can conclude from the passage that Brazil has won World Cup .

A. only one time B. two times

C. at least three times D. at most four times

3The underlined word “ treasure” in paragraph 4 most probably means .

A. highly valued person B. valuable gift

C. a great deal of money D. big winner

【答案】

1D

2C

3A

【解析】这篇文章介绍了Pele在足球领域的成长以及所取得的一些成就。

1主旨大意题。这篇文章介绍了Pele在足球领域的成长以及所取得的一些成就,故选D。

2计算题。In the final game against Sweden, he scored two goals and Brazil won its first-ever World Cup. Pele also helped Brazil win World Cups in 1962 and 1970.可知在足球世界杯中,巴西至少三次获得冠军,故选C。

3词义猜测题。由“ treasure” 所在的句子Many European teams offered huge amounts of money to get Pele to play for their countries but Brazil declared him an official national treasure so he would stay in the country. 可知巴西宣布他是国家财富,所以“ treasure” 意思是很宝贵的人,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】假如你是李华,即将参加高考,结束自己的高中生活。你想写一封电子邮件给一位你高中时期最尊敬的老师,对他或者她这几年来的关心和帮助表示感谢。

内容要求:

1. 他或者她最让你感动的一件事情

2. 你的感想

3. 对老师表示祝福

注意:

1. 不少于120词

2. 不得透露与考生相关的姓名、学校名称以及地区名称等

3. 可适当增加细节,以使行文连贯,表达顺畅

Dear Mr./Ms. Wang,

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

【题目】Booking a trip on an online travel site is convenient, but comes with its own set of problems.

They know who's going to spend more.

Last year, US travel research company Orbitz tracked people's online activities to test out whether Mac users spend more on travel than PC users. It turns out that on average, Mac users lay out US $20-30 more per night on hotels. As a result, online travel sites show these users more expensive travel options first. To avoid paying more, sort results by price.

Their software doesn't always link to the hotel's system.

A guaranteed reservation is almost impossible to come by anywhere — but the risk of your flight or hotel being overbooked increases with third-party providers. The middleman's software isn't immune(防护作用的) to system errors, so always call the hotel or airline to make sure your booking was processed.

Don't be fooled by packages: Often, they're low-end items grouped together.

Ever notice how travel sites recommend a hotel, a rental car, and tour package all in one click? These deals usually feature travel that no one wants, like flights with multiple layovers(中途停留). Check the fine print.

Once your trip is purchased, you're on your own.

An online travel agency can't provide assistance the same way an agent can if a flight is cancelled or a room is substandard. Basically, when you arrive at the airport or hotel, you're just another customer who booked at the lowest rate.

1What does the writer mainly intend to tell readers?

A. Steps of reserving a hotel on line

B. Tips of how to reserve flights on line

C. Problems about reserving a trip on line

D. Traps in reserving hotels and flights on line

2Why do people probably spend more on their online reservation for trips?

A. They are shown less expensive travel options first

B. Some of the travel expenses are earned by Mac users

C. They book at prices recommended first by travel sites.

D. Their flights or hotels are overbooked by tourist agencies

3What can we lean from the passage?

A. Booking online is better than booking in other ways

B. The third parties will provide good travel services on line

C. Few people book trips on line because of possible troubles

D. Travelers’ interests may not be guaranteed with booking on line.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

If you have ever been in a school play or even made believe you were a doctor, detective, or a space traveler, you know the enjoyment that acting brings. Almost all of us have the wish to play the part of someone or something else. 【1】

In the ancient world, acting was often associated with religious ceremonies and other special occasions. As far back as 2200 B.C, trained Chinese actors performed ceremonial dances in costume and makeup at harvest festivals.2To the dance was gradually added pantomime—the imitation of movements and gestures as well as the wearing of masks, the singing of chants, and finally the use of dialogue.

While acting was coming into its own in the ancient Chinese classical theatre, it was doing the same in the western world, in Greece. From about 500 B.C. on, acting became a highly specialized art in Greece. Greek actors, however, still wore masks, and their motions were largely fixed by custom.3

Modern acting, on the contrary, gives the individual actor great opportunity to develop his or her personal talents for serious, comic, or musical drama. The names, faces, and styles of famous movie actors are known worldwide.4 A special form of acting takes place in radio drama, which was highly popular before television. In radio drama the actors face an unique challenge. They are unseen by their audience. So they must rely on voice alone to make their characters real to the listeners.

5Only forty percent of Broadway actors are employed, most of them for only part of the year. Those who become stars need not only talent, but determination. They must not be easily discouraged. Otherwise, they might give up before the opportunity for stardom presents itself.

A. The origins of acting are in the act of remembering.

B. Drama in Greece began with festivals honoring Dionysus.

C. It is believed that this was the first step in the development of acting.

D. Historical records indicate that this desire is as old as civilization itself.

E. Acting is not, as many people think, a quick, easy road to fame and riches.

F. Broadway and television provide other stages on which actors can display their talent.

G. Consequently, they had little opportunity to demonstrate their individual personalities.

【题目】Unless you think you're the smartest, who doesn't want to be smarter? Of course I want to be smarter too. So I try to find out who's the real smart guy that maybe I can learn from.1

▲ They probably do social media. Not always, but probably.2. They also use this to ensure they can feed their brains with things they otherwise wouldn't have come across.

3 They never bother their head about the problem of "work-life balance" and somehow manage to seem 100% engaged in what they're doing, on all fronts simultaneously(同时),even though you know they're taking appropriate steps behind the scenes to make sure their lives are well balanced.

▲ They know they are the smartest in the room, but they don't spend much time talking about that.4 That is, they challenge themselves to make everyone else in the room the smartest person too.

▲ They never, ever, under any circumstances, make you look stupid, even though it would be easy to do so. They've learned through bitter experience that the only thing that happens when you make someone look bad is that you look bad yourself.

▲ If they are managers, they will make every effort to get people more connected and more popular than them in their teams.5 They 're not threatened because they know that smartness is synergistic.(相互促进的)

A. It is not only a chance to listen.

B. They know it is an advantage to them.

C. They take it as a personal challenge instead.

D. They will be smiling even when things go wrong.

E. Now I've got an answer about whether someone's smart.

F. They also ensure their smart people look smarter than them.

G. They deal with home, work and personal interests perfectly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网