题目内容
【题目】When I was a little kid, one of my favorite things to do was going to the zoo. I have recently heard that there are debates as to whether elephants should live in zoos or should they wander around free. My position is that elephants should live in zoos for people to see.
Many experts say that elephants have a good life living in zoos. There are 78 zoos that exhibit elephants. Most zoos are taking the necessary steps to make living conditions better for the elephants. They are doing things such as replacing hard floors with sand or dirt. This makes it easier for them to wander around. Zoos are also expanding their elephant house to give the large animals more room to go around.
Zoos also protect endangered species. According to the World Wildlife Fund, in 2014 the total population of African elephants was around 700,000, and the Asian elephant population was around 32,000. The Asian elephants are on a path to dying out. Without zoos, they all are likely to disappear within our lifetime. The National Zoo plans to spend millions of dollars on a new Asian elephant habitat. That way, they can start their own group if the Asian elephants are gone.
There are people who want zoos to empty all of their elephant displays. If they decide to do so, it would take the chance to see elephants up close away from people. That could change the public’s favorable opinion of elephants. National Zoo director John Berry says that allowing visitors to experience the elephants up close encourages people to care about endangered species. During one of my visits to the zoo, it was a very hot day. I was sweating a lot. Big Ben, the largest elephant on display, walked up to me and gently squirted(喷) my face with water from his trunk. Everyone was amazed at what he did. That was a very nice thing for Big Ben to do. I am sure that elephants are the nicest animals on earth. I wish all zoos would keep their elephant displays open to the public. I want all my friends to be able to experience what I did with Big Ben.
I feel zoos should follow all the necessary steps to keep elephants in zoos. I would raise money at my school if I thought it would help to keep elephants in zoos.
【1】According to the passage, what do we know about the Asian elephants?
A. They are living in a new habitat.
B. They are at the risk of disappearing.
C. They prefer wandering on hard floors.
D. They often squirt people’s face with water.
【2】The underlined word “displays” in Paragraph 4 means ___________.
A. products B. trades
C. habitats D. exhibitions
【3】What is the author’s attitude towards keeping elephants in the zoos?
A. Objective. B. Disapproving.
C. Supportive. D. Doubtful.
【4】Which of the following shows the development of ideas in the passage?
CP: Central Point P: Point SP: Sub-point C: Conclusion
A.
B. ![]()
C.
D. ![]()
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】文章介绍了大象在动物园生活引发了人们的争议,作者对此表达了自己的观点,并力图证明大象应该生活在动物园里。
【1】B细节理解题。根据第三段The Asian elephants are on a path to dying out. Without zoos, they all are likely to disappear within our lifetime.(亚洲象正在走向灭绝的道路。没有动物园,它们很可能在我们的有生之年消失。)可知,亚洲象正在濒临灭绝,B项描述正确,故选B。
【2】D词义猜测题。根据后边If they decide to do so, it would take the chance to see elephants up close away from people.(如果他们决定这样做,人们就有机会近距离的观看大象了),可知display是exhibition(展览)的意思。故选D。
【3】C推理判断题。根据文章第一段My position is that elephants should live in zoos for people to see.(我的观点是大象应该生活在动物园里供人们观看)可知,作者的态度是支持的。故选C。
【4】A篇章结构题。文章第一段提出了作者的观点My position is that elephants should live in zoos for people to see.大象就应该生活在动物园里供人们观赏;在第二段中提出了论据Many experts say that elephants have a good life living in zoos.许多专家说,大象在动物园里过得很好;第三段Zoos also protect endangered species动物园也保护濒危物种,并介绍了非洲象和亚洲象的现状;第四段There are people who want zoos to empty all of their elephant displays很多人希望动物园把他们的大象都展示出来,以及展示的好处和作者的经历,通过这三个部分来论证大象应该生活在动物园。最后一个段落,作者综述了观点动物园应该按照所有必要的步骤来把大象放在动物园里。也就是整篇文章以“总—分—总”的形式进行了论述,故选A。