题目内容

When my husband and I got married, he worked as a mechanic (机修工) from midnight to 8 a.m. However, I worked during the __ . So as he came home from work each morning, I was getting ready to _ _.

We had very little __ then, so when Valentine's Day came around that first year, I knew we couldn't ___ _ anything for each other. After he left to go to work the night before Valentine's Day, I decided to ___ _ and make a Valentine's Day card for him. I ___ wrote a poem on the front of the card. When he came home the next __ _, I felt foolish as I handed him the card, ___ _ that he wouldn't laugh at it. When he had finished ___ _ it, he slowly raised his head and looked at me. Then he reached down into his pocket. When he pulled his ___ _ out, he was holding __ .

He told me that he had _32_ it for me during his lunch hour, but he had been ___ _ to give it to me because he thought I might think it was ___ _, and that I might laugh at it.

It was a small heart made out of aluminum (铝). ___ _ I had stayed up all night making him a valentine card, he had been cutting out a __ _ for me. I still have the aluminum heart, and I ___ it in my desk. Every time I see it, all those ___ _ come flooding back to me. Over the years, we've been able to buy each other very nice, __ presents for Valentine's Day. But none has ever been as dear or ___ _ as much as those handmade gifts made from our hearts the first year that we were married.

1.A. day B. night C. weekend D. holiday

2.A. cook B. leave C. rest D. help

3.A. time B. chance C. money D. energy

4.A. buy B. choose C. find D. borrow

5.A. look out B. call back C. slow down D. stay up

6.A. still B. only C. even D. again

7.A. morning B. noon C. afternoon D. evening

8.A. imagining B. hoping C. guessing D. noticing

9.A. studying B. reading C. examining D. playing

10.A. hand B. foot C. arm D. leg

11.A. everything B. anything C. nothing D. something

12.A. written B. drawn C. made D. invented

13.A. surprised B. happy C. angry D. afraid

14.A. wrong B. difficult C. dangerous D. silly

15.A. Before B. Though C. While D. If

16.A. heart B. card C. toy D. book

17.A. change B. keep C. cut D. divide

18.A. problems B. pains C. memories D. choices

19.A. strange B. special C. expensive D. satisfying

20.A. meant B. proved C. influenced D. explained

 

1.A

2.B

3.C

4.A

5.D

6.C

7.A

8.B

9.B

10.A

11.D

12.C

13.D

14.D

15.C

16.A

17.B

18.C

19.C

20.A

【解析】

试题分析:本文讲述的是结婚后的第一年,作者和丈夫由于经常拮据,都没钱给对方买情人节礼物,于是他们决定自己动手做礼物。

1.A考查名词辨析A. Day白天;B. night夜晚;C. weekend周末;D. holiday假期;根据文中提到丈夫的工作时间是from midnight to 8am,及随后的转折词however,推测可知 ,作者都是在白天工作。

2.2】B考查动词辨析A. cook烹饪;B. leave离开;C. rest休息;D. help帮助;句意:每当丈夫每天早晨下班回家时,作者已经准备离开,故选B 项。

3.3】C考查名词辨析A. time 时间;B. chance机会;C. money 钱;D. energy能量;根据上下文内容可知作者夫妇当时没有什么钱,所以他们买不起情人节的礼物。

4.4】A考查动词辨析A. buy 买;B. choose造反 C. find发现;D. borrow借。根据上下文内容可知作者夫妇当时没有什么钱,所以他们买不起情人节的礼物。

5.5】D考查短语辨析A. look out小心;B. call back回电话;C. slow down 减速;D. stay up熬夜;根据文中提到the night before Valentine's Day可知,作者决定熬夜给丈夫帮个情人节的卡片。下段的stayed up 也提示了本题的答案。

6.6】C考查副词辨析A. still仍然;B. only仅仅;C. even甚至;D. again再次 句意:除了卡片之外,作者甚至还写了首诗,故选C 甚至。

7.7】A考查名词辨析A. morning早上;B. noon中午;C. afternoon下午;D. evening晚上;根据第一段提到from midnight to 8 a.m.及as he came home from work each morning可知是在早上;

8.8】B考查动词辨析A. imagining想象;B. hoping希望;C. guessing猜测;D. noticing注意;句意:作者觉得自己很愚蠢,所以才会希望丈夫不会笑话她。

9.9】B考查动词辨析A. studying学习;B. reading阅读;C. examining检查;D. playing玩;句意:作者把卡片递给丈夫后,丈夫自然 是在阅读卡片及上面的诗,故选B项。

10.0】A考查名词辨析A. hand手;B. foot脚;C. arm胳膊;D. leg腿;根据上一句话提到Then he reached down into his pocket.及本句话中的holding可知,能伸进口袋又可以握着东西的应该是手,故选A 项。

11.1】D考查代词辨析A. everything一切;B. anything任何;C. nothing 什么也没有;D. something一些;根据下段提到It was a small heart made out of aluminum (铝).可知,丈夫手里拿着铝刻出来的桃心,故用something来代指这个桃心。

12.2】C考查动词辨析A. written写;B. drawn画;C. made制作;D. invented邀请;根据下方提到make out of 及cutting 可知,作者得知丈夫利用午饭休息时间给作者做礼物,故选C项。

13.3】D考查形容词辨析A. surprised吃惊的;B. happy 高兴的;C. angry生气的;D. afraid害怕的;根据本段中作者的担心I felt foolish…he would laugh at it 可推测,作者夫妇的担心是一样的,都害怕对方 认为自己的礼物很傻,笑话自己,故选D项。

14.4】D考查形容词辨析A. wrong错的;B. difficult难的;C. dangerous危险;D. silly愚蠢的;根据本段中作者的担心I felt foolish…he would laugh at it 可推测,作者夫妇的担心是一样的,都害怕对方 认为自己的礼物很傻,笑话自己,故选D项。

15.5】C考查连词辨析A. Before之前;B. Though虽然;C. While虽然; D. If如果;此处将作者熬夜给丈夫做卡片和丈夫给自己做桃心进行对比,故选C项。

16.6】A考查名词辨析A. heart 心;B. card 卡片;C. toy玩具;D. book书;根据本段提到的I still have the aluminum heart可推断出选A项。

17.7】B考查动词辨析A. change改变;B. keep保持;C. cut砍;D. divide分开;根据下句话提到every time I see it 可知,作者把这颗桃心入在了桌子 里保存,故选B项。

18.8】C考查名词辨析A. problems问题;B. pains疼痛;C. memories记忆;D. choices选择;根据文中的大意可知上文是作者的回忆,故memories符合此处的语境。

19.9】C考查形容词辨析A. strange奇怪的;B. special特殊的;C. expensive昂贵的;D. satisfying令人满意的;这里是将多年后与作者夫妇 婚后第一年进行对比,故这里指作者夫妇现在已经能够给对方买得起昂贵的情人节礼物,故选C项。

20.20】A考查动词辨析A. meant意味着;B. proved证明;C. influenced影响;D. explained解释;根据全文不难判断,第一年作者夫妇自己动手做的情人节礼物对他们来说意味着很多,故选A项。

考点:故事类短文。

练习册系列答案
相关题目

After moving to the United States, immigrant groups trying to fit in tend to choose high-calorie, fatty foods in an attempt to appear more American, a new study finds. That's one reason why immigrants approach U.S. levels of obesity within 15 years of moving to America.

The researchers also did an experiment that measured whether or not the threat of appearing un-American influenced respondents' food choices.After being questioned about their ability to speak English,75 percent of Asian-Americans identified a typical American food as their favorite. Only 25 percent of Asian-Americans who had not been asked if they spoke English did the same.

When their American identity was called into question during a follow-up study, Asian-American participants also tended to choose typical American dishes, such as hamburgers and grilled cheese sandwiches, over more Asian fare. In that experiment, 55 Asian-Americans were asked to choose a meal from a local Asian or American restaurant. Some participants were told that only Americans could participate in the study. Those who chose the more typical American fare ended up consuming an extra 182 calories, including 12 grams of fat and seven grams of saturated fat(饱和脂肪).

"People who feel like they need to prove they belong in a culture will change their habits in an attempt to fit in," said Sapna Cheryan, an author of the study and assistant professor of psychology at the University of Washington. "If immigrants and their children choose unhealthy American foods over healthier traditional foods across their lives, this process of fitting in could lead to poorer health," Cheryan added.

Social pressures, the study concluded, are at the heart of the problem. "In American society today, being American is associated with being white. Americans who don't fit this image even if they were born here and speak English feel that pressure to prove that they're American," said Cheryan.

1.According to the survey, _____.

A. Asia-Americans care less about their health.

B. 25 percent of Americans like junk food.

C. choosing food is related to Asian-American’s situation

D. immigrants are forced to eat junk food.

2.The underlined word “fare” in Paragraph 3 most probably means “_____”

A. food offered as a meal B. a person taking a taxi

C. money spent on foodD. an arranged thing to do

3.According to Sauna Cheryan, ________.

A. what immigrants have done is ridiculous

B. American traditional foods are healthier

C. immigrants risk their health in order to fit in

D. American culture affects immigrants deeply

4.Which of the following should take the blame for the bad eating habit?

A. The situation of employmentB. The traditional culture

C. The American governmentD. The pressures from society

 

Friendship is a very important human relationship and everyone needs good friends. Good friendship has many benefits. It offers companionship, improves self-worth and promotes good health. There are times in our lives such as when we have recently moved into a new town, or changed our jobs or schools. Such changes often leave us without a friend. _1.__. But for many of us the process is difficult and requires courage. Below are some helpful suggestions on how to make and keep friends.

1. Associate with others.

The first step to making friends is associating with other people. You can go to public places to meet new people. Besides, you will need to make yourself known by becoming an active member of such places.

2. Start a conversation

Starting a conversation is the second most important step in making new friends. ___2.__. You can always start the conversation. Being able to make small talk is a very useful skill in relating with other people.

3. 3.

Choosing friends with common interests is important in building friendship as these interests would always bring you and your friend together, Hanging out will always be a pleasant experience.

Let it grow.

It is a good thing to stay in touch. However, try not to press your new friend with calls, messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend. 4. . The best friendships are the ones that grow naturally.

Enjoy your friendship

The best way to enjoy your friendship is to allow your friends to be themselves. __5.__. Try not to change them from who they are to what you want them to be. Become the kind of friend you will want your friend to be to you.

A. Be cheerful.

B. Do things together.

C. Do not wait to be spoken to.

D. Try not to find fault with your friends.

E. Making new friends comes easy for some people.

F. For a friendship to develop you need to stay in touch.

G. So you will need to give your friend time to react to you.

 

Here is some must-know information from a handbook on how people behave in doing business in some countries.

In Brazil(巴西)

Brazilians are warm and friendly.They often stand close when talking and it is common for them to touch the person on the shoulder.People often greet each other (particularly women)with light cheek kisses . Schedules tend to be flexible,with business meetings sometimes starting later than planned.But to be safe,be on time.Meals can stretch for hours--there’s no such thing as rushing a meal in Brazil.Lunches also can start in the mid to late afternoon.Brazilians are social,preferring face-to-face communication over emails or phone calls.

In Singapore

Singaporeans shake hands when they meet and often also greet each other with a small,polite bow.Business cards should be offered and received with two hands.Arriving late is considered disrespectful.So be on time.Efficiency(效率)is the goal,so meetings and dealings often are fast-paced.Singaporeans are direct in their discussions,even when the subject is about money.Rank is important and authority is respected.This determines how people interact in meetings.For example,people avoid disagreeing outright with someone of a higher rank.

In the United Arab Emirates

In the UAE,status(地位) is important,so the most senior or oldest should be greeted first with their titles.The handshake seems to be longer than elsewhere.So do not pull away from the handshake.Women should cover themselves when it comes to dress.Men also tend to be covered from neck to elbows(肘部)and down to the knees.People do not avoid entertaining in their homes, but they also hold business meals at restaurants.Touching or passing food or eating with your left hand is to be avoided.When meetings are one-to-one, if your host offers you coffee,you should refuse.It might seem odd,but it is a cultural tradition.Coffee should only be accepted if it is already set out or presented.

In Switzerland

The Swiss tend to be formal and address each other by last name.They also are respectful of private lives.You should be careful not to ask about personal topics.Punctuality(守时)is vital,something that comes from a deep respect for others’ time.Arrive at any meeting or event a few minutes early to be safe.They also have clear structure in their companies.Higher-ups make the final decisions,even if others might disagree.Neat,clean dress is expected.The Swiss follow formal table manners.They also keep their hands visible at the table and their elbows off the table.It is polite to finish the food on your plate.

1. The passage is mainly about_______.

A.communication types

B.the workplace atmosphere

C.customs and social manners

D.1iving conditions and standards

2. Why do Singaporeans avoid arguing with their boss?

A.They put efficiency in the first place.

B. They dislike face-to-face communication.

C.They want to finish meetings as quickly as possible.

D.They are supposed to obey the person of a higher rank.

3. In the UAE, when should you refuse the coffee if it is offered?

A. When greeting seniors.

B. When meeting the host alone.

C. When attending a presentation.

D.When dining with business partners.

4. In which country do people care about where to put their hands at the dinner table?

A. In Brazil.                     B. In Singapore.

C. In the United Arab Emirate.    D. In Switzerland.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网