题目内容

On October 11, NASCAR announced the car of tomorrow after a seven-year design program. People used to believe that science would promise a future of endless spare time and very cheap electricity. Nowadays the scientists’ predictions are a great deal less optimistic: the world is challenged by climate change and decreasing resources.

In fact, the car of tomorrow is a symbol of hope. The emission of carbon dioxide has contributed to global warming, but the car producers are waking up to their responsibilities. Investment in new technology to maximize efficiency and minimize environmental damage is not only improving the car industry’s act but also setting an example to other industries.

It is said that most cars of today run about 15 percent efficiency, which does highlight the potential for improvement. Get it right, and we could continue to enjoy the freedom that comes with owning a car, without the worries.

Of course, many advances have already been made. There’s evidence that the public is eager to buy cleaner and greener cars. And with petrol prices increasing there is no doubt that the cars with economical, efficient engines are going to be in great demand.

The good news is that we can all drive the car of tomorrow today, without having to worry about the purchase cost. By choosing our holiday hired cars wisely we can cut down on our fuel costs and experience an eco-friendly drive. Hire a green car and you’ll make a difference to the environment.

Designers will always enjoy catching our imagination with “concept cars” that look more like miniature(微型) spaceships than anything you see on the highway. Whether these creations will eventually become family cars remains to be seen. However, for the moment, there’s no doubt at all what the car of tomorrow will be, and it’s here today: something familiar and friendly that does its job with considerably less trouble and much greater efficiency than the car of yesterday.

1.The writer of the text intends to ________.

A. suggest B. inform C. approve D. instruct

2.According to the text, people’s present worry about developing the car industry is that ________.

A. the production is beyond its need

B. it’s not environmentally friendly

C. the competition is very fierce

D. the economic situation affects it a lot

3.It can be learned from the fourth paragraph that ________.

A. fewer cars will be produced in the future

B. new cars cost less to maintain

C. cleaner and greener cars are in great demand

D. no measures have been taken to improve car quality

4.What is the author’s attitude towards the cars of tomorrow?

A.Indifferent. B. Negative.

C. Doubtful. D. Supportive.

1.B

2.B

3.C

4.D

【解析】

试题分析:这是一篇议论文。作者就汽车产业面临的问题以及未来发展方向阐述了自己的看法。

1. 写作意图题。根据文章第一段第一句“On October 11, NASCAR announced the car of tomorrow after a seven-year design program”可知作者向读者分享了一则汽车行业的最新消息,然后就此阐述了自己的观点。故选B。

2. 细节理解题。根据文章第一段“ the world is challenged by climate change and decreasing resources”可知汽车产业发展面临节能环保问题。故选B。

3. 细节理解题。根据文章第四段“There’s evidence that the public is eager to buy cleaner and greener cars”可知大众非常愿意购买绿色环保车。因此,绿色环保车很有市场前景。故选C。

4. 观点态度题。根据文章第二段“the car producers are waking up to their responsibilities”,第四段“Of course, many advances have already been made”以及文章最后一段内容可知作者对未来的汽车以及汽车产业是支持的态度。故选D。

考点:考查科普环保类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Most people like buying things by touching them on a store shelf. Many people begin to feel some goods as theirs when they touch them. They have “mine, mine, mine” feeling as little as 30 seconds after touching an object(物体).

In a study, some people were shown a cheap coffee cup, and were allowed to hold it for 10 seconds or 30 seconds. They were then allowed to buy it in either a closed or an open place. The people knew the real price of the cup before they began to buy.

If people hold the cup for a longer time, he will pay more for it. In fact, people hold the cup for 30 seconds pay more than the others. “The amazing part of this study is that people can become almost attached to something like a cup.” said James Wolf,”By touching the cup and holding it in their hands, they begin to feel the cup is theirs. Once they begin to feel it as theirs, they are willing to keep it.”

Many businessmen use this way to sell their things. For example, car sellers send the buyers out on test drives and pet shop owners encourage people to play with the dogs in the window. When you are testing out new cars, you are going to buy it at once. But you can do better if you get ready for it.

1.Many people want to buy something which they can______ by themselves.

A. see B. touch C. hear D. look

2.The _______ people hold the cup, the more they will pay for it.

A. longer B. shorter

C. more D. less

3.Which of the following is NOT true?

A. Many businessmen use this”touch” way to sell their things.

B. By touching the cup and holding it in their hands, many people begin to feel the cup is theirs.

C. If people hold the cup for a longer time, he will pay less for it.

D. Car sellers send the buyers out on test drives and pet shop owners encourage people to play with the dogs in the window in order to sell them.

4.The main idea of this passage is_______.

A. more and more people don’t care about the goods they want to buy

B. many people are willing to pay for the goods which they would like to hold

C. how do the businessmen sell their cars

D. people often buy something they don’t like

One of my father’s favorite sayings as I was growing up was “Try it!” I couldn’t say I didn’t like something, whatever it might be, until after I tried it. Over the years I’ve come to how much of my success I owe to my of those words as one of my values. My job was just one I decided to try for a couple of years until I what I want to do as a career. I believed I would work for a few years, get married, stay home and raise a family, so I didn’t think the job I took that much. I couldn’t have been more . I mastered the skills of that beginning level position and I was given the opportunity to move up through the company into different . I accepted each new opportunity with the thought, “Well, I’ll try it; if I don’t like it I can always go back to my position. ” But I was with the same company for the past 28 years, and I’ve every career change I’ve made. I’ve discovered I a large number of different talents and skills that I never would have thought were within me had it not been for my being open to trying new opportunities. I’ve also discovered that if I what I’m doing and work hard at achieving my . I will succeed. That’s why I’m so to be a part of CareerFables. com. I think has come and I am determined to make it a success.

1.A. Consider B. Argue C. include D. realize

2.A. suggestion B. explanation C. acceptance D. discussion

3.A. hard B. best C. extra D. first

4.A. determined B. examined C. experienced D. introduced

5.A. Actually B. Gradually C. Finally D. Usually

6.A. helped B. required C. expressed D. mattered

7.A. careful B. mistaken C. interested D. prepared

8.A. situations B. choices C. directions D. positions

9.A. easier B. newer C. earlier D. higher

10.A. permitted B. counted C. organized D. enjoyed

11.A. show B. possess C. need D. gather

12.A. think of B. give away C. believe in D. turn into

13.A. business B. goal C. fortune D. growth

14.A. excited B. curious C. surprised D. helpful

15.A. dream B. time C. power D. honor

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网