题目内容
The world’s richest man might seem to have it all,but Bill Gates has one regret.The self-made billionaire said he felt stupid for not knowing any foreign languages.
Speaking in his third Ask Me Anything question-and-answer session for online forum Reddit(红迪网),the Microsoft founder said that he wished he spoke French,Arabic or Chinese.
He said:“I took Latin and Greek in high school and got A's and I guess it helps my vocabulary.I keep hoping to get time to study one of these—probably French because it is the easiest.I did Duolingo for a while but didn’t keep it up.”
Gates,who is worth $79.3 billion,praised Facebook founder Mark Zuckerberg for surprising an audience in Beijing when he spoke fluent Chinese.“Mark Zuckerberg amazingly leamed Chinese and did a Q&A with Chinese students—unbelievable,isn’t it?”he said.
This isn’t the first time for Gates to admit his regret over language.He also showed his habits at home and personal insights.
Last February, Gates said he likes to do the dishes himself—to his own special standards every night and also told the interviewer that his wife,Melinda,would likely want Samuel L.Jackson to play her husband in a biopic(传记片).
He also admitted that he would pick up a $100 bill if he found it on the street.
As he took the top spot on Forbes(福布斯)28th Annual Billionaires list last year for the fourth time,he said he is pretty basic when it comes to so ending on clothes and food,but that he enjoys investing in shoes and racquets(球拍)when he plays tennis.
When asked a life lesson he had to learn the hard way,the billionaire said staying up too late is a habit he is still trying to break.‘‘Don’t stay up too late even if the book is really exciting.You will regret it in the morning.Pam still working on this problem,”he said.
1.Which of the following can be the best title for the passage?
A.An Interview with Bill Gates
B.How Bill Gates Succeeded
C.Bill Gates’Regret
D.The Richest Billionaire
2.The underlined part in Paragraph 8 may actually mean that_____.
A.it is important to lay a good foundation of life
B.food and clothing are basic needs for people’s life
C.he doesn’t spend much money on food and clothes
D.he never cares about buying food and clothing
3.What advice did Bill Gates give?
A.Avoid staying up too late.
B.Be a good language learner.
C.Do the dishes yourself at home.
D.Pick up the $100 bills in the streets.
4.Which of the following is true according to the passage?
A.Bill Gates is also the founder of Facebook
B.Bill Gates topped the list of Forbes 28 times.
C.Bill Gates was good at learning languages in high schoo1.
D.Bill Gates’wife wants Samuel to play a game with Gates.
1.C
2.C
3.A
4.C
【解析】
试题分析:文章主要讲了盖茨给人们分享的关于生活的一些见解,他很后悔没有掌握几门外语。
1.标题判断题。文章主要讲了盖茨后悔的事情。故选C。
2.猜测句意题。画线句子意为:吃穿用品保持在基本水平,也就是说盖茨不会花过多的钱在吃穿上面。故选C。
3.细节理解题。根据文章最后一段可知盖茨给人们的建议是不要熬夜。故选A。
4.细节理解题。根据文章第三段第一句I took Latin and Greek in high school and got A's and I guess it helps my vocabulary.可知盖茨的外语成绩很优秀。故选C。
考点:考查人物传记类短文阅读
假设你是高一某班的一名学生,上星期你们班就“健康和外貌,哪个更重要?”进行辩论。请根据下列提示写一篇作文:
一些学生的观点----外貌更重要 | 1. 让人更有吸引力,有助于交到更多的朋友 |
2. 更有机会找到好工作 | |
另一些学生的观点----健康更重要 | 1. 健康使人精力充沛,学习工作效率更高 |
2. 健康的人很少生病,不会增加家庭负担 | |
你的看法及原因 | 至少两点 |
注意:1. 对所给要点要逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。
2. 字数100左右。开头已经写好,不计入总词数。
3. 作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。
参考词汇:负担 burden 高效地 efficiently
Last week, our class had a heated discussion about“Which is more important, health or appearance?