题目内容

【题目】下面文章中有5位同学(第1—5题)想要搜寻心仪的大学。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各位同学要求的大学,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项是多余选项。

It is rather challenging to make a choice on universities for school under educates, as they have to take into account the factors like majors, tuition, location and the climate,etc.

【1】Annie is a top student of senior 3. She loves art and is gifted in art. She wants to learn art in a forging country which has pleasant weather.

2Betty has just entered a university, but she wants to quit school and go abroad to learn fashion design because she is crazy about fashion and wants to become a great designer. She has to choose a college with low fee because her family is not rich.

3Eva is an English major student in a university. She loves fashion and wants to learn fashion design in a fashion center that is filled with fashion elements.

4 Alex is college student majoring in computer science. He found animation design would be profitable industry, so he decided to learn animation design in a country where the climate is mild, not cold in winter and not hot in summer.

5 Philip is an English major college student. British art fascinates him very much so he decided to feel the rich art atmosphere and learn art in Britain.

A.University of Auckland

Programmes

Theology, Science, Art, Business, Education, Music…

Fee

¥60,000-80,000 a year

Length of schooling

3 year

Admission criterion(标准)

1 year preparation for students of senior 3 or graduates with an average mark of 80; regular college course for students who finish the first year in universities.

Location(位置)and climate

Auckland, the biggest city in New Zealand; comfortable climate; warm summers and mild and wet winters

B. Istituto Maranon

Programmes

Fashion Business, Fashion Buying, Brand of Management and Fashion Promotion, Interior Design, Product Design and Graphic Design…

Fee

¥90,000-120,000 a year

Length of schooling

3 years

Admission criterion

No language proficiency test required; able to speak English or Italian; at least 12 years schooling

Location and climate

Milan, a global fashion centre in Italy; summers are extremely hot and humid; winters are chilly

C. Amusement Media College, Japan

Programmes

Animation(卡通), caricature, digital game design

Fee

¥90,000-120,000 a year

Length of schooling

2 years

Admission criterion

12 years schooling or above

Location and climate

Tokyo, Japan which is a country with the most advanced animation techniques, four distinct seasons; mild spring and fall, hot summer, and winter with a few snowfalls

D. The University of Nottingham

Programmes

Arts, Engineering, Medicine and Health Sciences, Science, Social Sciences, Law, Education

Fee

¥80,000-160,000a year

Length of schooling

3 years

Admission

Finish senior high school with good performance or undergraduates in college

Location and climate

Nottingham, located in Britain, wet springs, hot summers, warm autumns and icy winters

E. University of Lyon

Programmes

Art, Engineering, Medicine and Health Sciences, Science, Business, Spanish, Fashion design

Fee

¥10,000-30,000 a year

Length of schooling

3 years

Admission criterion

Finish senior high school and obtain a letter of admission of a university

Location and climate

Lyon in France; the climate is mild and sunny

F. Ecole Superieure d Art et de Design

Programmes

Art, Animation Design, Furniture Design, Decoration and Design

Fee

¥100,000-120,000 a year

Length of schooling

2 years

Admission criterion

Between 18 and 25, single; more than 1 year learning experience in art college

Location and climate

Reims in France; temperature ranging from 5°C in December to

26°C in August

【答案】

【1】A

【2】E

【3】B

【4】F

【5】D

【解析】

试题分析:主要考查对信息的整合和匹配能力。

【1】A 考查推理判断能力。She loves art and is gifted in art.可知安妮喜欢艺术,只有A选项University of Auckland中的Programmes中含有arts专业,且由可知She wants to learn art in a forging country which has pleasant weather.她想在一个有气候宜人的国家学习艺术与匹配,故选A。

【2】E考查推理判断能力。he has to choose a college with low fee because her family is not rich.可知这是关键句,那就是贝蒂的家庭不富裕,他不得不选择低学费的大学,E选项对应的大学学费fee中¥10,000-30,000 a year要比其他大学的学费低很多,符合要求。故选E。

【3】B考查推理判断能力。he loves fashion and wants to learn fashion design in a fashion center that is filled with fashion elements.可知,Eva喜欢时尚,想要在充满时尚元素的中心学校学习时装设计。B选项中Fashion Business, Fashion Buying, Brand of Management and Fashion Promotion, Interior Design, Product Design and Graphic Design…关键词fashion说明这所大学充满着时尚元素,符合Eva的需求。故选B。

【4】F 考查推理判断能力。由He found animation design would be profitable industry, so he decided to learn animation design in a country where the climate is mild, not cold in winter and not hot in summer.可知,Alex发现动画设计将是有利可图的产业,所以他决定在一个气候温和的国家学习动画设计。F选项的专业Art, Animation Design, Furniture Design, Decoration and Design中包括动画设计且temperature ranging from 5°C in December to 26°C in August气候宜人,也符合他的要求。故选F。

【5】D考查推理判断能力。由British art fascinates him very much so he decided to feel the rich art atmosphere and learn art in Britain.说明菲利普喜欢英国艺术,而The University of Nottingham诺丁汉大学位于英国,符合菲利普的个人爱好需求。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Don’t know what to watch together with your family? Here are some best TV shows that you can enjoy together with your whole family.

The Brady Bunch

Starring: Robert Reed. Florence Henderson, Ann B. Davis

Main plot : The union of Mike Brady and his three boys with Carol Martin and her three girls with the addition of housekeeper Alice, of course results in a typical ordinary American family.

Why it is good: It shows that while life in a big family isn’t always easy, it’s always full of love.

The Wonder Years

Starring: Fred Savage, Dan Lauria, Daniel Stern

Main plot: Kevin Arnold remembers his journey from adolescence(青春期) to adulthood through the late 1960s and early 1970s.

Why it is good : The show takes place during a period of social turbulence(动荡), a wonderful background for the transition(过渡) into adulthood.

Gilmore Girls

Starring: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena

Main plot: This girly series follows single mother Lorelai GilrAore and her super bright daughter Rory from high school through college with a lot of stops for coffee on the way.

Why it is good: No one is more humorous than Lorelai and Rory.

Modern Family

Starring: Ed O’Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen

Main plot: Now in its sixth season, this family TV show follows three very different branches of one big family as they /span>face life’s difficulties in their own unique ways.

Why it is good: It includes many different types of Americans’ lives.

【1】What is The Brady Bunch mainly about?

A. A big American family’s life.

B. A housekeeper’s struggle.

C. A new American family’s life.

D. how two families unites .

【2】The Wonder Years would most probably attract those who are interested in __________.

A. some big events in the world’s history

B. the life of an old man in the late 1960s

C. people’s lives in the late 1960s and early 1970s

D. a boy’s transition into adulthood in modern America

【3】 In which TV show can you see different lifestyles (生活方式) of Americans?

A. The Brady Bunch. B. The Wonder Years.

C. Gilmore Girls. D. Modern Family.

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

What is the most popular communication tool today? 【1】________your answer is QQ or MSN, I must say you are a bit old fashioned. Today, a new form of communication “Wechat”, which 【2】________ (own) a Chinese name Weixin, is becoming the most influential text and useful tool all over the world.

What advantages do Wechat have? First, Wechat is 【3】__________relative cheap way of communication; that is to say, it uses network traffic instead of telephone fare. Next, we can know 4】__________is going on at any time. And we can have 【5】__________ (easy) access(通道) to information available than other messaging tools.

What roles does it play 【6】__________ our daily life? According to the latest report, the registered (登记的) users on Wechat platform has topped 200 million and expanded its business to overseas market. Can you imagine that a mobile phone “app” is so【7】______________(attract) that it reaches 200 million users within 8 months? Wechat itself has become the most popular mobile chat application in the world. A large 【8】___________ of people have become “Wechataholic”, which means they keep staring at the mobile phone all the time and can’t live without 【9】___________.

However, while enjoying its great convenience, people should not ignore the danger of 【10】____________ (cheat), for information on Wechat is publicly known.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。

I was ten when I first sat with my grandmother behind the cashier(收银台)in her general store. 【1】_ I quickly learned the importance of treating customers politely and saying “thank you.”

At first I was paid in candy. 2 I worked every day after school, and during the summer and on weekends and holidays from 8 a.m. to 7 p.m. My father helped me set up a bank account. 3

By the time I was 12, my grandmother thought I had done such a good job that she promoted me to selling cosmetics(化妆品)I developed the ability to look customers directly in the eye. Even though I was just a kid, women would ask me such things as “What color do you think I should wear?” I took a real interest in their questions and was able to translate what they wanted into makeup(化妆)ideas. 4

The job taught me a valuable lesson: to be a successful salesperson, you didn’t need to be a rocket scientist—you needed to be a great listener. 5 Expect they are no longer women purchasing cosmetics from me; instead, they are kids who tell me which toys they would like to see designed and developed.

A. Before long, she let me sit there by myself.

B. Soon I found myself looking more beautiful than ever before.

C.Later I received 50 cents an hour.

D.I ended my selling a record amount of cosmetics.

E. My grandma’s trust taught me how to handle responsibility。

F. Watching my money grow was more rewardingthan anything I could have bought.

G. Today I still carry that lesson with me: I listen to customers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网