题目内容

Miss Gogers taught physics in a New York school. Last month she explained to one of her classes about sound, and she decided to test them to see how successful she had been in her explanation. She said to them, “Now I have a brother in Los Angeles. If I was calling him on the phone and at the same time you were 75 feet away, listening to me from across the street, which of you would hear what I said earlier, my brother or you and for what reason?”

Tom at once answered, “Your brother. Because electricity travels faster than sound waves.” “That's every good,” Miss Gogers answered; but then one of the girls raised her hand, and Miss Gogers said. “Yes, Kate.”

“I disagree,” Kate said. “Your brother would hear you earlier because when it's 11 o'clock here it's only 8 o'clock in Los Angeles.”

1.Miss Gogers was teaching her class_________.

A. how to telephone

B. about electricity

C. about time zone(时区)

D. about sound

2.Miss Gogers raised this question because she wanted to know whether______.

A. it was easy to phone to Los Angeles

B. her student could hear her from 75 feet away

C. her students had grasped her lesson

D. sound waves were slower than electricity

3.Tom thought that electricity was _________.

A. slower than sound waves

B. faster than sound waves

C. not so fast as sound waves

D. as fast as sound waves

4.Kate thought Tom was wrong because _______.

A. clocks in Los Angeles showed a different time from those in New York

B. electricity was slower than sound waves

C. Tom was not good at physics at all

D. Tom's answer had nothing to do with sound waves

5.Whose answer do you think is correct according to the law of physics?

A. Tom's B. Kate's

C. Both A and B D. Neither A nor B

 

1.D

2.C

3.B

4.A

5.A

【解析】

试题分析:本文讲述了Miss Gogers想测试自己所教物理中声音学生掌握的情况。结果Kate和Tom给出了不同的答案,Tom的说法是正确的。

1. 细节题。根据文章第一段第二句前一半Last month she explained to one of her classes about sound可知她正在教学上学习物理中的声音。故D正确。

2. 推理题。根据第一段第二句后一半she decided to test them to see how successful she had been in her explanation可知她要测试她教得怎么样,也就是学生是否掌握了她所教内容。故C正确。

3.B 细节题。根据第二段第二句Because electricity travels faster than sound waves.”可知Tom认为电比声音传播更快。故B正确。

4.A 推理题。根据文章最后一段“I disagree,” Kate said. “Your brother would hear you earlier because when it's 11 o'clock here it's only 8 o'clock in Los Angeles.” 可知Kate认为是时差的问题,而不是电传播速度的问题。故A正确。

5.A 常识题。电话里的声音传播速度比声音传播速度快是因为电磁波的速度更快,而不是时差的问题。所以Tom的看法是正确的。故A正确。

考点:故事类阅读理解

练习册系列答案
相关题目

Donald was shaken by thunder on the bed before he could count “one thousand one”. Then he heard the smoke alarm go off. He went downstairs quickly to investigate. When he opened the door to the basement (地下室), flames exploded out.

Donald fled (逃) back upstairs to call 911 but the phone didn’t work. When he tried to go downstairs, he was stopped by a wall of flames. He had to use a towel to cover his mouth. His house was three miles off the main road and so well hidden by trees that Donald knew calling for help would be useless. Actually, he didn’t even try to do that.

About one mile away lived Donald’s closest neighbor, Jeremie. When he heard some sounds, Jeremie jumped out of bed, holding a phone and a flashlight, and went towards the noise. He dialed 911 the instant he saw the flames. When he came close to the house, Jeremie knew he’d better wait until rescuers came. But he didn’t want Donald to die in the fire.

Without hesitation (犹豫), he rushed into the house. He shouted, “Donald, where are you?” Then he had to run outside to catch his breath. After one more attempt (尝试), he gave up and circled around back. He saw Donald on the second-floor balcony, but there was no way to get to him. Suddenly, he noticed a ladder. He dragged it over to the balcony and pulled Donald down just when the second floor fell down.

Within the year, Donald built a new two-story wood house at the site of the fire. Jeremie and Donald don’t run into each other regularly, but Donald knows that if he ever needs help, Jeremie will be there.

1.What was Donald doing when he heard thunder?

A. He was going to sleep on the bed.

B. He was ready to count numbers.

C. He was going downstairs.

D. He was in the basement.

2.Donald didn’t call for help mainly because .

A. his mobile didn’t work.

B. he could put out the fire himself.

C. his house was far from the main road.

D. the flames made him too weak to shout.

3.From the text, we can infer that .

A. it was the firemen who saved Donald that night

B. Jeremie helped Donald build a new wood house

C. Donald had fallen off the second floor before Jeremie found him

D. whatever difficulties Donald meets, Jeremie will help him

 

When many people are worried that there are no more heroes in the modern era two university students who lost their lives to rescue drowning children have shown that heroes still exist (存在).

According to the Inner Mongolia Morning Post, the tragedy (悲剧) occurred on the afternoon of December 14, 2002 when three school students skating on a frozen lake in Qingcheng Park in Hohhot fell through the ice into the freezing water. More than 20 university students who happened to be near the spot immediately went to the rescue of the children. Two children were quickly rescued, but the third died. The child’s body was not found for three hours. Two of the rescuers, Liu Ye and Hao Longbiao, also died of cold and exhaustion (筋疲力尽) . The body of Hao and who took the lead in jumping into the lake was not found until the next day. A student who was unwilling to tell his name said he and his classmates from the local college were taking photos at the lake. When they heard the children’s cries for help, they went to the ice hole hand in hand to rescue the children. But the ice kept breaking, causing most of then to fall into the icy water. Local residents held mourning ceremonies (祭奠仪式) at the lake.

Eight of the students were seriously affected by the freezing water and were being kept in hospital for further observation, but their lives were no longer in danger.

1.The underlined word “occurred” here means“____”.

A. employed B. mixed C. guided D. happened

2.When the three students fell into water,the university students were ___________.

A. skating on the ice B. taking photos at the lake

C. having a picnic D. walking along the lake

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Three students died on the same day in all.

B. Hao Longbiao’s body was found on December 14,2002.

C.The university students didn’t think it dangerous to save the drowning children in the lake.

D. Local residents were not brave in face of danger.

4.It can be inferred that ____

A. people think little of the two university students' death

B. the ice on the lake wasn't strong enough to skate on

C. some students regretted for what they had done

D. heroes don't agree with the steps of modern times

5.The author wrote the passage to

A. warn people of the danger of skating on ice

B. call on people to learn from the brave university students

C. tell us a tragedy

D. advise university students to cherish(珍惜)their lives

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网