题目内容

I remember the first time that I was extremely happy. I was about 8 years old when for the first time, there was a computer in the classroom. I remember that my teacher allowed each student to take turns to play various educational games on the computer. One day, I found the source code(编码) for one of these games. Without knowing or being taught any programming language, I was able to figure out some of the BASIC code. I just gave myself an infinite number of lives in the game, so I could continue playing it forever. This was also my first introduction to algebra, and I didn't even know it at the time. This was a decisive moment in my life. I was quite excited because of what I was learning and what I was able to do. As a result, I was enthusiastic for the rest of my life about self learning and computers, and I was quite happy doing them too.

I've noticed that people who are truly content with life are enthusiastic about what they do. This enthusiasm, along with good health, is the key to being happy. It also leads to self-confidence and content in life too. It may also lead to success, wealth, and achievements.

Success, wealth, or achievements can also bring some people happiness, yet I know plenty of rich people who are unhappy. I know many people with successful businesses that are not happy with what they are doing. I know people who continuously buy themselves new toys, such as cars, computers, and televisions, yet never seem content for too long. Please remember, happiness is the journey of life, not the destination.

1.What can we know from Paragraph 1?

A. The author has a great talent for algebra.

B. Creative thinking is necessary for every child.

C. The BASIC code of the computer is not difficult.

D. The author's experience in his childhood changed his life.

2.The underlined word "infinite" means_______

A. big B. limitless

C. normal D. small

3.The author wants to tell us through his experience in the school that ________.

A. interest is the best teacher

B. children are the hope of the future

C. young people are fearless

D. where there’s a will, there’s a way

4.What is the secret of happiness in the author's opinion?

A. Success and wealth.

B. Gifts and self-confidence.

C. Enthusiasm and good health.

D. Knowledge and achievements.

5.We can infer from the last paragraph that ________.

A. people who are rich and successful in career generally feel unhappy

B. wealth can’t bring people any happiness and comfort

C. one will feel unhappy once he has gained all the things that he wants

D. being enthusiastic about what you do is more important than wealth

 

1.D

2.B

3.A

4.C

5.D

【解析】

试题分析:文章讲述了一个生活道理。作者认为,满怀热情、拥有健康的身体是生活得幸福的关键,热情和健康也能带来自信、成功和财富。但是,成功和财富并不总意味着幸福,有很多有钱人生活得并不开心。

1.This was a decisive moment in my life. ...As a result, I was enthusiastic for the rest of my life about self learning and computers, and I was quite happy doing them too.”可知,作者小时候通过更改游戏的源代码给自己设置了几个拥有无限的生命的角色,作者惊讶于自己的自学能力和在电脑方面的天赋,作者长大后也一直致力于自学和电脑科学,故选D。

2.so I could continue playing it forever.”可知,作者可以无限制地玩游戏,因为他给自己设置了无限的生命,故选B。

3.This was also my first introduction to algebra ...I was enthusiastic for the rest of my life about self learning and computers, and I was quite happy doing them too”和第二段“I've noticed that people who are truly content with life are enthusiastic about what they do.”可知,作者小时候表现出了惊人的计算天赋,长大以后,他依然在学习和研究电脑方面的知识。作者发现,对生活满意的人,都在做着自己喜欢的事情。由此可知,兴趣是最好的老师,故选A。

4.people who are truly content with life are enthusiastic about what they do ...This enthusiasm, along with good health, is the key to being happy.”可知,作者认为,热情和健康是幸福的关键,故选C。

5.Success, wealth, or achievements can also bring some people happiness, yet I know plenty of rich people who are unhappy.”可知,成功、财富和成就并不意味着幸福,联系倒数第二段“This enthusiasm, along with good health, is the key to being happy.”可知,作者认为,对生活的热情和健康的身体比成功与财富更重要,故选D。

考点:生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

A teenager realized her dream of becoming a professional model three years after a serious car accident.

Marita Davies was on her way home from a party when the crash happened. The car that Marita took as a passenger was going the wrong way and crashed into another car driven by a drunken driver named David Hudson, which left her with a broken leg and back. It took the firefighters more than two hours to free the teenager from the damaged car before she was taken to hospital. Marita was in a wheelchair for a year after being bed-ridden for nine months.

Marita feared her dream of a modeling career was over. She said, “I was extremely upset and shocked when I knew about my terrible injuries. I thought my dream of becoming a model was over. My leg and back were broken. The crash had broken my confidence and I became quiet and spent less time with other people. I was 16, and at that age all I wanted to do was to go out with my friends.”

But as her health took a turn for the better, Marita finally came out of the wheelchair and learned to walk. She decided she would still try to follow her dreams, and sent some photos off to some modeling agencies. She did a few unpaid jobs while studying at college. Soon, paid commercial modeling jobs started coming in. Marita was a bit doubtful at first, because the crash had left her with huge scars on her leg and back. She was worried that people wouldn’t want her to model for them, but this didn’t stop her.

Marita had done amazingly well to overcome everything that had been thrown at her in the three years. Finally, Marita became a professional model in 2013. She was signed up for advertising campaigns and appeared in TV ads.

1.When did the accident happen?

A. In 2008. B. In 2009.

C. In 2010. D. In 2011.

2.Who should be to blame for the accident?

A. Marita Davies.

B. David Hudson.

C. The driver of the car that Marita took.

D. Both of the drivers involved in the accident.

3.How did Marita feel when modeling jobs became available to her?

A. Lucky. B. Satisfied.

C. Surprised. D. Unconfident.

4.The passage is intended to ______.

A. prove modeling is a promising career.

B. warn people not to drive after drinking

C. suggest having a dream is a good thing

D. praise Marita’s spirits to overcome difficulties

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网