题目内容
Mayor Boris Johnson Monday outlined plans to make London “the cleanest” by the 2012 Olympics and called for commitments from other world cities at a climate change conference. Leaders of the world's 40 largest cities are meeting in Seoul this week for a summit on combating global warming ---- the third to be held since 2005.
"What we should do in Seoul is agree that we will stop the endless addiction of mankind to the internal combustion engine (内燃机)," said Johnson. He told a press conference the world's cities consume 75 percent of its energy and produce 80 percent of the emissions which cause climate change. "The problem of our planet is an urban problem," Johnson said.
He said the British capital wants to use the Olympics "to drive the greening and the improvement of our city" and noted that London is committed to reduce carbon emissions by 60 percent by 2025.
Johnson said the key measure was addressing the problems relating to domestic and commercial buildings, which accounted for 70 percent of carbon dioxide emissions in London. This involved retrofitting (翻新) ---- installing lagging (绝缘层材料) ---- in large numbers of public buildings.
Johnson proclaimed himself a "passionate cyclist" and said he would push ahead with cycle super-highways around London.
London's air quality problem, he said, was caused by vehicle emissions from 8,300 antiquated (陈旧的) diesel (柴油) buses, which could be replaced by low-carbon vehicles. There were also 32,000 taxis running on diesel fuel, which could be replaced by electric vehicles.
Johnson said there would be a substantial (实质上的) program in the next few years to produce a "cleaner, greener" bus for his city. "The age of the diesel-emitting bus has got to be over in London."
- 1.
Which of the following statements is NOT TRUE according to this passage?
- A.The used buses running on diesel will be replaced by electric vehicles.
- B.London’s air quality will be improved in the near future.
- C.London promises to reduce carbon dioxide emissions by 60 percent by 2025.
- D.Plans have been made to solve the problem of carbon dioxide emissions.
- A.
- 2.
What does the underlined word mean in the first paragraph?
- A.discussing
- B.resisting
- C.agreeing
- D.supporting
- A.
- 3.
The topic of the meeting in Seoul might be __________.
- A.climate change
- B.London Olympics in 2012
- C.global warming
- D.green environment
- A.
- 4.
If the passage was continually written, the following might be __________.
- A.measures to replace the old and used vehicles
- B.measures to reduce carbon dioxide emissions in London
- C.measures to solve housing and commercial items
- D.measures to end the age of the diesel bus
- A.
ABCD
本文讲述约翰逊市长在40大城市领导人峰会上讲述伦敦未来的节能计划。
1.根据第一段可知,The used buses running on diesel will be replaced by low-carbon vehicles.
故A项表达错误。
2.猜词题。四十个大城市的领导人将聚集首尔召开地址全球变暖的峰会。故选B。
3.归纳主题。根据首段可知答案为C。
4.预测下文。根据最后一段约翰逊说将会有一个实质性计划,创造更干净更绿色的公共汽车,可知接下来将讲述计划的内容。
本文讲述约翰逊市长在40大城市领导人峰会上讲述伦敦未来的节能计划。
1.根据第一段可知,The used buses running on diesel will be replaced by low-carbon vehicles.
故A项表达错误。
2.猜词题。四十个大城市的领导人将聚集首尔召开地址全球变暖的峰会。故选B。
3.归纳主题。根据首段可知答案为C。
4.预测下文。根据最后一段约翰逊说将会有一个实质性计划,创造更干净更绿色的公共汽车,可知接下来将讲述计划的内容。
练习册系列答案
相关题目