题目内容
6.Limit your movements during an earthquake to a nearby safe place.Stay indoors until the shake has stopped and you are sure it is safe to leave.●If you are indoors:
Drop,Cover,and Hold-Take cover under a strong desk,table,or bench,or against an inside wall.If there is no desk or table near you,cover your face and head with your arms and stay in an inside corner of the building.
Stay away from glass,windows,walls and anything that could fall down,such as lights and furniture.
If you are in bed when the earthquake strikes,stay there.Hold on and protect your head with a pillow,unless you are under a heavy light that could fall down.In that case,move to the nearest safe place.
Stay inside until the shake stops and it is safe to go outside.Most injuries during earthquakes occur when people are hit by falling things while entering or leaving buildings.
Be aware that electricity may go out or that fire alarms may turn on.
Do not use elevators.
●If you are outdoors:
Stay there.
Move away from buildings,trees and streetlights.
●If you are in a moving car:
Stop as quickly as safety permits,pull to the side of the road,and stay in the car.
Avoid stopping near or under buildings,trees,overpasses.
Do not attempt to drive across bridges or overpasses that have been damaged.
Proceed cautiously after the earthquake has stopped,watching for road and bridge damage.
Here we have more good ways for you to escape from an earthquake,and welcome to visit our website www.earthquake.com.
49.According to"If you are indoors",you are most likely to get injuredD.
A.when you are in a tall building
B.when you hide under a desk or table
C.when you are in bed
D.when you enter or leave buildings
50.Which of the following is TRUE when an earthquake happens according to the passage?C
A.If you are in a restaurant,rush out through the door to a safe place.
B.If you are on a bus,get off it right away to find a safe place.
C.If you are playing on the playground,just stay there.
D.If you are reading on the sixth floor in a library,use an elevator to get out as quickly as possible.
51.We can find more ways to survive an earthquakeCaccording to the passage.
A.in some books B.on TV C.on the Internet D.on the radio
52.The passage mainly tells aboutA.
A.how to survive an earthquake
B.how to prevent an earthquake
C.how to protect yourself from falling things
D.what we need to do before an earthquake.
分析 本文为广告应用文,文章介绍了遇到地震时的自救方法.
解答 49---52 DCCA
49.答案D.细节理解题.根据●If you are indoors部分的Most injuries during earthquakes occur when people are hit by falling things while entering or leaving buildings可知,人在进出房屋的时候最容易受伤.故选D.
50.答案C.细节理解题.根据●If you are outdoors:部分的Stay there可知,在户外遇到地震的时候最好待在那不动.故C选项"在运动场玩的时候,待在那"是正确选项.
51.答案C.推理判断题.根据文章最后一段Here we have more good ways for you to escape from an earthquake,and welcome to visit our website www.earthquake.com可知,更多关于地震的信息,请参考www.earthquake.com这一网页.故选C.
52.答案A.主旨大意题.根据文章最后一段Here we have more good ways for you to escape from an earthquake,and welcome to visit our website www.earthquake.com可知,本文主要介绍了地震中的自救方法.故选A.
点评 广告应用文解题策略如下:
1、先题后文:
先读试题,了解考点;明确目的,快速捕捉,获取信息.
2、题干定向:
根据题干关键词到文中定位答案范围,按照题目顺序依次而下:问题与材料相同:对号入座;问题与原文相同:同义替换、归纳事实等.
3、生词模糊:
遇到生词;如无关答题,直接跳过;涉及答题,则根据语境、构词法等猜词.
4、信息补全:
对于影响理解的省略句,可根据语境,将其补全.
-I wonder what they will be.( )
| A. | In addition | B. | Due to | C. | Aside from | D. | Except for |
| 2:30AM | Weekend ABC 7News(Repeat) The top local,regional and national news events are presented by the ABC 7 Weekend News Team,along with weather,sports and travel conditions. |
| 3:00AM | Inside Edition(New,TV-PG) Rumors about mass murderer Charles Manson's secret son. |
| 3:30AM | America This Morning(New) Live reports from ABC News headquarters in Washington D.C.Early morning news events and the top headlines of the day are examined and reported. |
| 4:30AM | ABC 7News This Morning(New) The ABC 7Morning News Team provides a general look at overnight and early morning news events,weather forecasts and traffic updates for early risers. |
| 5:00AM | Mirror Mirror Reporter Rebecca Spera provides the latest developments in the beauty,health and fashion industries and answers commonly-asked beauty questions. |
| 5:30AM | Home with Lisa Quinn Professional designer Lisa Quinn shows how to refurnish,reorganize and redesign the home in order to maximize convenience and style. |
| 6:00AM | Everyday Living Quick beauty tips;protect yourself from money problems;the four most commonly parenting mistakes. |
| 7:00AM | Windy City Live(Repeat) Tile ABC 7team of hosts provides the latest on things of interest in Chicago including cultural events,lifestyle topics,fashion trends and celebrity news. |
60.Which of the following statements is NOT true?B
A.ABC News headquarters is in Washington D.C.
B.Lisa Quinn is a professor providing the latest information in fashion.
C.Parenting mistakes are discussed in the morning TV programs.
D.ABC 7News This Morning will give early risers a general look at traffic updates.
61.Which content should be watched with parents'guidance?C
A.Commonly-asked beauty questions.
B.Celebrity news.
C.Rumors about Charles Manson's secret son.
D.Lifestyle topics.
62.If one would like to deal with money problems,he may refer toA.
A.Everyday Living
B.Mirror Mirror
C.Windy City Live
D.Home with Lisa Quinn
63.If you want to know the latest weather forecast of the day,you should watch atC.
A.2:30AM B.3:30AM C.4:30AM D.7:00AM.
| A. | having delayed | B. | delaying | C. | being delayed | D. | to be delayed |
| THYSSEN ELEVATORS is one of the leading elevators companies in the world with more than 120branch companies around the globe.GUANGDONG THYSSEN ELEVATORS LTD.In Zhongshan produces high-quality elevators.We are offering the following positions: ●Plant Manager Excellent Senior Engineer with experience in this field to manage our plant in Zhongshan ●Senior Engineers (Mechanical and Electrical) For production and Engineering Department,good command of the Internet ●Junior positions For those who wish for success ●One purchaser(购货员) Preferably with experience in a mechanical engineering company and international markets ●Cost Accountant(会计) 5years experience in mechanical factory costing,good knowledge in Office 2013,CET level.For these senior level Positions,we expect preferably a university degree or an excellent job Record 3-5years of experience on the job and good command of English.If you are ready to work with us,we will offer attractive salary packet and bright future. THYESSEN GUANDONG THYESSEN ELEVATORS LTD LONGHCAN HUANCHENG Zhongshan(5284655)Guangdong Province |
| (1)Secretary ●University graduate ●Good at English speaking,writing&translating ●Good PC knowledge and typing skill ●Pleasant character with good personal skill (2)Accountants ●College or university graduate ●Good command of English and PC operation ●Work experience (3)Production Trainees ●College or university graduate ●Food engineering,machinery or chemistry ●Good command of English ●1-2years experience in food factory ●Leadership ability and PC knowledge (4)Production workers ●Polytechnic school(中专) graduate ●Food technology or chemistry ●Knowledge of basic English ●1-2years experience in food factory NESTLE DONGGUAN NESTLE COMPANY LTD |
A.a secretary in NESTLEB.a production worker in NESTLE
C.a senior engineer in THYSSEND.a cost accountant in THYSSEN
60.From the passage we can learn thatA.
A.THYSSEN is a successful company with many branches
B.NESTLE is a company only producing chemical products
C.NESTLE asks for good command of English in every Position
D.THYSSEN needs a senior sales manager to sell its products in Asia
61.As a graduate from university this year,you can probably get a job asC.
A.a cost accountant in THYSSENB.a purchaser in THYSSEN
C.a secretary in NESTLE D.an accountant in NESTLE.
| A. | which | B. | that | C. | what | D. | Where |