题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Americans are obsessed (着迷的) with telling their life stories. This phenomenon isn’t simply the product of the technological world. 【1】_________ People are eager to tell stories and are fascinated by those of others. Even at preschool, “sharing time” is a common Monday-morning activity where the teenagers will sit in a circle and take turns telling a story about something they did over the weekend.

2】___________ In many Asian countries, talking about and drawing attention to oneself can be seen as socially inappropriate. People are often unwilling to share their life stories and do not encourage others to do so. But there are also times Asians do share their stories. 【3】___________ Asians believe that a person is largely decided by his or her social status and relationships, leaving little reason to broadcast detailed and revealing personal stories to establish a unique self.

Ironically, the more unique Americans strive to be, the greater their need to feel connected with others. In their culture of individuality, relationships are highly mobile and can be easily formed or dissolved(破裂).

Sharing personal stories brings them closer through the exchange of thoughts, feelings and desires. 【4】_________ But this motivation is not nearly as strong among Asians, for whom social relations are generally unconditional, obligatory(义不容辞的) and stable, and therefore require little maintenance(维护).

5】__________ American parents encourage children to share their stories and create opportunities to re-experience the past with children. Asian parents, by contrast, engage their children in telling personal stories less frequently. When they do talk about a child’s experiences, they are not particularly concerned with parent-child bonding but tend to focus on disciplining the child.

A. They tend to focus more on outer facts than personal details.

B. It helps them shape their “selves” and makes them who they are.

C. Interestingly, this obsession is not necessarily shared in other cultures.

D. Talking about personal stories is to cheer people on with positive feelings.

E. It connects them like many different points, holding their society together.

F. Sharing personal stories is also an essential part in everyday conversations.

G. Parents in America and Asia differ in how they share memories with children.

【答案】

【1】F

【2】C

【3】A

【4】E

【5】G

【解析】

试题分析:本文讲述了为什么美国人为何乐于分享自己的故事,而亚洲人却不以为然。

【1】F 考查句间的逻辑关系。根据文章中“Even at preschool, ‘sharing time’ is a common Monday-morning activity…”,以及“…something they did over the weekend”, 这些都是围绕sharing personal stories的话题展开,周一晨会和周末活动都是日常活动的构成部分,因此选F。

【2】C 考查学生概括段落的主题的能力。根据文章“In many Asian countries, talking about and drawing attention to oneself can be seen as socially inappropriate.”我们可知,该段落主要是对比美国和亚洲国家的文化差异。答案中就包含了关键词shared in other cultures选C。

【3】A 考查句子之间的逻辑关系。根据“Asians believe that a person is largely decided by his or her social status and relationships。”可知,在亚洲,人的社会地位和关系很大程度上决定了个人。即使分享故事也倾向于一些外在的事实,而不会过多谈及个人的细节。A 答案的意思就是亚洲人关注是外在的东西,而不会通过分享个人的细节来塑造独特的自己,体现了段落的主题和句子的逻辑,因此选A。

【4】E 考查句子之间的逻辑关系。根据文章中“Sharing personal stories brings them closer through the exchange of thoughts…”可知关键的信息是bring them closer,与所提供答案中的holding their society together属于同一个范畴,因此选E。

【5】G 考查学生归纳段落主题的能力。根据文章中“American parents encourage children to share their stories and create opportunities to re-experience the past with children. Asian parents…,”可知该段落围绕美国和亚洲国家的父母和小孩是否经常一起分享彼此的故事,因此选G。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Cuba's former leader, Fidel Castro,died at the age of 90,according to a November 25 announcement on Cuban state television. The death marks the passing of a controversial figure who made a major impact on international affairs during his long rule.

The Cuban government declared nine days of official mourning. On Monday, thousands of Cubans lined up near Havanas Plaza of the Revolution to pay their final respects to their leader. On Wednesday,Castro’s ashes will begin a three-day journey across Cuba to Santa Ifigenia cemetery in Santiago de Cuba.

Castro was born into a middle-class family on August 13 1926. He spent his childhood alongside the laborers on his father’s plantation (种植园). In 1945, Castro entered the University of Havana as a law student. He later joined groups that sought to end dictatorships in Latin-American countries.

On July 26. 1953,Castro staged an unsuccessful revolt(叛乱) against Batista’s government. He and his brother Raul were captured and imprisoned for two years. After they were freed, the brothers went into exile in Mexico, On November 25, 1956,Castro set out once again to overthrow Batista. His revolution grew in strength. On New Year s Day 1959, Batista fled from Cuba. Castro took absolute power on January 8.

The U.S. viewed Castro's relationship with the Soviet Union as a threat. In 1961,President John F. Kennedy approved the invasion of Cuba by 1,500 Cuban exiles. They landed on April 17 at the Bay of Pigs, but with little U. S. military support. Cuban troops smashed the attack within a few days.

In October 1962,Castro confronted Kennedy during the Cuban Missile Crisis, during which he allowed the Soviet Union to place nuclear-capable missiles in Cuba. By that time, the U. S. had cut all relations with Cuba.

After the Soviet Union collapsed(崩溃)in 1991,Cuba lost its economic support. To fuel the economy, the Cuban government allowed outside investment in hotels and resorts, but that created inequality. Meanwhile, Castro continued to crack down on any opposition. After undergoing intestinal surgery in 2006,Castro handed Cuba's presidency to Raul. The transition of power became official in 2008.

【1】Where did many Cubans line up to pay their final respects to Fidel Castro on Monday?

A. In Cuban Television Station.

B. Near Havana’s Plaza of the Revolution.

C. In Santa Ifigenia cemetery.

D. Along the streets of Santiago de Cuba.

【2】When did Fidel Castro control the power of Cuba completely?

A.In 1956.B. In 1959.C. In 1991. D. In 2008.

【3】What did the Cuban Missile Crisis result in directly?

A. Batista fled from Cuba.

B. The U. S. cut all relations with Cuba.

C. The U. S. viewed the Soviet Union as a threat.

D. President John F. Kennedy approved an invasion of Cuba.

4】What is the last paragraph mainly about?

A. The end of Fidel Castro’s Era.

B. The transition of power in Cuba.

C. Fidel Castro’s economic policies.

D. The collapse of the Soviet Union.

【题目】The weather is getting hotter. You are thirsty playing basketball or riding home from school. A cold drink may be just the thing. But be careful what you are drinking. Something that looks cool may not be good for your health.

There are plenty of "energy drinks" on the market. Most of them have beautiful colors and cool names. The lists on them tell you they are helpful to your health. Sounds great!

But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine(咖啡因) in them. These drinks are especially aimed at young people, students, busy people and sports players. Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake. But be careful not to drink too much.

Caffeine makes your heart beat fast. Because of this, the International Olympic Committee has limited(限制) its use. Caffeine in most energy drinks is at least as strong as that in a cup of coffee or tea. Possible health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems. Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with a lot of caffeine in them.

1Many people like drinking energy drinks because of the following EXCEPT that .

A. they have beautiful colors and cool names

B. they have lots of caffeine

C. they can keep them awake and better at sports

D. they are said to be helpful to health

2The main reason for people not to drink too much energy drinks is that they may cause .

A. heart problems B. nervousness

C. sleeping difficulty D. possible health dangers

3The underlined word "discouraged" can be replaced(替换) with " ".

A. encouraged B. stopped

C. helped D. disliked

4From the passage we can know that .

A. advertisements are important in getting people to buy energy drinks

B. energy drinks are helpful to teenagers' study

C. sports players need to drink a lot of energy drinks

D. energy drinks are especially aimed at teenagers

5Which of the following can be the best title(标题) of the passage?

A. What's the Use of Energy Drinks

B. Who Can Drink Energy Drinks

C. What's That in Energy Drinks

D. Why Can't We Buy Energy Drinks

【题目】Some people think only school children do not agree with their parents. However,it is not true.1If it’s hard for you to communicate with your parents,don’t worry about it.Here are some advice for you to bridge the generation gap(消除代沟).

2Don’t get to your parents when you are angry.Your parents possibly won’t consider your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go to some place tocool off.

Try to reach a compromise(和解). 3You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.

Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect to them. 4

Talk about your values(价值观). The values of your parents are probably different from those of your own. 5 Understanding your values might help them see your purposes in life.

A good relationship with your parents can make you a better and happier person.It is worth having a try.

A. Don’t argue with your parents.

B. Tell your parents what you care about, and why.

C. Make sure you understand why you are unhappy.

D. Showing respect will keep your relationship strong.

E. Perhaps you and your parents disagree on something.

F. Communication is a problem for parents and children of all ages.

G. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网