题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Helping and working with others can have a good effect on your overall psychological well-being. Nothing relieves stress better than a meaningful connection to another person. Working with pets and other animals can also improve mood and reduce stress and anxiety. Volunteering keeps you in regular contact with others and helps you develop a solid support system, which in turn protects you against depression.
By measuring hormones and brain activity, researchers have discovered that being helpful to others delivers inner pleasure. Human beings are hard-wired to give to others.
Volunteering increases self-confidence. You are doing good for others and the community, which provides a natural sense of accomplishment.And the better you feel about yourself, the more likely you are to have a positive view of your life and future goals.
Studies have found that those who volunteer have a lower mortality rate than those who do not. Older volunteers tend to walk more, find it easier to cope with everyday tasks, are less likely to develop high blood pressure, and have better thinking skills. Volunteering can also lessen symptoms of chronic pain and reduce the risk of heart disease.
A. Volunteering makes you happy.
B. The more we give, the happier we feel.
C. Volunteering provides a sense of purpose.
D. So volunteering helps you stay physically healthy.
E. Volunteering helps reduce stress, anger, and anxiety.
F. Volunteering can provide working experience when you need it.
G. Your role as a volunteer can also give you a sense of pride and identity.
【答案】E;A;B;G;D
【解析】本文是一篇说明文,作者从几个方面阐述做志愿者工作的对自身带来的好处。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Nothing relieves stress better than a meaningful connection to another person.”及“Volunteering keeps you in regular contact with others and helps you develop a solid support system, which in turn protects you against depression.”可知,志愿者工作可以缓解压力和不安。故选E。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。第二段讲述志愿者工作带来的幸福感,根据空后“…that being helpful to others delivers inner pleasure.”可知选择A项。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“Human beings are hard-wired to give to others.”可知,无名给予别人越多,自身感觉越幸福。故选B项。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。第三段讲述的是志愿者工作给人带来的自信、成就感、积极的人生态度和目标,故G项符合语境。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。最后一段通过研究表明志愿者走路多、处理日常工作、思维敏捷,不易患高血压,减轻痛风症状和降低患糖尿病的风险。故选D项“志愿者工作能够使你保持身体健康”。
【题目】假设你是李华,最近你所在的班级讨论了北京动物园是否应该迁出市区。请你给Teens写一封信,反映讨论结果。
赞成迁出 | 1).游客多,易造成交通堵塞 2). 郊区环境有利于动物生存 |
反对迁出 | 1).建于1906年,中外闻名 2). 搬迁易造成动物死亡 |
你的观点 | --- |
注意:1).词数100左右。信的开头和结尾已写好,不计入总词数。
2).可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:郊区 suburb
Dear Editor,
Recently, in our class there has been a heated discussion about
Yours truly,
Li Hua