题目内容

Blogs have become an important part of life. Millions of people have blogs. Perhaps you would like to have one; you would like to improve your blog; perhaps you would like to make your blog as a means of earning money or attracting more people. Whatever your aim is, this course shows you how to become better bloggers. You will learn how to find the right tone for your blog, set it up and keep it, write something that are effective and worth reading, and attract people from all over the world to your blog. While it’s simple to start a blog, it takes energy and skill to do it really well, as is true of any kind of writing.

Among the topics covered: introduction to the blog, the benefits of blogging, focusing on your blog concept, how to set up and keep a page, tips for effective blog writing and drawing visitors to your blog.

Course offered

How to blog

In this four-week course, a blogging expert will guide you through the process of designing, setting up, writing, and improving a blog. Each student will talk with the expert on blog, then set up a “live” blog and introduce it to the rest of the class for suggestions. Students will also have chances to ask the expert questions.

Online classes

Tuition(学费): $ 125. Registration(注册): $ 25.

Each class is strictly limited to 25 students aged 18 and up.

 

Start

New Lecture

Location

Time

Jan.12

Wednesday

Online

24 hrs. a day

Feb. 9

Wednesday

Online

24 hrs. a day

Mar. 16

Wednesday

Online

24 hrs. a day

 

1. In the course, you will learn something Except _________.

A. focusing on your blog concept B. how to set up a blog

C. the benefits of blogging D. how to follow others’ blog

2. What do we know about the course?

A. There are more than 25 students in each class.

B. The course is intended for teenagers under 18.

C. It will cost you $ 150 to learn the course.

D. New lectures are given each day.

3.The passage is mainly about _________.

A. an online course about how to blog

B. an online plan on writing

C. an online program about blog history

D. an online competition in writing blogs

4.Which word can be used to describe the course for bloggers?

A. Difficult. B. Helpful. C. Simple. D. Boring.

 

1.D

2.C

3.A

4.B

【解析】

试题分析: 在网络时代,博客作为社会媒体网络的一部分成为了人们沟通,展示个性的综合平台。同时这种网络日志也代表着一种新的生活方式和学习方式。那么如何掌握并有效利用这种新生事物呢,本文对此进行了详细的介绍。

1. 细节理解题。根据文章第二段Among the topics covered: introduction to the blog, the benefits of blogging, focusing on your blog concept, how to set up and keep a page,可知通过这门课程可以学到如何建立自己的博客,了解博客的好处等,只有D选项不是课程涉及的内容,故选D。

2. 细节理解题。根据文中Tuition(学费): $ 125.和 Registration(注册): $ 25.可知课程共需$ 150 ,故答案选C。

3.主旨大意题。文章开头提出博客的流行和普及,然后提出 this course shows you how to become better bloggers.,在下文对这门课程进行了详细的介绍,由此判断本文中心内容是介绍关于如何写博客的网上课程,答案选A。

4.推理判断题。A困难的;B有帮助的;C简单的;D令人厌烦的。根据文章内容可知人们通过这门课程的学习可以掌握有关博客的开通创办,设计等等知识,对于人们是非常有帮助的,故答案选B。

考点:考查广告布告类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网