题目内容
Blogs have become an important part of life. Millions of people have blogs. Perhaps you would like to have one; you would like to improve your blog; perhaps you would like to make your blog as a means of earning money or attracting more people. Whatever your aim is, this course shows you how to become better bloggers. You will learn how to find the right tone for your blog, set it up and keep it, write something that are effective and worth reading, and attract people from all over the world to your blog. While it’s simple to start a blog, it takes energy and skill to do it really well, as is true of any kind of writing.
Among the topics covered: introduction to the blog, the benefits of blogging, focusing on your blog concept, how to set up and keep a page, tips for effective blog writing and drawing visitors to your blog.
Course offered
How to blog
In this four-week course, a blogging expert will guide you through the process of designing, setting up, writing, and improving a blog. Each student will talk with the expert on blog, then set up a “live” blog and introduce it to the rest of the class for suggestions. Students will also have chances to ask the expert questions.
Online classes
Tuition(学费): $ 125. Registration(注册): $ 25.
Each class is strictly limited to 25 students aged 18 and up.
![]()
Start | New Lecture | Location | Time |
Jan.12 | Wednesday | Online | 24 hrs. a day |
Feb. 9 | Wednesday | Online | 24 hrs. a day |
Mar. 16 | Wednesday | Online | 24 hrs. a day |
1. In the course, you will learn something Except _________.
A. focusing on your blog concept B. how to set up a blog
C. the benefits of blogging D. how to follow others’ blog
2. What do we know about the course?
A. There are more than 25 students in each class.
B. The course is intended for teenagers under 18.
C. It will cost you $ 150 to learn the course.
D. New lectures are given each day.
3.The passage is mainly about _________.
A. an online course about how to blog
B. an online plan on writing
C. an online program about blog history
D. an online competition in writing blogs
4.Which word can be used to describe the course for bloggers?
A. Difficult. B. Helpful. C. Simple. D. Boring.
1.D
2.C
3.A
4.B
【解析】
试题分析: 在网络时代,博客作为社会媒体网络的一部分成为了人们沟通,展示个性的综合平台。同时这种网络日志也代表着一种新的生活方式和学习方式。那么如何掌握并有效利用这种新生事物呢,本文对此进行了详细的介绍。
1. 细节理解题。根据文章第二段Among the topics covered: introduction to the blog, the benefits of blogging, focusing on your blog concept, how to set up and keep a page,可知通过这门课程可以学到如何建立自己的博客,了解博客的好处等,只有D选项不是课程涉及的内容,故选D。
2. 细节理解题。根据文中Tuition(学费): $ 125.和 Registration(注册): $ 25.可知课程共需$ 150 ,故答案选C。
3.主旨大意题。文章开头提出博客的流行和普及,然后提出 this course shows you how to become better bloggers.,在下文对这门课程进行了详细的介绍,由此判断本文中心内容是介绍关于如何写博客的网上课程,答案选A。
4.推理判断题。A困难的;B有帮助的;C简单的;D令人厌烦的。根据文章内容可知人们通过这门课程的学习可以掌握有关博客的开通创办,设计等等知识,对于人们是非常有帮助的,故答案选B。
考点:考查广告布告类短文阅读。
校学生会正在面向全校师生征集创建绿色校园活动的建议。下面是一些已经征集到的建议,请你为校报写一篇英文报道。
Creating a Green Campus |
1.绿化环境,多植树种草,愉悦身心; |
2.保护环境,尽可能少使用塑料制品等,减少白色污染; |
3.考试不作弊,不抄袭作业,不浏览不健康网站。 |
你的建议…… |
要求:
1.不要逐词翻译,可适当拓展,以使行文连贯、流畅;
2.开头已为你写好,不计入总词数。
3.词数:100词左右。
83.请根据以下提示,结合你生活中的一个事例,用英语写一篇短文。
We meet a lot of difficulities in our daily life.when problems arise ,do you give up or take a positive attitude towards them? Talk about your opinions.
注意:①无须写标题; ②除诗歌外,文体不限;
③内容必须结合你生活中的一个事例;
④文中不得透露个人姓名和学校名称;
⑤词数为120左右,如引用提示语则不计入总字数。
(提示:请将写作答案写在答题卡上的相应位置,写在此处无效。)
假设学校即将举行运动会,你将代表班级参赛。请参考下表中教练所制定的体能训练项目和营养食谱写一篇100字左右的英语短文对队友们谈谈你的训练计划和你对参赛结果的预期。请注意勿在文中显示真实校名。
Physical training | hours of training / increased strength-training exercise / lifting weights hours of sleep every night /8 |
Food | beef , meat and fish vegetables and fruit water and soft drinks |
Your hopes | …. |
The school sports meet is coming soon.