题目内容

Where do you find out about the world’s longest walk? The world's tallest man? The world's oldest woman? You know the answer, of course. It is the Guinness Book of World Records. How would people find such unusual facts without this book?

Guinness Book did not exist until 1951. Here is what happened. The managing director of Guinness Brewery was a curious man. He wanted answers to some questions about records. For example, he wanted to know what was the fastest flying game bird in Europe. But he was frustrated. There was no book to answer questions like this.

The director, Sir Hugh Beaver, contacted the McWhirter twins. They were brothers who owned a research agency. He asked them to put together a new reference book. It would include all kinds of unusual records. The brothers quickly accepted. The first edition of their book was published in 1955. Soon the Guinness Book of World Records was a best seller. It has sold more copies than any book except the Bible. A new edition is published every year.

Where do all the book's records come from? They are a combination of things like natural wonders, sports records, and stunts(特技) (How many people would push an egg with their noses if they weren’t trying to get to the book?). But the editors try to keep things honest. All records must be verified by an investigator. Only then are they printed.

The Guinness Book is a big business. It is published in dozens of languages. There are TV shows and museums. It is proof of how interested people are in strange pieces of information.

1.The passage is mostly about _____.

A. the McWhirter twins

B. the director Sir Hugh Beaver

C. unusual records in the Guinness Book

D. a history of the Guinness Book

2.The Guinness Book _____.

A. is a best seller

B. is published only in English

C. does not always check its records

D. has a full-length movie based on it

3.It is clear from the passage that the McWhirter twins _____.

A. wanted to publish the book so that they set up a research agency

B. owned so good a research agency that they liked to help others

C. recognizes that Sir Hugh's idea for a book was a good one

D. wanted to know the answers to some questions about records

4.In this passage, the underlined word "verified" means _____.

A. questionedB. proved the truthC. written upD. blocked

 

1.D

2.A

3.C

4.B

【解析】

试题分析:文章大意:本文讲述了畅销全球的《吉尼斯世界纪录大全》的相关情况,包括它的发起人、纪录来源和纪录入选标准等。

1.主旨大意题。纵观全文可以看出,文章向我们介绍了大家所熟知的《吉尼斯世界 纪录》的历史。故D正确。

2.2】A细节理解题。由文章中 “ Soon the Guinness Book of World Records was a best seller.” 可直接得出答案。故A正确。

3.推理判断题。第三段中 “ The director, Sir Hugh Beaver, contacted the Mc Whirter twins. They were brothers who owned a research agency. He asked them to put together a new reference book.” 告诉我们: Mc Whirter 采纳了他们的观点。由此可 以看出: the Mc Whirter twins 认可他出本书的观点很好。故C正确。

4.词义猜测题。由上文的 “ But the editors try to keep things honest.” 可以看出,该词的意思是:证实。故B正确。

考点:考查科普类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

It’s such a happy-looking library, painted yellow, decorated with palm-tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof. About the size of a microwave oven, it’s pedestrian-friendly(对行人友善的), too, waiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach country Estates, along the northern boundary of Palm Beach Gardens.

It’s a library built with love.

A year ago, shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization, a Wisconsin-based nonprofit organization that aims to promote literacy(读书识字) and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “That’s what we’re going to do for our spring break!”

Son Austin, now a 10th-grader, didn’t see the point of building a library that resembles(类似) a mailbox. But Janey insisted, and husband Peter unwillingly got to work. The 51-year-old owner of a ship supply company modified(修饰) a small wooden house that he’d built years earlier for daughter Abbie’s toy horses, and made a door of glass.

After adding the library’s final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the Henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only Little Free Library in Palm Beach County.

They stocked it with 20 or so books they’d already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids’ favorites. “I told them, keep in mind that you might not see it again,” said Janey, a stay-at-home mom.

Since then, the collection keeps replenishing (补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.

The project’s best payoff, says Peter, are the thank-you notes left behind. “We had no idea in the beginning that it would be so popular.”

1.In what way is the library “pedestrian-friendly”?

A. It owns a yellow roof.

B. It protects book lovers from the sun.

C. It stands near a sidewalk.

D. It uses palm-tree stickers as decorations.

2.Janey got the idea to build a library from __________.

A. a report on a Wisconsin-based organization

B. a spring break with her family

C. a book sent by one of her neighbors

D. a visit to Brian Williams

3.The library was built __________.

A. by a ship supply companyB. on the basis of toy horses

C. with glass D. like a mailbox

4.The passage tells us that the borrowers__________.

A. get paid to collect books for the library

B. receive thank-you notes for using the library

C. donate books to the library

D. visit the library over 5 times on average daily

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网