题目内容

Have you ever noticed what happens to an idea once you express it? Just talking about it or writing it down causes you to make it clear in your own mind. How can you use this to increase your brain power? Start writing.

By putting thoughts into words, you are telling yourself the logic (逻辑) behind what you think, feel, or only partly understand. Often, explaining a thought is the process of understanding. In other words, you increase your brain power by exercising your “explain power.”

Try this experiment. Explain how you’ll increase your brain power, even if you have no idea how right now. Just start with anything, and create an explanation. For example, start with “I’ll learn chess,” or “I’ll read an article on the mind every week.” Explain how that will help. You’ll be surprised how often this becomes a workable plan, and if you actually do this, you’ll have a better understanding of your brain twenty minutes from now.

Another benefit of writing is that it helps you remember. Many, if not most, highly productive people are always taking notes. You can try keeping it all in your head, but if you keep a journal of your ideas the next time you’re working on a big project, you’ll probably have more success.

Want to understand a topic? Write a book about it. That’s an extreme example, but if you are learning something new, write a letter to a friend about it, and you will understand it better. Want to invent something? Write an explanation of the problem, why you want to solve it, and why it is worth solving, and you’re half-way there.

Writers don’t always write because they clearly understand something beforehand. Often, they write about something because they want to understand it. You can do the same. Writing will help bring you to an understanding. Give it a try.

1.What would be the best title for the text?

A. A Way on How to Write

B. Increase Your Brain Power through Writing

C. Brain Power Helps Improve Your Writing

D. How to Start Your Writing

2.If a writer writes something, it means that he or she _______.

A. has understood it very well

B. needs to understand it better

C. wants to remember it in his or her mind

D. is exercising his or her “explain power”

3.The underlined sentence “you’re half-way there” in the fifth paragraph implies that ______.

A. you are already successful

B. you still need to work hard

C. writing can help you walk half way

D. you have been on the way to success

4.What’s the main purpose of the writer writing the text?

A. To advise readers to start their writing.

B. To explain the importance of writing.

C. To persuade readers to become writers.

D. To increase readers’ brain power.

1.B

2.B

3.D

4.A

【解析】

试题分析: 本文主要是建议读者去写作,介绍了写作的好处,可以把你自己的一些想法理解得更加清晰,更加透彻,从而进一步提高你的大脑思维能力

1.B主旨标题。本文主要是讲了通过写作,可以把你自己的一些想法理解得更加清晰,更加透彻,从而进一步提高你的大脑思维能力。选项B概括了本文的主旨

2.B推理判断题。文章第四段but if you are learning something new,write a letter to a friend about it,and you will understand it better.主要是说写作能够帮助你去理解一个话题,帮助你解决一些问题,故选B项。

3.D猜词题:从第四段的句子:Write an explanation of the problem—why you want to solve it,and why it is worth solving,如果写出对于问题的解释,那么就等于解决了问题的一半,解决问题的一半就是说你就快要成功了,故选D项。

4.A推理判断题。本篇文章通过叙述写作的优点,说明其重要性,但是,所有这些都是为了劝说读者进行写作所进行的铺垫,特别是文章的最后一段的最后一句,更是点名了本篇文章真实目的,故选A项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

“It takes an entire village to raise a child.” That’s an old proverb(谚语) that is being quoted more and more often these days. And I’m pleased about that.

Today, more and more schools are reaching out to involve parents, community members and businesses to help shape a child’s future.

Parents need to be involved in their children’s education in many ways. Helping children with homework and studying, going on a field trip, teaching a craft or coaching a child’s sports team are all great ways to be involved with your child’s education. And don’t forget to communicate with teachers---they need and respect your input. Studies show that children learn more and schools function better when parents and schools work together. It’s important to stay in touch with your child’s education all through his or her school career.

Communities can help children create and achieve new goals. Help with homework, read to a child, coach a children’s team, or provide emotional support. Help solve problems and build self-esteem. Kids need role models and advisers can be role models by sharing their experiences and wisdom.

Businesses can also help shape our children’s future. Invite a class from your local school to visit your workplace. You may be providing a glimpse that opens a new world of possibilities. Show students what goes on during a typical day. Give a mini course for students: how to use a computer; how products are made; how machinery works. You may have a developing electrician, teacher, nurse, or even a newspaper reporter on your hands.

It really does take an entire village to raise a child. So share the responsibility---and the joy---of bringing a child to his or her full potential.

1.The implied advice in the proverb “It takes an entire village to raise a child.” is that ______.

A. All the people in a village should give food to a child.

B.Schools, parents, and other organizations should share the responsibility

of shaping a child’s future.

C. Children’s should be brought up in the village where they were born.

D. Schools should be set up in the village where a child was raised.

2. The text was written mainly for _______________.

A. parents and members in organizations

B. teachers and students

C. newspaper reporters and developing electricians

D. education experts and government officials

3. Students can get developed in practical working skill through ______.

A. parental involvement B. community activities

C. business training D. school teaching

4.Which is NOT true according to the passage?

A. Parents play an important part in children’s education.

B. Communities have not a bit effect on the way to new and high ideal.

C. Educating a child well demands of the work not only from school but from other organizations.

D. Businesses may arrange some training courses for students.

The world is filled with smart, talented, educated and gifted people. We meet them every day. A few days ago, my car was not running well. I pulled it into a garage and the young mechanic (机械师) had it fixed in just a few minutes. He knew what was wrong by simply listening to the engine. I was amazed. The sad truth is: Great talent is not enough.

I am constantly shocked at how little talented people earn. I heard the other day that less than 5 percent of Americans earn more than $100, 000 a year. A business consultant(顾问)who specializes in the medical trade was telling me how many doctors and dentists struggle financially. It was this business consultant who gave me the phrase, “They are one skill away from great wealth.”

There is an old saying that goes, “Job means just over broke (破产)”. And unfortunately, I would say that the saying applies to millions of people. Because school does not think financial intelligence is intelligence, most workers “live within their means”. They work and they pay the bills. Instead I recommend to young people to seek work for what they will learn, more than what they will earn.

When I ask the classes I teach, “How many of you can cook a better hamburger than McDonalds ?” almost all the students raise their hands. I then ask, “So if most of you can cook a better hamburger, how come McDonalds makes more money than you?” The answer is obvious: McDonalds is excellent at business systems. The reason so many talented people are poor is that they focus on building a better hamburger and know little or nothing about business systems. The world is filled with talented poor people. They focus on perfecting their skills at building a better hamburger rather than the skills of selling and delivering the hamburger.

1.The author mentions the mechanic in the first paragraph to show that________.

A. he is just one of the talented people

B. he is ready to help others

C. he has a sharp sense of hearing

D. he knows little about car repairing

2.“Live within their means” in the third paragraph can be best replaced by_______ .

A. spend more than they can afford

B. do in their own way

C. live in their own circle

D. live within what they earn

3.Why do talented people earn so little according to the author?

A. They don't work hard enough.

B. They lack financial intelligence.

C. They don't make full use of their talents.

D. They have no specialized skills.

4.The main purpose of the author is to tell us_________ .

A. how young people can find a satisfactory job

B. what schools should teach students

C. why so many talented people are poor

D. how McDonalds makes much money

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网