题目内容
Want to find a job? Now read the following advertisement.
| FAIRMONT HOTELK Five Waiters and Ten Waitresses -Aged under 22 -At least high school graduate -Good-looking; men at least 1.72 meters tall and women at least 1.65 meters -Those knowing foreign languages favoured -Paid 1, 600-2,200 dollars per month One Secertary -Aged under 30 -Female favoured -Good at writing and skilled at computer If interested, call 465-4768 or write to: Mr. Jack Hundris Room 0825, Fairmont Hotel 567 wood Street, San Markers, 78003 Fax:6954828 | WILSON BOOKSTORE Accountant(会计) -Aged between 25 and 40 -With an experience of at least two years With a degree and an accountant certificate(证书) -Paid 3, 000-4,000 dollars monthly -With a practical knowledge of computer Salesclerk -Basic education of 12 years or more -Good at computer -Paid 1, 800-2,2000 dollars monthly Tel:447-4398 Fax:3485269 |
| A.a secretary | B.a waiter or a waitress |
| C.an accountant | D.a salesclerk |
| A.being a woman | B.knowing well how to use a computer |
| C.having been an accountant | D.having n accountant certificate |
| A.have to be a woman and know foreign languages |
| B.should be a university graduate |
| C.have to be taller than 1.72 meters |
| D.should be younger than 30 years old |
| A.you’ll be better paid in Wilson Bookstore than in Fairmont Hotel |
| B.all the jobs offered require experience |
| C.the better education you’ve received, the more money you’ll make |
| D.if you want to be an accountant, you may call 465-4768 |
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】D
【小题4】C
解析试题分析:本文是FAIRMONT HOTELK和WILSON BOOKSTORE 这两家的招聘广告,对每个具体的职位提出了具体的要求。
【小题1】B 细节题。根据另外的三则广告内容Good at writing and skilled at computer,With a practical knowledge of computer和Good at computer 说明这三种都要求计算机方面的知识,只有第一个招收服务员的广告不要求计算机方面的知识,故B项正确。
【小题2】A 细节题。根据这个广告的要求Aged between 25 and 40-With an experience of at least two years
With a degree and an accountant certificate(证书)-Paid 3, 000-4,000 dollars monthly -With a practical knowledge of computer说明BCD都是要求的,唯独没有说性别,故A项符合要求。
【小题3】D 细节题。根据这家宾馆招收的两个职位的年龄要求One Secertary -Aged under 30
Five Waiters and Ten Waitresses-Aged under 22最高的是秘书30岁以下,故D项正确。
【小题4】C 总结归纳题。根据本文中提供的工资-Paid 1, 600-2,200 dollars per month -Paid 3, 000-4,000 dollars monthly -Paid 1, 800-2,2000 dollars monthly 可以看出会计的工资最高,学历要求也是最高的,故,C项叙述正确。
考点:看出广告布告类短文阅读
点评:本文是FAIRMONT HOTELK和WILSON BOOKSTORE 这两家的招聘广告,对每个具体的职位提出了具体的要求。属于信息筛选类的短文,本类文章可以先看题目,再看文章内容,这样可以大大提高阅读的效率和速度。
The following is a recent survey among teenagers:
| Radio Most teenagers nowadays are not regular listeners to radio. They may occasionally tune in, but they do not try to listen to a program specifically. The main reason teenagers listen to the radio is for music, but now with online sites streaming music for free they do not bother, and users can choose the songs they want instead of listening to what the radio presenter/DJ chooses. Television Most teenagers watch television, but usually there are points in the year where they watch more than average. This is due to programs coming on in seasons, so they will watch a particular show at a certain time (as long as it lasts) but then they may watch no television for weeks. Teenagers are also watching less television because of services such as BBC iPlayer, which allows them to watch shows when they want. Whilst watching TV, adverts come on quite regularly (18 minutes of every hour) and teenagers do not want to watch these, so they switch to another channel, or do something else whilst the adverts run. Newspapers No teenager that I know of regularly reads a newspaper, as most do not have the time and cannot be bothered to read pages and pages of text while they could watch the news summarized on the Internet or on TV. Internet Every teenager has some access to the Internet, be it at school or home. Home use is mainly used for fun (such as social networking) whilst school (or library) use is for work. Most teenagers are heavily active on a combination of social networking sites. Facebook is the most common, with nearly everyone with an Internet connection registered and visiting >4 times a week. Facebook is popular as one can interact with friends on a wide scale. For searching the web, Google is the dominant figure, simply because it is well known and easy to use. Some teenagers make purchases on the Internet (on sites like eBay) but this is only used by a small percentage, as a credit card is required and most teenagers do not have credit cards. Many teenagers use YouTube to watch videos (usually anime which cannot be watched anywhere else) and some use it as a music player by having a video with the music they want to listen to playing in the background. Mobile Phones 99pc of teenagers have a mobile phone and most are quite capable phones. Usually, teenagers only use their phones for texting, calling. Features such as video messaging or video calling are not used—because they are expensive. Services such as instant messaging are used, but not by everyone. It usually depends whether the phone is Wi-Fi compatible, because otherwise it is very expensive to get Internet off the phone network. As most teenagers’ phones have Bluetooth support, and Bluetooth is free, they utilize this feature often. Mobile email is not used as teenagers have no need; they do not need to be connected to their inbox all the time as they don’t receive important emails. |
The survey carried out recently is mainly concerned with ______.
A. how teenagers consume media
B. what electric devices teenagers favor
C. which new trend teenagers are following
D. how teenagers contact others and make their social net
As is mentioned in the survey, the reason why teenagers watch less TV mainly lies in that ______.
A. teenagers do not watch regular programs
B. all the TV programs are on for only a few weeks
C. teenagers may turn to other devices to watch their favorite
D. the TV adverts coming on every channel are just the same
Which of the following is TRUE according to the survey?
A. Radio presenter or DJ used to invite the listeners to choose the songs they want.
B. The main source for teenagers to get news is Internet as well as newspapers.
C. Google is the most common social networking sites due to its convenience.
D. Some features of modern mobile phones are not widely used by teenagers.
