题目内容
【题目】It’s 5:00 in the morning when the alarm rings in my ears. I roll out of bed and walk blindly through the dark into the bathroom. I turn on the light and put on my glasses. The house is still as I walk downstairs while my husband and three kids sleep peacefully. Usually I go for a long run, but today I choose my favorite exercise DVD. Insanity. Sweat pours down my face and into my eyes. My heart races as I face my body to finish each movement. As I near the end of the exercise, I feel extremely tired, but a smile is on my face. It’s not a smile because the DVD is over, but a smile of success from pushing my body to its extreme limit.
Some people enjoy shopping, smoking , food, work, or even chocolate. But I need exercise to get through each day. Some shake heads when they see me run through the town. Others get hurt when I refuse to try just one bite of their grandmother’s chocolate cake. They raise their eyebrows, surprised by my “no thank you,” or by my choice to have a salad. Over the years , I have learned it’s okay to just say “no.” I shouldn’t feel sorry for refusing food that I don’t want to eat.
So what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? What gives me the reason to just say no to ice cream? Commitment. A commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, increases self –confidence and energy, extends life and above all improves my body shape. This is the point where a smile appears on my face as I look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. It’s through commitment and sweat that I can make a difference within myself inside and out.
【1】Why is there a smile on the author’s face in the morning?
A. Because she sees her family sleeping peacefully.
B. Because she finishes her favorite exercise.
C. Because she enjoys the interesting DVD.
D. Because she feels a sense of achievement.
【2】What does the underlined word “commitment” in the last paragraph mean?
A. Good health. B. Firm belief.
C. A strong power. D. A regular habit.
【3】What can we learn about the author from the text?
A. She acts in a strange way.
B. She wants to look different from others.
C. She aims to develop a good body shape.
D. She has difficulty getting along with others.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【解析】这是一篇记叙文。作者每天努力地锻炼,用坚定的意志力改变着自己。很多人对此不理解,但是作者认为这样做提高了自信,延长了寿命,减少了日常的焦虑感,最重要的是改善了她的体型。
【1】细节理解题。由第一段中的“It’s a smile because the DVD is over , but a smile of success from pushing my body to its extreme limit”可知,作者之所以微笑,不是因为DVD结束了,而是因为身体达到极限而露出了成功的微笑。结合选项可知,D选项正确:她感到一种成就感。
【2】词义猜测题。由最后一段中的“So what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? What gives me the reason to just say no to ice cream? Commitment. A commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, increases self –confidence and energy, extends life and above all improves my body shape”可知,作者提出问题:是什么驱使着我在早晨五点起床?是什么使我拒绝吃冰淇淋?作者认为是一种坚定的意志力驱使自己这样做。坚强的意志力改变了作者的生活,帮助她减少了日常的焦虑感,提高了自信,延长了寿命,最重要的是改善了她的体型。该划线单词意思应为“坚定的意志力”,故B选项正确。
【3】细节理解题。由最后一段中的“…above all improves my body shape. This is the point where a smile appears on my face as I look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. It’s through commitment and sweat that I can make a difference within myself inside and out.”可知,作者努力地锻炼,主要是想改善自己的形体。作者通过坚定的信念和汗水从内到外在改变着自己。结合选项,C选项正确。