题目内容

Perhaps you think you could easily add to your happiness with more money.Strange as it may seem,if you’re unsatisfied,the issue(问题) is not a lack of means to meet your desires but a lack of desires--not that you cannot satisfy your tastes but that you don’t have enough tastes.

Real riches consist of well-developed and hearty capacities(能力)to enjoy life.Most people are already swamped(淹没)with things.They eat,wear,go and talk too much.They live in too big a house with too many rooms, yet their house of life is a deserted hut(茅屋).

Your house of life ought to be a mansion(豪宅),a royal palace. Every new taste,every additional interest,every fresh enthusiasm(热情) adds a room.Here are several rooms your house of life should have.

Art should be a desire for you to develop simply because the world is full of beautiful things.If you only understood how to enjoy them and feed your spirit on them,they would make you as happy as to find plenty of ham and eggs when you’re hungry.

Literature,classic literature,is a beautiful,richly furnished room where you might find many an hour of rest and refreshment.To gain that love would go toward making you a rich person,for a rich person is not someone who has a library but who likes a library.

Music like Mozart’s and Bach’s shouldn’t be absent.Real riches are of the spirit.And when you’ve brought that spirit up to where classical music feeds it and makes you a little drunk.you have increased your thrills and bettered them.And life is a matter of thrills.

Sports,without which you remain poor,mean a lot in life.No matter who you are,you would be more human,and your house of life would be better supported against the bad days,if you could,and did,play a bit.

Whatever rooms you might add to your house of life,the secret of enjoying life is to keep adding.

1. The author intends to tell us that ________.

A.true happiness lies in achieving wealth by fair means

B.big houses are people’s most valued possessions

C.big houses can in a sense bring richness of life

D.true happiness comes from spiritual riches

2. The underlined sentence in the second paragraph probably implies that__________.

A. however materially rich, they never seem to be satisfied

B. however materially rich, they remain spiritually poor

C. though their house is big, they prefer a simple life

D. though their house is big, it seems to be a cage

3. It can be learned from the passage that __________.

A. more money brings more happiness

B. art is needed to make your house beautiful

C. literature can enrich your spiritual life

D. sports contribute mainly to your physical fitness

4. What would be the best title for the passage?

A. House of Life                B. Secret of Wealth

C. Rest and Refreshment         D. Interest and Enthusiasm

 

1.D

2.B

3.C

4.A

【解析】

试题分析: 这篇文章论证了精神富有与真正快乐之间的关系。有些人物质上富足,精神上却很贫穷。文学可以丰富人们的精神生活,真正的快乐来自于精神的富有。

1.D推断题:根据全文最后一句话Whatever rooms you might add to your house of life, the secret of enjoying life is to keep adding.可知,真正的快乐来自于精神的富有。故选D。

2.B推断题:根据全文最后一句话Whatever rooms you might add to your house of life, the secret of enjoying life is to keep adding.可知,真正的快乐来自于精神的富有。故选D。

3.C细节题:根据第五自然段Literature, classic literature, is a beautiful, richly furnished room where you might find many an hour of rest and refreshment. To gain that love would go toward making you a rich person, for a rich person is not someone who has a library but who likes a library. 可知文学可以丰富你的精神生活,故选C。

4.A主旨题:文章多次提到了房子,且这篇文章论证了精神富有与真正快乐之间的关系,所以这篇文章最好的题目是生活的房子,故选A。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Sydney—A shark savaged a schoolboy's leg while he was surfing with his father at a beach in Sydney on February 23.It was the third shark attack along the coast of Australia's largest city in a month.

The 15-year-old boy and his father were in the water off Avalon, on Sydney's northern beaches, around dawn when he was attacked.The city's beaches are packed with locals and tourists during the summer months.

"The father heard a scream and turned to see his son trashing (扭动) about in the water," police said."Fortunately, the shark swam away and the boy was helped to shore by his father.

Lifesaving Club spokesman Nick Miller: "It got him around the top of his left leg and the father came and dragged him out of water." He said the boy was bleeding heavily when he was brought to shore."There was a lot of pain, as you can imagine".The teenager was airlifted to hospital for treatment for leg injuries.

Police said the bites" cut through to the bone" , but the boy did not appear to have sustained any fractures (骨折).He was in a stable condition now.

Several beaches were closed after the attack.Water police and lifeguards were searching for the shark, while police hoped to identify its species by the shape of the bite marks.But they said it was too early to say what type of shark attacked the boy."I don't even know if he saw it," Miller said.

Many shark species live in the waters off Sydney's beaches, but attacks on humans are still relatively rare.However, there were two attacks on successive days earlier this month, one on a navy diver in Sydney harbor, not far from the famous Opera House, and the other on a surfer at the city's world-famous Bondi beach.

Fishermen say shark numbers are on the rise.There is a ban on commercial fishing in the harbor, which has increased fish stocks.Marine experts also claim environmental protection has created a cleaner environment, attracting sharks closer to shore as they chase fish.Many shark species, including the Great White—the man-eater made famous in Steven Spielberg's Jaws—are protected in Australian waters.

1.The report mainly tells us _______.

A.shark attacks on humans are on the rise

B.sharks attacked humans three times in one month

C.a boy was attacked by a shark at a Sydney beach

D.shark numbers are increasing in the waters off Sydney's beaches

2.The underlined word" savaged "in the first paragraph probably means _______.

A.attracted B.dragged

C.bit D.packed

3.What do we know about the city of Sydney from the passage?

A.It is one of the largest cities in Australia.

B.Sydney harbor is not far from the famous Opera House.

C.There are many locals and tourists on its coast all year round.

D.There are few shark species in the waters off Sydney's beaches.

4.All the followings are the causes of Australia's sharks increasing EXCEPT that_______.

A.environmental protection has created a cleaner environment

B.a ban on commercial fishing has increased fish numbers

C.many shark species are protected in Australia waters

D.the film Jaws made the Great White famous

 

Former Irish President Mary Robinson was just making a polite conversation with an Ethiopian (埃塞俄比亚的) teenager about her wedding day. The 16?year?old had already been married for a year. “She looked at me with the saddest eyes and said, ‘I had to drop out of school’,” Robinson said in a telephone interview. “That conveyed to me the reality,” said Robinson, the first woman to serve as Ireland's president and former U.N. high commissioner for human fights. “Her life, as far as she is concerned, had more or less ended.”

Robinson said keeping girls in school was one of the most important things policymakers could do to address the coming challenges of an ever-increasing population, predicted by the United Nations to reach 7 billion soon. “European countries are concerned about aging populations as is Japan, but this is much less of an issue than the huge number of people which we are going to see over the next 40 years when the population goes from 7 billion to 9 billion,” she said. “Almost all of that increase will be in poor developing countries, so that we have a very big challenge.”

Family planning experts worry in particular about the future population explosion in sub?Saharan Africa. In May, the United Nations projected the world population would reach 9.3billion in 2050 and 10.1 billion by 2100. Much of that growth will come from Africa, where the population is growing at 2.3 percent a year—more than double Asia's 1 percent growth rate. If that rate stays consistent, which is not certain, Africa's population will reach 3.6 billion by 2100 from the present 1 billion.

Joel Cohen, a professor of population studies at Rockefeller University and Columbia University in New York, said universal secondary education offered a way to reduce population in high birth?rate regions. In addition to providing information about birth control, a secondary education teaches women to reduce their own fertility (生育力), improve the health of their children and allows them to move from a mind?set of having many children, in the hopes that some will survive to improving the quality of each child's life, Cohen wrote in the journal Nature.

1.In the first paragraph, the author introduces his topic by ________.

A.explaining the author's opinions

B.giving an example

C.describing the poor education system

D.coming straight to the topic

2.What can we learn from the passage?

A.Robinson is happy after talking to the Ethiopian girl.

B.Robinson is a successful expert in population studies.

C.Robinson is worried about population growth.

D.Robinson encourages female education.

3.What is Joel Cohen's view about secondary education?

A.It provides basic knowledge of health.

B.It improves the health of children.

C.It makes people pay more attention to education.

D.It can change people's parenting ideas.

4.According to Robinson, what is one of the most important things policymakers can do to prevent the population from increasing rapidly?

A.Keeping girls in school.

B.Letting girls go away from Africa.

C.Letting young girls remain single.

D.Keeping girls in families.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网