题目内容

【题目】How to make friends

Friendship is a very important human relationship and everyone needs good friends. Good friendship has many benefits. It offers companionship, improves self-worth and promotes good health. There are times in our lives such as when we have recently moved into a new town, or changed our jobs or schools. Such changes often leave us without a friends. 1 But for many of us the process is difficult and requires courage. Below are some helpful suggestions on how to make and keep friends.

1.Associate with others.

The first step to make friends is associating with other people. You can go to public places to meet new people. Besides, you will need to make yourself known by becoming an active member of such places.

2.Start a conversation.

Starting a conversation is the second most important step in making new friends. 2 You can always start the conversation. Being able to make small talk is a very useful skill in relating with other people.

3.3

Choosing friends with common interests is important in building friendship as these interests would always bring you and your friend together. Hanging out will always be a pleasant experience.

4.Let it grow.

It is a good thing to stay in touch. However, try not to press your new friend with calls, messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend. 4 The best friendships are the ones that grow naturally.

5.Enjoy your friendship.

The best way to enjoy friendship is to allow your friends to be themselves. 5 Try not to change them from who they are to what you want them to be. Become the kind of friend you will want your friends to be to you.

【答案】

1F

2C

3B

4G

5E

【解析】

本文是一篇说明文。作者介绍了交朋友的五个法则:与他人交往;主动发起交谈;一起做些事情;让友谊自然成长;享受友谊。

1考查句意理解和上下文语境理解。根据后句But for many of us the process is difficult and requires courage.(但是对于我们很多人这个过程是困难的需要勇气)可知前句应该是意义相反。故FMaking new friends is easy for some people(交朋友对于有些人来说是容易的)符合题意。故选F

2考查句意理解和上下文语境理解。本段主要是建议我们主动发起会谈。故C项Do not wait to be spoken to(不要等着别人给我们说话)符合题意。故选C。

3考查段落大意。根据后面的“as these interests would always bring you and your friend together.”可知本段主要是建议要和朋友在块做一些事。所以选B项。

4考查句意理解和上下文语境理解。根据本段的小标题Let it grow (让友谊自然地成长)可知本段主要是建议我们不要太过于强迫朋友向我们做出回应。故G选项So you need to give your friend time to react to you.(因此你需要给你朋友留出时间来做出反应。)符合题意。故选G

5考查句意理解和上下文语境理解。由前面一句说要允许你的朋友们做他们自己,也就是不要对朋友太挑剔。find fault (缺点) with挑某人毛病。故选E。

七选五题型要求考生从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,对诸如连贯性、一致性等语段特征有较强的意识和熟练的把握。又由于“七选五”空出的是句子,因而这些句子与句子之间必然有一种联系。因此,我们可以通过选项中某个名词或动词跟空前或空后的一致性或者相关性来确定这两个句子之间的关联性,从而选择正确的答案。如:小题1考查上下文理解。根据空后的根据下一句But for many of us the process is difficult and requires courage.(但是对于我们很多人这个过程是困难的)可知前句应该是意义相反。后句中的but表转折,是解答本题的关键所在。故FMaking new friends is easy for some people(交朋友对于有些人来说是容易的)符合题意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sign Up for Your Free iDOGO ID

The Mac Kids Book Club is home of the latest and greatest books, activities, and prizes. Claim your badge(徽章)now to join the coolest club around!

Why Join:

With iDOGO you can:

Create your custom avatar (虚拟化身)

Earn points and badges

Follow other DOGO users

Bookmark & share news, books, and movies

Express your opinions about news, books, and movies

FREE Book Club giveaway:

Terms and Conditions

★This Free Book giveaway is open to all iDOGO account holders in the US, except where prohibited by law. YOU MAY ONLY ENTER THIS GIVEAWAY ONLINE, NO OTHER METHOD OF ENTRY WILL BE ACCEPTED.

★If the number of readers interested in the book exceeds the number of copies available, winners will be picked solely at the mercy of DOGObooks.

★No purchase necessary. Only one entry is allowed per household. Ages 15 and under, and a legal resident of the US.

★The book publisher is the sponsor of this giveaway and is responsible for shipment of books to winners.

★You are not required to review the book if you win a copy. However, you are encouraged to do so.

★Winners will be notified by email. Note that in order to be considered for a giveaway participants must have their parent or legal guardian complete, sign, and return the Parental Consent Form.

★By accepting a free book and posting a review, you grant (授权) DOGObooks and the publisher a permanent, fully paid, worldwide license to use, copy, perform, display, and distribute your review.

★Please reveal in your review that you received the book for free through DOGObooks.

1What can you do after joining Mac Kids Book Club?

A. Create your book store. B. Earn much money.

C. Share books and movies. D. Discuss your study..

2You can enter the Free Book giveaway ________.

A. on the Internet. B. by telephone.

C. in the bank. D. by email

3Who can be allowed to sign up for Free iDOGO ID?

A. British pupils. B. Chinese teenagers.

C. American pupils D. American adults.

4This text is most probably taken from___________.

A. a research paper B. a newspaper report

C. a class presentation D. an online advertisement.

【题目】Is your schedule busy?

Do you sometimes forget to take time to eat?

If you answered "yes" to any of these questions,then you need

QHICKEATS

HEALTHY EATING THAT FITS

YOUR DAILY ROUTINE.

Vacuum-sealed(真空封闭的)meals for people on the go!

Nutritious,low-sugar,low-fat,well-balanced meals in a convenient pocket!

They don't ruin!

Are you in the mood for a hot meal?Or do you prefer a cold dish instead?

Hot or cold,Quickeats are delicious and the attractive taste will have you

believing you are eating a home-cooked meal.A variety of meals are already

available at leading grocery stores in your area.

Try our Red Hot Quickeats!

( Heat in a microwave for 3 minutes.)

Cook with Garden Vegetables

Barbecued chicken and Rice

Creamy Ham and Noodles

Choose one of our Cool Blue Quickeats!

( Refrigerate for extra coldness,if desired.)

Yogurt with Dried Fruit and Nuts

Vegetable Salad and Pasta Salad

Tuna Salad and Whole Wheat Thin Biscuit.

Quickeats are reasonably priced and ready to eat.Take the coupon(优惠券)

below to a participating store to receive a free Red Hot or Cool Blue container that

will fit neatly in your backpack,briefcase,or shoulder bag and keep your Quickeats

meal hot or cold until you're ready to eat it.Each container holds up to 4 Quickeats.

If you have questions or suggestions,please contact our national office:

Neavest Inc.,P.O Box.90210,lexinet,VA

or call 1-888-293-3151

√One Free container for Quickeats with purchase Quickeats meal.

1What information can't we get from the advertisement about Ouickeats?

A. Different kinds. B. High quality.

C. Exact prices. D. Good taste.

2Which of the following can be cooled in a refrigerator before eating according to the ads?

A. Pasta Salad. B. Dried Fruit.

C. Noodles. D. Nuts.

3What can we learn from the advertisement?

A. Get one Ouickeats container and you'll have four Ouickeats to eat.

B. Take one coupon and you can eat freely in a participating store.

C. Buy one coupon and you'll get a free Quickeats.

D. Buy one Quickeats and you'll get a container.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网