题目内容

When I was little, my mother sold flowers at Camden Market in London, She couldn't leave me at home on my own, so I had to go to the market with her. As I grew older, I began to give my mom a hand and I really enjoyed it.

Things changed when I was 14. My grandma gave me a book for Christmas, which was all about making candles . I loved it so much that I spent all my free time making candles of all shapes and sizes. I made hundreds of them.

One day, my mother was ill so I had to go to the market on my own. I decided to take some candles with me and see if I could sell them. To my surprise, they were sold out in 20 minutes! The next week, my mom gave me some money to buy some wax (蜡) to make more candles. They sold out really quickly, too.

Nine months later, we decided to stop selling flowers. My mom and I couldn't make enough candles during the week, so some of my school friends started to help us. I paid them one pound for every candle, and we used to sell them for three or four times that. It was fun. and my friends worked with me in the market.

When I was 22, my uncle lent me some money and I opened my first shop on Portobello Road. Since then, I've never looked back, even in difficult times. At the first store, we only sold candles, but now we sell everything from designing furniture to paintings.

1.The sentence "I began to give my mom a hand" means" ".

A. I began to give my mom some gifts

B. I began to help my mom sell flowers

C. I began to wash my hands before working

D. I began to get along better with my morn

2.What did the writer do in her free time when she was 14?

A. She talked with her mother at the market.

B. She played with her school friends at home.

C. She read all kinds of books about Christmas

D. She made candles of different shapes and sizes.

3.The right order of the following things is

a. The writer's morn stopped selling flowers.

b. The writer went to the market with some candles.

c. The writer bought candles from her friends and sold them well.

d. The writer's morn fell ill.

e. The writer's candles sold well.

A. bdeac B. bedac C. adbec D. dbeac

4.The writer’s uncle helped her open a shop by when she was 22.

A. buying her a shop B. teaching her basic skills

C. lending her some money D. working together with her

5.From the passage you can learn that you should .

A. spend all your free time on developing your interests

B. have your own idea and work hard to make it succeed

C. get as much support as you can from your family

D. hold on to your dreams and never give up

 

1.B

2.D

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:本文讲述作者跟随母亲去市场卖花,无意中看到一本书,学会制作蜡烛,当母亲生病时,他所做的蜡烛销售一空,由此开始自己的事业。

1. 细节理解题。根据第一段提到She couldn't leave me at home on my own, so I had to go to the market with her. As I grew older, I began to give my mom a hand and I really enjoyed it.很小便跟随母亲去市场,是由于不想单独留我在家,当我大一点时,就能帮到母亲,并且真心的喜欢上这件事,故选B项。

2. 细节理解题。根据第二段提到Things changed when I was 14. My grandma gave me a book for Christmas, which was all about making candles . I loved it so much that I spent all my free time making candles of all shapes and sizes.14岁时,外婆给我本关于如何制作蜡烛的书,我喜欢上这个,并且做了很多 的蜡烛,所以选 D项。

3. 排序题。根据文中事情发展的脉络,先是母亲生病同,作者去市场卖自己做的蜡烛,销售一空,作者的妈妈停止卖花,作者从朋友那卖蜡,再去卖,根据这个顺序,选D项。

4. 细节理解题。根据最后一段提到When I was 22, my uncle lent me some money and I opened my first shop on Portobello Road.当我22岁时,我的叔叔借给我钱,我开办自己的第一家店,故选D项。

5. 主旨大意。本文讲述作者在帮妈妈的过程中找到属于自己的兴趣,在一次妈妈生病时,自己的产品 销售一空,很受鼓舞,坚持的做下去,最终在叔叔的帮助下,开了自己的第一家店,给我们提示,有自己的想法,努力把想法变成现实,做成功,故选B项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

After Mom died, I began visiting Dad every morning before I went to work. He was frail and moved slowly, but he always had a glass of freshly squeezed orange juice on the kitchen table for me, along with an unsigned note reading, “Drink your juice.” Such a gesture, I knew, was as far as Dad had ever been able to go in expressing his love. In fact, I remember, as a kid I had questioned Mom“ Why doesn't Dad love me!” Mom frowned. “Who said he doesn't love you!” “Well, he never tells me,” I complained. “He never tells me either,” she said, smiling. “But look how hard he works to take care of us, to buy us food and clothes, and to pay for this house. That's how your father tells us he loves us.” Then Mom held me by the shoulders and asked, “Do you understand?’’ I nodded slowly. I understood in my head, but not in my heart. I still wanted my father to put his arms around me and tell me he loved me. Dad owned and operated a small scrap(片)metal business, and after school I often hung around while he worked. I always hoped he'd ask me to help and then praise me for what I did. He never asked. His tasks were too dangerous for a young boy to attempt, and Mom was already worried enough that he'd hurt himself. Dad hand fed scrap steel into a device that chopped it as cleanly as a butcher chops a rack of ribs. The machine looked like a giant pair of scissors, with blades thicker than my father's body. If he didn't feed those terrifying blades just right, he risked serious injury. “Why don't you hire someone to do that for you?” Mom asked Dad one night as she bent over him and rubbed his aching shoulders with a strong smelling liniment. “Why don't you hire a cook? ”Dad asked, giving her one of his rare smiles.

Many years later, during my first daily visit, after drinking the juice my father had squeezed for me, I walked over, hugged him and said, “I love you, Dad.” From then on I did this every morning. My father never told me how he felt about my hugs, and there was never any expression on his face when I gave them.

1.What would be the best title for the passage?

A. I just couldn’t understand my father

B. My father never loved me

C. Silent fatherly love

D. My hard-working father

2.The author’s father always prepared a glass of freshly squeezed orange juice for him because _______

that was the author’s favorite

he was sure the author would be thirsty

the author was always complaining

that was a gesture of love

3.The author’s father didn’t hire a helper because________

his job was too dangerous

his job required high skills

C. he wanted to save money

D. he was not good at communicating with others

4.We can infer from the passage that_______

the author’s father lacked a sense of humor

the author quite understand his father as time went on

C. the author’s father didn’t love him very much

D. the author’s father was too strict with him

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网