题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四项个选项(A,B,C和D)中选出最佳选项。
C
It has been more than 50 years since Harvard Business School started admitting women, yet the institution(机构) is still trying hard to find out how to best attract and support them. Its latest effort: a program targeting women's colleges—place that are not traditional feeding grounds for the male-majority business school.
The program is called Peek. It offers juniors, seniors and recent graduates from women's colleges the opportunity to read and discuss four HBS case studies in class specially taught by top HBS members. About 50 to 70 promising students will pay $500 for their stay there.
Women make up 41 percent of Harvard Business School class of 2016--the most the school has had. In 1985, women made up only one-quarter of the graduating class. Harvard is not alone when it comes to struggling with a gender gap (性别差别). At Wharton, the class of 2016 is 40 percent women; at Standford Business School, it's 42 percent. No top business school had gotten to 50 percent yet.Despite the Peek program's good intention, the $500 fee bothered someone, said John A. Byrne, the editor of business school new site. ”The fact that HBS would charge women for the chance of coming to campus rubbed a lot of people the wrong way,” said Byrne. HBS said the $500 fee was a “fair price” for room and daily meals at the business school for a weekend, and didn't actually cover the full costs of the program.
For years, women students at Harvard Business School failed to keep pace with men. In 2010, Harvard business School got a new manager, Nitin Nohrin, who promised a turnaround. Nohrin designed a program to encourage women students and professors. He promised to change the school's case studies so that at least 20 percent of the people in the business texts would be women.
(1)What can we learn about the program Peek?
A.It is free for new students.
B.It offers all kinds of business classes.
C.It is helped by the best teachers.
D.It is intended for high school students.
(2)What is the main idea of the Paragraph 3?
A.women are not good at business management.
B.Women are less interested in business school.
C.Women students are less talented than men students.
D.Women students are becoming fewer and fewer in college.
(3)In the eyes of Byrne, Harvard's program___________.
A.will be a total failure
B.will waste lots of money
C.doesn't have many good intention
D.will shut some students out
(4)What is the text mainly about?
A.HBS's new plan to attract more women students.
B.HBS's new manager Nitin Nohria.
C.HBS's effort to attract talented students.
D.HBS, the best business school ever world-wide.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)A
【解析】在过去女性受歧视,哈弗商学院只有四分之一是女性,而现在女性占据了百分之四十一,近期哈佛商学院组织了一项计划来更好地吸引和支持女性,但是费用却难以筹集。
(1)C细节理解题。根据文中第二段的The program is called Peek. It offers juniors, seniors and recent graduates from women's colleges the opportunity to read and discuss four HBS case studies in class specially taught by top HBS members.可知,这是由最好的老师提供帮助的,故选C。
(2)B 细节理解题。根据文中第三段最后一句No top business school had gotten to 50 percent yet.可知,在商学院女性是不被看好的,故选B。
(3)D细节理解题。根据文中倒数第二段的The fact that HBS would charge women for the chance of coming to campus rubbed a lot of people the wrong way,”可知,哈佛的计划将会排除一些学生,故选D。
(4)A 主旨大意题。这篇文章主要讲了哈佛的一项吸引女学生的计划,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】For centuries, elephants have played a big role in the world's economies, culture and religion. The African elephant used to be found all over Africa and the Asian elephant moved from Syria to China to Indonesia. Nowadays, elephants are found in small groups in the south of the Sahara Desert and scarcely in Southeast Asia, Sri Lanka and India.

In the early twentieth century, there were close to ten million elephants, and now the elephant number is as low as 252,000 and expected to drop down to 160,000 by 2025. Between 2007 and 2014, the elephant population fell by at least 30%, or 144,000 elephants. As researchers have traveled over the African plains, they only spotted one herd of 36 elephants in an area like the size of Mexico. It is clear that these gentle mammals are disappearing right before our eyes.

There are many reasons why the elephant population has been decreasing, one of which is their habitat. Humans are competing with elephants for living space, and as more and more humans clear the land that is being used by elephants, the elephants have less space. Elephant hunting or "poaching" has been a major factor for the disappearance of this species, and they are killed only for their valuable ivory tusks. Although the trade of tusks is illegal, it is still a common practice in many places.

Often, all the local people living among elephants would be farmers, and found that they could make more money by selling the tusks of one elephant, than doing manual labor for twelve years. That alone makes it really hard to prevent them from killing the elephants.

Some places such as Botswana, have put in extra effort to protect their wildlife from poachers by founding their Botswana Defense Force, which is made up of around 700 specially-trained soldiers that are stationed in 40 different areas. You may feel worried about the present situations elephants are in, but there are ways to help. To find out how you can help elephant conservation, adopt an elephant, or donate, click here.

1The numbers listed in Paragraph 2 show that .

A. humans don't care for elephants B. elephants have been next to extinction

C. elephants have become gentler than before D. elephants have gained more attention

2What is the biggest factor for the disappearing elephants?

A. Less space. B. A lack of food.

C. Suffering from a disease. D. Elephant hunting.

3Why is it hard to ban killing the elephants among the farmers?

A. Their tusks are profitable.

B. Elephants are destroying their fields cruelly.

C. Farmers hope to make a living by selling their meat.

D. Farmers practice their hunting skills by killing elephants.

4What is the purpose of this text?

A. To persuade readers to make a donation.

B. To guide readers how to protect elephants.

C. To encourage readers to help protect elephants.

D. To introduce the decreasing number of elephants.

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四项个选项(A,B,C和D)中选出最佳选项。
A
Last August, I traveled with a group of volunteers to Tres de mayo, a small community near Tela, Honduras to help renovate(整修) a community centre. During my stay there, I learned many things and I also had plenty of opportunity to interact(互动) and work with local children, and I often could not help but think about the hardships they faced day to day, all factors considered to place children at-risk for problems later in life.
One young boy in particular, Javier, 16, stood out for me. Javier's father had left a year earlier for the U.S, and the family had not heard from him since. This put his mother in a difficult position, stay in Tres de Mayo with no job and no source of income. In the end she decided to move to another province to find work. Javier with his little brother had to stay to live with their grandfather in a small house. Many of the children we met in Tres de Mayo were in similar situations.
As our last day approached, I remember the look in Javier's eyes, as they welled up(涌出)with tears when we told him we were leaving. One of the volunteers held him close, but it did little to console him. He had already experienced so much loss, his father abandoning him, his mother leaving to find work, and it was hard to realize that our departure(离开)was adding to the list.
As I looked beyond Javier, I could see the many men and women whom Javier looked up to, depended on, and gathered strength from. I did know that without parents to raise him, he was not left alone. Instead, the adults in the community took responsibility for the care of their collective young.
(1)Which of the following statement is TRUE?
A.Javier established good relationship with the author and his team.
B.Javier faced a number of challenges that put him at some risks.
C.Javier shared the same sufferings with other kids in Tres de Mayo.
D.Javier had to learn to be independent even since he was a little boy.
(2)We can replace the underlined word “console ” in the third paragraph with ___________.
A.affect
B.inspire
C.comfort
D.protect
(3)According to the author, what plays an important part in the growth of Javier?
A.The united effort from the whole global village.
B.The good quality from the foreign volunteers.
C.The great care from the adults in his community.
D.The positive support from some of his family.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网