题目内容

【题目】Think about the longest elevator ride that you’ve ever taken. Whether you rose five or 100 floors, it probably took less than a few minutes. Now imagine riding in an elevator higher and higher as it climbs for nearly a day. When you reach the top floor, prepare for views that are really out of this world. You’ll be in space!

Space elevators might sound like a crazy idea, but they’re something scientists have been working on for decades.

At the moment, riding in a capsule is the only way ordinary people can get to and from space. But those rides are very expensive---about $ 25 million per person per flight. Now scientists are making efforts to reduce the expense of those rides.

Researchers are still figuring out the details about how a space elevator might work. One idea is stretching a very long cable more than 37,000 kilometers up to space from the earth’s equator (赤道). Objects in space above the equator orbit (绕……的轨道飞行) the earth at the same speed that our planet turns. A weight on the end of the cable would stretch it tight. An elevator tied to the cable could use it to climb up and down.

The only problem is that besides being long, this cable must also be very strong. Storms, including hurricanes might break it. One way to solve this problem is to stretch the cable from the moon instead of from the earth. Airplanes designed to climb higher than a typical jet might take off from the earth and link up with the cable, which would be held in place by the pull of gravity from the earth. An elevator car waiting there would then take riders the rest of the way to the moon. Fueled by solar power, the elevator could transport people and materials without much expense or effort per ride.

【1】The first paragraph is presented by _____.

A. asking questions

B. analyzing causes

C. giving an example

D. making a comparison

【2】Why have scientists been working on space elevators?

A. To make trips to space cheaper.

B. To help astronauts do research in space.

C. To find a more convenient way to the moon.

D. To prove an assumption which seems crazy.

【3】 The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to _____.

A. the weight

B. the cable

C. an object in space

D. the equator

【4】 What may make the cable stay in place on the moon?

A. The elevator car on the moon.

B. The elevator fastened to the cable.

C. The pull of gravity from the earth.

D. The speed of the moon orbiting the earth.

【答案】

【1】D

【2】A

【3】B

【4】C

【解析】

试题分析:本文属于科普说明文,介绍了人们发明的能够进入太空的电梯,以及这种电梯的工作原理。

【1】D 推理判断题。根据第一段2、3句Whether you rose five or 100 floors, it probably took less than a few minutes. Now imagine riding in an elevator higher and higher as it climbs for nearly a day.可知作者把坐电梯5到100层的时间和做电梯做了一天的时间比较,说明这种电梯很长。所以作者通过比较的方法组织了第一段内容。并不是提问、分析和举例。故D正确。

【2】A 细节理解题。根据第三段最后一句Now scientists are making efforts to reduce the expense of those rides.可知科学家真正努力的解决的问题就是减低费用,使之更便宜。故A正确。

【3】B 词义猜测题。根据本句An elevator tied to the cable could use it to climb up and down.一个电梯连接到cable上然后在用这个cable爬上爬下。所以本句中的it指代the cable。故B正确。

【4】C 推理判断题。根据最后一段第四句Airplanes designed to climb higher than a typical jet might take off from the earth and link up with the cable, which would be held in place by the pull of gravity from the earth.本句中的which指代先行词the cable,指cable被地球引力拉着不离开地球。故C正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The cold and icy land that is the Eskimo's home is a dangerous one. The Eskimo once believed that to be safe from danger he had to obey taboos(禁忌). Taboos were rules that told him what he must do and must not do.

The Eskimo had taboos connected with almost everything he did. He had to keep them in mind at all times. He believed that to break one would bring disaster. For the Eskimo, it was taboo to store reindeer(驯鹿) and seal (海豹) meat together. He could not even eat them on the same day. He believed the Goddess Sedna had separated the land animals from the sea animals. He thought bringing them together would cause the hunting to be bad.

There were other taboos concerning animals. When a dead seal was brought into the house, the women had to stop working. They had to give its spirit a drink of water. If they did not, the spirit would be angered. It would keep other animals from being caught.

When the Eskimo broken a taboo, he believed a black cloud formed around his head. He had to tell the others in the village what he had done. He thought that if he did not tell his neighbors, they would catch the black cloud. Then the whole village would have bad luck.

1This passage mainly tells us about ________.

A. the way the Eskimos treated their neighbours

B. the things that the Eskimos could and could not do

C. how the Eskimos store their seal meat

D. how the Eskimos got along with others

2Why did the Eskimos separate reindeer and seal meat?

A. They went bad easily if they were kept together.

B. They thought keeping them together caused bad hunting.

C. The Eskimos did not like to eat reindeer or seal meat.

D. They did not have big enough rooms to store them.

3From the third paragraph we can see that ________.

A. the spirit of the dead seal enjoyed drinking water

B. the spirit of the dead seal would be angry if he was not given water

C. the seal was dead, but its spirit was still alive

D. the Eskimos believed that animals had spirits

4Which of the following is true?

A. There are many black clouds where the Eskimos live.

B. The Eskimos like land animals better than sea animals.

C. Taboos are of great importance to some people.

D. The Eskimo taboos are about everything on earth.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网