题目内容
6.I believe that families are not only blood relatives,but sometimes people who show up and love you when no one else will.In May 1977,I was living in a Howard Johnson's motel off Interstate 10in Houston.My dad and I (11)B a room with two double beds and a bathroom.It was way too(12)Cfor a 15-year-old girl and her father.Dad's second marriage was(13)Aand my stepmother had(14)C us both out of the house the previous week.Dad had no (15)Dwhat to do with me.And that's when my other family (16)B.
Barbara and Roland Beach took me into their home(17)Btheir only daughter,Su,my best friend,asked them to.I (18)C with them for the next seven years.
Barb washed my skirts the same as Su's.She(19)DI had lunch money,doctors'appointments,help with homework and nightly hugs.Barbara and Roland attended every football game where Su and I were being cheerleaders.(20)B I could tell,for the Beaches there was no(21)Dbetween Su and me; I was their daughter,too.
When Su and I (22)B college they kept my room the same for the entire four years I attended school.Recently,Barb presented me with an insurance policy they bought when I first moved in with them and had continued to pay on for 23years.
The Beaches knew (23)A about me when they took me in-they had heard the whole story from Su.When I was seven,my mother died and from then on my father relied on other people to (24)D his kids.By the time I went to live with the Beaches I believed that life was entirely (25)Band that love was shaky and untrustworthy.I believed that the only person who would take care of me was me.
(26)Dthe Beaches,I would have become a bitter,cynical (愤世嫉俗的) woman.They gave me a(n) (27)Athat allowed me to grow and change.They kept me from being paralyzed by my (28)C,and they gave me the confidence to open my heart.
I(29)D family.For me,it wasn't the family that was there on the day I was(30)A,but the one that was there for me when I was living in a Howard Johnson's on Interstate 10.
| 11.A.lived? | B.shared? | C.possessed? | D.bought |
| 12.A.cheap? | B.noisy ? | C.small | D.limited |
| 13.A.in trouble? | B.in sight ? | C.in place? | D.in parts |
| 14.A.struck?? | B.removed? | C.kicked ? | D.knocked |
| 15.A.plan ? | B.choice ? | C.chance ? | D.idea |
| 16.A.looked after? | B.showed up ? | C.turned over ? | D.came across |
| 17.A.so ? | B.because ? | C.until ? | D.while |
| 18.A.worked ? | B.traveled ? | C.lived? | D.learned |
| 19.A.worked out ? | B.called up ? | C.watched out ? | D.made sure |
| 20.A.As long as ? | B.As far as? | C.As soon as? | D.As much as |
| 21.A.change ? | B.problem ? | C.conflict ? | D.difference |
| 22.A.set off?? | B.left for? | C.entered into?? | D.admitted into |
| 23.A.all | B.little ? | C.something ? | D.nothing |
| 24.A.supply ? | B.teach ? | C.encourage ? | D.raise |
| 25.A.different ? | B.unfair ? | C.stressful ? | D.hopeful |
| 26.A.Thanks to ? | B.In spite of ? | C.Except?for ? | D.But for |
| 27.A.home ? | B.house? | C.ability ? | D.lesson |
| 28.A.choice ? | B.failure ? | C.past ? | D.present |
| 29.A.doubt about ? | B.rely on ? | C.center on ? | D.believe in |
| 30.A.born ? | B.accepted ? | C.educated? | D.deserted. |
分析 本文是一篇记叙文.在作者看来,一个家庭不仅有血缘,而且表现的是一种爱,作者七岁时,妈妈不幸去世,爸爸拥有了第二次婚姻,但后来出现了问题,继母把父女两赶出了家门.我跟爸爸不得不另找出路,我被我的好朋友"SU"一家收养,她的父母把我当成像"SU"一样亲生女儿一样看待.作者很是感激.否则自己很可能会是另外一个人.同时也让作者感受到家的温暖,积极面对生活,相信爱,改变了作者的人生观.
解答 11-15 BCACD 16-20 BBCDB 21-25 DBADB 26-30 DACDA
11.B 考查动词辨析.根据"a room with two double beds and a bathroom"可知,我和父亲共同分享一间有着两个双人床和一个浴室的房间.故B正确.
12.C 考查形容词辨析.根据上文内容,父女两共有这样一个放着两张双人床,还圈出一个浴室的房间,从而可推知,空间应该是狭小的,故C正确.
13.A 考查介词短语辨析.根据下文"my stepmother had…us both out of the house the previous week"可知,作者的继母把我们赶出了家门,故是爸爸的第二次婚姻出现了问题,"in trouble 处于困境中",所以选A正确.
14.C 考查动词短语. 根据整句话的意思以及下文的叙述可知,爸爸的婚姻遭到麻烦,继母把父女两赶出了家门,与赶出有意思相近的动词就是"kicked"了,故C正确.
15.D 考查名词辨析. 根据下文"what to do withme"可知,爸爸不知道该怎么做;"have no idea 不知道"故D正确.
16.B 考查动词短语辨析. 上文作者说她与父亲被继母赶出家门,下文作者写了到另一个家庭里生活并得到很到的照顾,由此可知,作者的家庭破裂时,另一个家庭出现了,"show up 出现"故B正确.
17.B 考查连词辨析.根据"their onlydaughter,Su,my best friend,asked them to."是Barbaraand Roland把我带到他们家中;因为他们的女儿是我的好朋友,所以用because.故选B.
18.C 考查动词辨析.根据下文"with them for thenext seven years."可知,作者是与他们生活了七年.故选C.
19.D 考查动词短语辨析.作者能够有吃饭的钱、有病能看医生、学习上获得帮助、夜晚的拥抱等这些都是在新的家庭里得到的,作为他们的女儿,父母是要确保孩子的这些的,A,B,C均不符合上下文逻辑,根据句意分析故D正确.
20.B 考查连词辨析.根据上下文逻辑,就我能说出来的,B项最佳.
21.D 考查名词辨析.对Beaches来说,我和SU之间没有任何区别,我也是他们的女儿.故D正确.
22.B 考查动词短语辨析. 根据语境可知,当我和"Su"进入大学了,他们把我的房间留下来,可见是动身去读大学,"leave for 前往;动身去…"故B正确.
23.A 考查不定代词辨析.根据下文"they had heard the whole story from Su."可知,‘The Beaches'已经知道我的故事了而且是整个故事;故选A项.
24.D 考查动词辨析.根据上文"When I was seven,my mother died and from then on my father relied on other people"可知,父亲要靠别人抚养他的孩子.故选D.
25.B 考查形容词辨析.根据作者与‘The Beaches'生活之前,她遭遇了家庭破裂的事,这对于一个孩子的影响是很大的,使作者产生对生活的消极态度是可以理解,也是符合常理的,而且下文作者说"that love was shaky and untrustworthy"爱是摇摆不定的,不可信的;可知选B项.
26.D 考查连词辨析.要不是因为"The Beaches",我就会成为一个痛苦的,愤世嫉俗的女人.句中"would havebecome"是关键,它决定了前面的空是but for而不是"thanks to";故选D.
27.A 考查名词辨析.根据全文大意可知,作者与他们共同生活,他们也把作者当做女儿来看待,所以他们给予"我"的应是一个家庭.故选A.
28.C 考查名词辨析. 他们让我免于被我的过去使我麻痹颓废.故选C项.
29.D 考查动词短语辨析. 根据文章后一部分,作者因为"The Beaches"一家而从原来的消极对待生活变成积极面对,她也由此相信爱,相信有家.故D正确.
30.A 考查形容词辨析."我"是住在Beaches家的,不是在那里出生的.故选A.
点评 解答此类题目可遵循以下步骤:第一步,通读全文,了解文章大意,获得整体印象,同时初选出一批较有把握的答案.第二步,边核对初选答案边补填留下的空格.如果短文难度较大,则可复读几遍,核对和确定答案.有些空一时决定不了,可作个记号,待复查时再确定. 第三步,复查定稿.从整体理解角度出发,仔细审核答案,确保意义上、语法上没有错误,同时对遗留下来的少数几个空格作最后选择.
-Yes.The year 2014is coming we realize it.( )
| A. | until | B. | when | C. | before | D. | after |
| A. | Whatever | B. | However | C. | Whichever | D. | Whenever |
| A. | while | B. | when | C. | where | D. | that |