题目内容
【题目】A sunflower is a sunflower. A mobile phone is a mobile phone. But can you combine the two to do something for your local environment? As early as next year it may well be possible. When you have finished with your mobile phone you will be able to bury it in a garden or a plant pot and wait for it to flower.
A biodegradable(生物所能分解的)mobile phone was, this month, introduced by scientists. It is hoped that the new type of phone will encourage consumers to recycle.
Scientists have come up with a new material over the last five years. It looks like any other plastic and can be hard or soft, and is able to change shape. Over time it can also break down into the soil without giving out any poisonous chemicals. British researchers used the new material to develop a phone cover that contains a sunflower seed. When this new type of cover turns into waste, it forms fertilizers. These feed the seed and help the flower grow.
Engineers have designed a small transparent(透明的)window to hold the seed. They have made sure it only grows when the phone is thrown away. “We’ve only put sunflower seeds into the covers so far. But we are working with plant experts to find out which flowers would perform best. Maybe we could put roses in next time,” said one scientist.
As phone technology is developing so quickly, people are constantly throwing their mobiles away. This means manufacturers are under pressure to find ways of recycling them. Some 650 million mobile phones have been sold this year. Most of them will be thrown away within two years, adding plastic, heavy metal and chemical waste to the environment. A biodegradable cover can offer some relief for nature, according to the scientists.
“The seed comes out and the flower grows in the pot so you don’t have to concern yourself with the phone when you have finished using it,” said Kerry Kirwan. She leads the research team, which is based at the University of Warwick in Britain.
【1】What is the purpose of this passage?
A. To tell the popularity of biodegradable cell phones.
B. To persuade the reader to buy the biodegradable cell phone.
C. To discuss the development of phone technology.
D. To introduce an environmental-friendly cell phone to readers.
【2】People throw away their cell phones most probably because .
A. there is something wrong with them
B. no sunflowers can grow out of them
C. they are out of fashion
D. they are becoming cheaper and cheaper
【3】It could be learned from the passage that .
A. developing the new type of phone is mainly to protect the environment
B. phone-makers will benefit much more from the new type of phone
C. the new type of phone will certainly be popular with users all over the world
D. the phones that can be recycled are available only in Britain now
【4】What might be the most suitable title for this passage?
A. Sunflower and Phone. B. Plant Your Phone.
C. Protect Our Environment. D. No Worry about Phone.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析:本文是一篇说明文,介绍了一款有利于环境的手机。科学家们发明了一款能够生物分解的手机,让消费者们学会再回收利用。同时又新发明了一款手机壳,这种手机壳不会污染环境,如果不要了扔了也不用担心会污染环境。因为这种手机壳是用向日葵的种子和一种类似塑料的材料做的,如果扔在土里面也会自动分解不会产生有害物质。而且科学家还在研究着能不能把手机壳里加的种子变成玫瑰。
【1】D推理判断题。根据对全文的理解与判断可知整篇文章都在介绍一款不污染环境的手机,所以可判断作者写这篇文章的目的是为了向我们介绍这款有利于环境的手机,故选D。
【2】C推理判断题。根据第四段As phone technology is developing so quickly, people are constantly throwing their mobiles away可知随着手机科技的快速发展,人们也不断地把他们的手机淘汰扔了。由此句意可判断人们每次把手机扔了最有可能是因为手机不流行了,所以被淘汰了,故选C。
【3】A推理判断题。根据第二段A biodegradable(生物所能分解的)mobile phone was, this month, introduced by scientists. It is hoped that the new type of phone will encourage consumers to recycle 和Over time it can also break down into the soil without giving out any poisonous chemicals可知科学家们发明这一款新的手机所用的材料是可分解的,而且还是有利于环境的,根据此可判断发展这一款新的手机主要是为了保护环境。
【4】B推理判断题。根据最后一段The seed comes out and the flower grows in the pot so you don’t have to concern yourself with the phone when you have finished using it可知手机被淘汰了以后可以把它种在地里面,它的材质也不会破坏环境,可以由此判断我们再用玩手机以后可以把手机“种”了,所以只有选项B最符合语境,故选B。