题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Valentine's Day, a day traditionally reserved for expressing romantic love, is observed practically all around the world. However, not many people are familiar with Sweetest Day. Actually it is a holiday, especially designed to express love and care for those who were routinely neglected(忽视)by society.
Sweetest Day was the idea of Herbert Birch Kingston, who worked for a company in Cleveland, Ohio. He felt that there were plenty of children, especially orphans and poor kids, who didn't necessarily get the attention they deserved. Thus in 1922, he launched the first Sweetest Day to give out boxes of candy to mainly poor children.
Since the day picked was the third Saturday in October, this became the traditional time to celebrate Sweetest Day. The tradition was so enjoyed that people often looked beyond kindness to treating their own friends or family to treats on Sweetest Day.
In the US, Sweetest Day is celebrated primarily in the Northeastern region of the US, still on the third Saturday of October. Yet news of the tradition, which began nearly 100 years ago, has spread to other parts of the country, especially as people who lived in those areas moved elsewhere. People may distribute candy or small gifts to those in patient homes, hospitals, foster homes, or mental institutions, and they may also treat friends and family to little gifts from the heart.
In keeping with the original tradition, celebrating Sweetest Day should really be most focused on people who ordinarily don't have the good fortune of attention from friends or family, either due to difficult family circumstances or to poverty. This can be a great tradition to start if your community doesn't routinely celebrate the day, and there are many candy manufacturers that are willing to help donate or reduce costs on gifts intended for people in unfortunate circumstances.
(1)The original purpose of Sweetest Day is to ________.
A.provide an occasion to know orphans
B.make those poor children happy
C.make your friends and family happy
D.distribute candy to those lovely children
(2)What do people barely do on Sweetest Day?
A.Buy flowers for your sweetheart.
B.Visit patients who have to be in hospital.
C.Give friends gifts to make them happy.
D.Care for children who lost their parents.
(3)We can learn from the passage that ________.
A.it is vital to contact the candy manufacturers
B.it is necessary to call on friends or families
C.it is important to help those in need
D.it is common to serve your community
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
【解析】本文是一篇说明文,介绍了Sweetest Day最初发明的初衷及人们的具体活动,主要是帮助那些需要帮助的人尤其是孩子们,让他们快乐。
⑴考查细节理解。根据第二段中的“Thus in 1922, he launched the first Sweetest Day to give out boxes of candy to mainly poor children.”可知,Sweetest Day最初的目的是给孩子们尤其是孤儿和穷孩子们礼物让他们快乐,故选B。
⑵考查细节理解。根据第四段中的“People may distribute candy or small gifts to those in patient homes, hospitals, foster homes, or mental institutions, and they may also treat friends and family to little gifts from the heart.”可知,人们在Sweetest Day的活动没有A项,故选A。
⑶考查推理判断。全文介绍了Sweetest Day的最初发明的初衷及人们的活动,主要是帮助那些需要帮助的人尤其是孩子们,让他们快乐。故选C。
【题目】根据对话内容,从对话后方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使对话意思完整。选项中有两项为多余项。
(At 3:00 pm, Tom and Amy are in the classroom.)
Tom: Hi, Amy.
Amy: Hi, Tom. What's wrong with you?
Tom: I have a stomachache.
Amy: What did you eat for lunch?
Tom:
Amy: I see. Maybe it is caused by them.
Tom:
Amy: Do you often just have snacks for lunch?
Tom: Yes, very often.
Amy: Oh! Snacks are bad for health.
Tom: I know that. But I really enjoy them.
Amy: Anyway, you should try to eat less.
Tom: You are right. I'll try from now on.
A.I guess so. |