题目内容

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填空,在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

School uniforms should be required for all students for some important reasons. Firstly, wearing uniforms makes everyone feel equal. It makes students 1 come from poor families feel the same. In addition, getting ready for school every morning can be much faster and easier. Many kids waste time choosing what 2 (wear) to school. Most importantly, some 3 (study) show that school uniforms make students perform better in school. Some people might say that uniforms take away personal freedom, but students still have many other ways to express 4 (they).

【答案】

1who/that

2to wear

3studies

4themselves

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了学生穿校服的好处。

1考查定语从句。句意:这让来自贫困家庭的学生感觉和别人是一样的。此处为定语从句,关系词指代先行词students,并在从句中作主语,故填who/that

2考查不定式。句意:许多孩子在选择穿什么去上学上浪费很多时间。分析句子结构并结合句意可知此处用“疑问词+不定式”结构作choosing的宾语,故填to wear

3考查名词的数。句意:最重要的是,一些研究表明校服能让学生在学校表现更好。study作“研究”讲时是可数名词,some修饰可数名词复数,故填studies

4考查反身代词。句意:有些人可能会说校服剥夺了个人自由,但是学生们仍然有很多其他的方式来表达他们自己。根据句意可知此处表示“他们自己”,故填themselves

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most human beings are kind,good-natured beings who will hep someone out in need if they are able to,especially if that someone is a little kid.Travis Sattler is one of those human beings.

The 18-year-old didn't think twice about helping a little boy who walked up to the counter at Freddy's Frozen Custard where he'd been working for a year.The little boy named Johnny Smith had just finished eating with his mother when he walked up to the counter where Travis was working as the cashier(收银员)。He ordered an ice cream."Once I told him the total, he was counting his change and all of his money, and then he handed everything to me.But he didn't have enough money to pay for it. He was maybe $2 short,"Travis said.

But Travis wasn't about to let this boy walk out of the restaurant without his ice cream.So,he pulled out his credit card and told the boy to take the ice cream away."He had a big smile and the widest eyes when he ran back to his mom and told her what happened,"Travis said.

About 30 minutes later,the little boy walked up to Travis and handed him a note before walking out of the restaurant with his mom.It says,"Thank you for being so nice and paying for my ice cream.We need more people like you."The note also had a $100 bill folded in it.

I think I brightened up their day,"Travis said.And Travis's boss couldn't be more proud of him. He gave him an extra $100 bill as well and sent him some goodies.

1How did Johnny feel when Travis paid for the ice cream?

A.Worried.B.Delighted.

C.Nervous.D.Confused.

2Which of the following can best describe Travis?

A.Curious.B.Humorous.

C.Hard-working.D.Kind-hearted.

3What can we learn from the text?

A.Johnny's mother couldn't afford the ice cream.

B.Travis has helped many people in the restaurant.

C.Travis Sattler's boss praised him for his behaviour.

D.Johnny's mother wrote to Travis and sent him a $2 bill.

4What does the author want to show through Travis's story?

A.What goes around comes around.

B.Kindness does need to be rewarded.

C.A small act of kindness makes a big difference.

D.Happiness is more than the mere possession of money.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网