题目内容
The date was like any other day in his life. After school Bill walked past the shop on the street corner (角 落) . He stopped to look at the front row of the shoes. And he felt sorry for himself. He really wanted to have a new pair for his birthday.
He sadly walked away and thought of what to tell his mother. He knew she would give him anything if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and he didn't want to make his mother worry about it. So he went to the park and there he sat on the grass. Then he saw a girl in a wheelchair (轮椅) . He found that the girl moved the wheels with her hands. Bill looked at her carefully and was surprised to see that the girl had no feet. He looked down at his own feet. “It is much better to be without shoes than without feet ,” he thought. It was not right for him to feel so sorry and sad. He went away and smiled,thinking he was luckier in life. (2013 —2014 学年下学期江苏省兴化市期末)
() 6. Bill was sorry that .
A. the shoes in the shop were not the right size for him
B. he forgot to bring any money with him
C. he walked past the shoe shop
D. his shoes were old
() 7. Which of the following is right?
A. Bill's mother had much money.
B. Bill's mother was a kind-hearted woman.
C. Bill's mother wouldn’t buy him anything.
D. Bill's mother often bought presents for Bill's birthday.
() 8. Why didn't Bill go home at once?
A. Because his mother was at work.
B. Because he wanted to sit on the grass in the park.
C. Because his mother wouldn’t give him any money.
D. Because he didn't want to give his mother any trouble.
() 9. In the park,Bill found a girl .
A. without hands B. without feet
C. looking down at his shoes D. walking slowly
() 10. At last Bill .
A. left the park sadly
B. decided to buy a new pair of shoes
C. didn't know how to help the girl
D. thought he was luckier in life than the girl in the wheelchair
阅读提示:本文是记叙文。讲述了一个为没有新鞋而苦恼的孩 子,当他看到了一个没有脚的女孩时,他忽然明白一个道理:没有 鞋总比没有脚更幸运,此后他开心起来。
6. D细节理解题。由第一段最后一句“He really wanted to have a new pair for his birthday. ”可知他的鞋子旧了,需要一双新鞋子。
7. B推理判断题。由第二段第二句“He knew she would give him anything if she could. ”可推测出他的母亲是个心地善良的人。
8. D细节理解题。由第二段第四句可知,他不回家的原因是不想因 自己看起来不开心而让母亲担忧。
9. B 细节理解题。由第二段中的“Bill looked at her carefully and was surprised to see that the girl had no feet. ”可知小女孩没有脚。
10. D细节理解题。由第二段倒数第三句“It is much better to be without shoes than without feet ,” he thought.可知。