题目内容

【题目】The Netherlands on Monday launched its first-ever “intelligent bicycle”, fitted with a set of electronic devices (设备) to help bring down the high accident rate among elderly cyclists in this country.

The intelligent bicycle runs on electricity. Its seat shakes when other cyclists approach from behind, while the handlebars do the same when obstacles appear ahead to inform cyclists to pay attention to the danger. It also has a cradle (置物架) in which a computer can be inserted (插入), to wirelessly connect and “talk” to the bicycle through a particular application. The computer also flashes a bright signal if there is an approaching obstacle in the bicycle’s path, like a tree, or if another cyclist comes up from behind intending to pass.

A commercial-available bicycle is expected to be on the market in the next two years and should sell for between 1, 700 euros to 3, 200 euros per bicycle. It weighs about 55 pounds but researchers are working on making the on-board systems smaller.

‘‘Accidents often happen when cyclists look behind them or get frightened when they are passed at high speed,” said Maurice Kwakkernaat, one of the scientists involved in the project, “The on-board system technology has already been at work in the automotive (自动的) industry”.

“More and more elderly people are using a bicycle,not only for short distances,but also for longer distances,” Dutch Environment Minister Melanie Schultz van Haegen said, “This type of bicycle is truly needed in the Netherlands because it will help us bring down the number of elderly people who are injured every year and allow them to continue enjoying cycling,” she said.

1What does the text mainly talk about?

A. The newly-invented bicycle can warn of danger.

B. The intelligent computer runs on electricity.

C. More elderly people enjoy electronic devices.

D. The means of transportation in the Netherlands.

2When a car appears ahead,the intelligent bicycle will_________.

A. stop by itself B. make a noise

C. warn its cyclist D. change its color

3What do you know about the intelligent bicycle?

A. It uses gas as the fuel. B. It is widely used now.

C. It will be lighter in weight. D. It will be free for everyone.

4More and more elderly people in the Netherlands______________.

A. try to invent intelligent bicycles B. enjoy themselves by cycling

C. drive cars for longer distances D. devote themselves to computers

【答案】

1A

2C

3C

4B

【解析】试题分析:

1】主旨大意题。根据第一段内容“The Netherlands on Monday launched ... in this country.”可知,荷兰在星期一推出了首辆智能自行车,这种自行车配备了一套电子设备,用来帮助降低该国老年骑车者的高事故发生率。故选A

2】细节理解题。根据第二段第二句可知,当前方出现障碍物时,自行车把手会摇晃,提醒骑行者注意危险。故选C

3】细节理解题。根据第三段最后一句可知,研究人员正致力于使车载系统变得更小。由此可推知,这款自行车以后会更轻。故选C

4】细节理解题。根据最后一段中的“More and more elderly ...for longer distances”以及“This type of bicycle ... allow them to continue enjoying cycling ...”可知,越来越多的荷兰老年人享受骑车带来的快乐。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Attraction of the Minions

When it comes to film, people usually favor good over evil, focus on the hero and ignore the supporting characters. __【1】__

Originally comedic background characters in the film Despicable Me(卑鄙的我), these yellow pill-shaped nuts, have totally stolen the show and turned into a popular figure.

This summer the characters debuted(首演) in their own self-titled movie in theaters abroad, having the second biggest opening weekend of all time for a cartoon film according to USA Today. Recently, McDonald’s has been including Minion toys with kids’ meals in some areas, causing loyal fans to flock to the restaurant to collect them all. _2__

The movie’s huge popularity even surprised its writers. “We never knew the Minions were going to be so popular. It just became a force of nature,” the film’s co-writer Cinco Paul told the Los Angeles Times.

__3__For many, the appeal is obviously their cuteness. Their simple nature can easily surpass cultures and age groups. Even children can draw them. Thousands of examples of fan-made Minion art from fingernails to Halloween clothes are visible on global social media platforms.

But there’s more to the phenomenon than just cuteness. US entertainment website Hit Fix explains that their way of communicating makes the creatures influential as well. __4__ But it seems everyone can understand them through their exaggerated(夸张的) movements and expressions.

More importantly, their childlike mannerisms is a brand of humor that wins hearts. “Clumsy, foolish Minions are recognized as the ultimate β personalities,” wrote Peter Debruge of US entertainment magazine Variety.

They desire nothing more than to serve their most despicable master. __5__ "Perhaps we love Minions because they remind us of ourselves," Huffington Post associate Web editor Sara Boboltz wrote, "or an evil version of ourselves."

A. So what makes the banana-loving Minions a big hit?

B. Besides, their childlike manner entertains fans more.

C. And this evil characteristic arouses sympathy among humans.

D. Related video games, toys and other goods are sweeping the world.

E. Minions is a 2015 American 3D computer-animated family comedy film.

F. But when it comes to the Minions, these conventions go right out the window.

G. The largely speak in nonsense words with the occasional recognizable terms like “potato”.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网