题目内容
【题目】The Netherlands on Monday launched its first-ever “intelligent bicycle”, fitted with a set of electronic devices (设备) to help bring down the high accident rate among elderly cyclists in this country.
![]()
The intelligent bicycle runs on electricity. Its seat shakes when other cyclists approach from behind, while the handlebars do the same when obstacles appear ahead to inform cyclists to pay attention to the danger. It also has a cradle (置物架) in which a computer can be inserted (插入), to wirelessly connect and “talk” to the bicycle through a particular application. The computer also flashes a bright signal if there is an approaching obstacle in the bicycle’s path, like a tree, or if another cyclist comes up from behind intending to pass.
A commercial-available bicycle is expected to be on the market in the next two years and should sell for between 1, 700 euros to 3, 200 euros per bicycle. It weighs about 55 pounds but researchers are working on making the on-board systems smaller.
‘‘Accidents often happen when cyclists look behind them or get frightened when they are passed at high speed,” said Maurice Kwakkernaat, one of the scientists involved in the project, “The on-board system technology has already been at work in the automotive (自动的) industry”.
“More and more elderly people are using a bicycle,not only for short distances,but also for longer distances,” Dutch Environment Minister Melanie Schultz van Haegen said, “This type of bicycle is truly needed in the Netherlands because it will help us bring down the number of elderly people who are injured every year and allow them to continue enjoying cycling,” she said.
【1】What does the text mainly talk about?
A. The newly-invented bicycle can warn of danger.
B. The intelligent computer runs on electricity.
C. More elderly people enjoy electronic devices.
D. The means of transportation in the Netherlands.
【2】When a car appears ahead,the intelligent bicycle will_________.
A. stop by itself B. make a noise
C. warn its cyclist D. change its color
【3】What do you know about the intelligent bicycle?
A. It uses gas as the fuel. B. It is widely used now.
C. It will be lighter in weight. D. It will be free for everyone.
【4】More and more elderly people in the Netherlands______________.
A. try to invent intelligent bicycles B. enjoy themselves by cycling
C. drive cars for longer distances D. devote themselves to computers
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】B
【解析】试题分析:
【1】主旨大意题。根据第一段内容“The Netherlands on Monday launched ... in this country.”可知,荷兰在星期一推出了首辆“智能自行车”,这种自行车配备了一套电子设备,用来帮助降低该国老年骑车者的高事故发生率。故选A。
【2】细节理解题。根据第二段第二句可知,当前方出现障碍物时,自行车把手会摇晃,提醒骑行者注意危险。故选C。
【3】细节理解题。根据第三段最后一句可知,研究人员正致力于使车载系统变得更小。由此可推知,这款自行车以后会更轻。故选C。
【4】细节理解题。根据最后一段中的“More and more elderly ...for longer distances”以及“This type of bicycle ... allow them to continue enjoying cycling ...”可知,越来越多的荷兰老年人享受骑车带来的快乐。故选B。
【题目】短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
得分 | 阅卷 |
请改正下面短文中的错误。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词;
删除:把多余的词用斜线(\)划掉;
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Last week, our school had organized an activity to climb the West Mountain. As soon as we arrived at the foot of a mountain, we set out for the summit in high spirits. During the climb, we had such much difficulty passing the rocky areas. But under the teacher’s help, we eventually reached the top, where we greeted by the bright sunshine and fresh air. Seeing from the top, the city was extreme beautiful. This event turned out to be very success. Not only did we take a break from our heavy school work, and also we learned what to communicate with each other.
![]()