题目内容

【题目】It’s a popular belief that a fish’s memory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they don’t remember what they’ve eaten or where they’ve been, and they don’t recognize you or any of their friends every moment in their life would be like seeing the world for the first time.

But don’t be so quick to feel sorry for them. A new study has found that fish have a much better memory than we used to think. In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago.

In the study, researchers from MacEwan University in Canada trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of their tank to get food. They then waited for 12 days before putting them back in the tank again.

Researchers used computer software to monitor the fish’s movements. They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could remember their past experiences.

In fact, scientists had been thinking for a long time that African cichlids might have a good memory. An earlier study showed that they behaved aggressively(挑衅地) in front of certain fish, perhaps because they remembered their past “fights”. But until the latest findings, there was no clear evidence.

Just as a good memory can make our lives easier, it also plays an important part when a fish is trying to survive in the wild.

“If fish are able to remember that a certain area contains safe food, they will be able to go back to that area without putting their lives at risks,” lead researcher Trevor Hamilton told Live Science.

For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence.

【1】What is the article mainly about?

A. Fish having very bad memories.

B. Fish being smarter than we thought.

C. How fish improve their memory.

D. What we can learn from fish.

【2】According to the article, people used to believe that _______.

A. fish could only remember part of their past experiences

B. fish could remember things that happened 12 days ago

C. a fish’s memory lasted for only seven minutes

D. fish didn’t recognize any of their friends

【3】How can fish benefit most from a good memory? They can remember _______.

A. where to get food and survive

B. their enemies and fight

C. where to escape to when in danger

D. their friends and help each other

【4】Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Fish behave aggressively in a fight.

B. Fish can remember more.

C. Fish don’t belong to the list of smart animals.

D. Only African cichlids have a good memory.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】A

【4】B

【解析】

试题分析:本文讲述了一项新的研究发现,鱼的记忆力比我们过去认为的要好得多

【1】B 主旨大意题。根据第二段第二句A new study has found that fish have a much better memory than we used to think.一项新的研究发现,鱼的记忆力比我们过去认为的要好得多;根据文章最后一段For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence.很长时间,鱼被放置在远远低于黑猩猩,海豚和老鼠的名单上,但是这项研究使科学家们对他们的智力有了新的认识。可知B项鱼比我们认为的聪明是文章的大意

【2】D 细节理解题。根据第一段中they don’t recognize you or any of their friends可知,他们不认识你或他们的任何一个朋友。故选D。

【3】A 细节理解题。根据第四段最后两句They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could remember their past experiences. 他们发现,休息这么长时间的鱼还能回到第一次得到食物的地方。这表明他们可以记住他们过去的经历。可知他们知道在哪里能得到食物和生存。故选A。

【4】B 推理判断题。根据第五段最后一句But until the latest findings, there was no clear evidence.至今没有清晰的证据。)故排除A;根据最后一段For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence. 很长时间,鱼被放置在远远低于黑猩猩,海豚和老鼠的名单上,但是这项研究使科学家们对他们的智力有了新的认识。)故排除C;根据第五段第一句In fact, scientists had been thinking for a long time that African cichlids might have a good memory. African cichlids有一个好的记忆,但并未说只有African cichlids才有好的记忆。)故排除D。纵观全文,再根据第二段第二句A new study has found that fish have a much better memory than we used to think.一项新的研究发现,鱼的记忆力比我们过去认为的要好得多。)故B项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】You have probably been told by your high school instructor that writing is an important and practical skill. However, you may not be convinced that the ability to write will be important in your own future. If so, you will be surprised at the results of a recent survey by the National Institute of Education. More than four thousand working men and women who had graduated fifteen years earlier were asked to name the courses they would have taken in college if they had known better. The designer of the survey expected people to name courses in computer science, mathematics, or business. But the course most often mentioned was writing.

If you already have a job, you are probably not surprised at their answers. Many jobs require the ability to write. Despite the increasing use of the telephone and the computer, much information must be communicated in writing.Some ten million people—managers, engineers, sales representatives, and many others— write regularly as part of their jobs. Summaries, reports, reports, letters and speeches are required in today’s work world. The ability to write, therefore, is an important skill. The successful individual is almost always the one who can communicate successfully in writing.

Writing communicates your thoughts and feelings to others; it also tells you something about yourself. Maybe this is what Eldridge Cleaver had in mind in his autobiography, “I started to write... to save myself...I had to seek out the truth... I had to find out who I am and what I want to be ,what type of man I should be ,and what I could do to become the best of which I was capable.”

【1】Why does the author say writing is very important?

A.Because it is a required course at high school and college.

B.Because it is a way to communicate your thoughts.

C.Because it is an important skill for many jobs.

D.Because it shows your good quality.

【2】The survey conducted by the National Institute of Education shows that .

A.more than 4,000 working people value the course of writing

B.many people regard computer science as a useful course

C.some people would study business if they had a chance

D.most people consider writing to be an important course

【3】The author suggests that need to communicate a lot in writing.

A.mangers

B.engineers

C.sales representatives

D.all of the above

【4】Why is Eldridge Cleaver’s autobiography mentioned in the passage?

A.To clarify what writing means to people.

B.To show what good writing is.

C.To encourage people to write.

D.To provide evidence for the survey.

【题目】Comparative thinking and behavior is quite typical among teenagers, but it is the responsibility of the parent to set limits and hold firmly to them. Frequently, a parent will tell me in frustration about how their child has complained about not having the very best in fashion design like their friends, or the latest electronic gadgetry that all the other kids own.

Parents need to teach their children selfconfidence. Those who are selfconfident resist the urge to compare themselves to other people, and do not overestimate others' experience while diminishing their own. But some people may have a mantra signified by the slogan, if only. “If only I had the money of my brother; if only I was smart like my classmates; if only I was as goodlooking as my friends.”

Comparing oneself with others is a trap. People who compare themselves with other individuals tend to feel that they are not good enough. They tend to perseverate(表现执拗)about their shortcomings. Even if they try their best,it is not good enough because they can always find someone who performs at a higher level. When people compare, they generally focus on their negative traits. They ignore all that is going right in their life. They also tend to minimize their success and dismiss positive gestures and compliments.

Those who are confident listen to their own inner voice. They are not influenced by other people's view of events. They are not overly impressed by others' success, money, health,and material possessions. They do not believe that others have a /span>greater sense of emotional wellbeing than they do.

Recently, The Harvard Mental Health Letter published an article which indicated that people with chronic(慢性的)pain had as significant a sense of wellbeing as those without chronic pain. However, those with chronic pain tended to overestimate the emotional wellbeing of physically healthy people. The study confirmed that it is how we view events that is important, not the nature of our circumstances which may include making comparisons.

【1】 It seems that those who make comparisons don't________.

A. care about their success

B. have selfconfidence

C. overestimate others' experience

D. understand others' success

【2】The third paragraph mainly tells us________.

A. people tend to compare themselves to other individuals

B. those who make comparisons focus on their strengths

C. those who make comparisons don't deserve compliments

D. making comparisons can cause many negative effects

【3】The article published in The Harvard Mental Health Letter indicates________.

A. chronic pain actually doesn't affect people's sense of happiness

B. physically healthy people have a higher sense of happiness

C. emotional health has nothing to do with physical health

D. what is important is the nature of events rather than our viewpoints

【4】 What is the author's attitude towards “making comparisons”?

A. Favorable. B. Unconcerned.

C. Disapproving. D. Doubtful.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

A strong memory depends on the health and vitality (活力) of your brain. They say that you can’t teach an old dog new tricks, but when it comes to the brain, scientists have discovered that this old saying simply isn’t true. 【1】

Give your brain a workout. Memory, like muscular strength, requires you to “use it or lose it”. The more you work out your brain, the better you’ll be able to process and remember information. 2

Don’t skip the physical exercise. While mental exercise is important for brain health, that doesn’t mean you never need to break a sweat. Physical exercise helps your brain stay sharp. It increases oxygen to your brain and reduces the risk for disorders that lead to memory loss.

Get enough sleep. There is a big difference between the amount of sleep you can get by on and the amount you need to function at your best. 3

Keep stress in check. Stress is one of the brain’s worst enemies. Over time, stress destroys brain cells. Studies have also linked stress to memory loss.

Have a laugh. 4 That holds true for the brain and the memory, as well as the body. Unlike emotional responses, which are limited to specific areas of the brain, laughter engages multiple regions across the whole brain.

5 Just as the body needs fuel, so does the brain. You probably already know that a diet based on fruits, vegetables, whole grains, “healthy” fats and lean protein will provide lots of helth benefits, but such a diet can also improve memory. For brain health, though, it’s not just what you eat—it’s also what you dont eat.

A. Eat a brain-boosting diet.

B. Play games with memory.

C. Laughter is the best medicine.

D. But oversleeping is not good for your brain.

E. Even skipping a few hours makes a difference!

F. You have to shake things up from time to time!

G. The human brain has an astonishing ability to adapt and change.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网