题目内容
【题目】阅读理解。
Our most commonly held code for success is broken. Conventional wisdom holds that if we work hard we will be more successful, and if we are more successful, then we’ll be happy. If we can just find that great job, win that next promotion, lose those five pounds, happiness will follow. But recent discoveries in the field of positive psychology have shown that this code is actually backward: Happiness fuels success, not the other way around. When we are positive, our brains become more engaged, creative, motivated, energetic, and productive at work. This discovery has been repeatedly borne out by rigid research in psychology and neuroscience(神经学), management studies, and the bottom lines of organizations around the globe.
In The Happiness Advantage, Shawn Achor, who spent over a decade living, researching, and lecturing at Harvard University, draws on his own research—including one of the largest studies of happiness and potential at Harvard and others at companies like UBS to fix this broken code. Using stories and case studies from his work with CEOs of Fortune 500 in 42 countries, Achor explains how we can reprogram our brains to become more positive in order to gain a competitive ability at work.
Based on seven practical, actionable principles that have been tried and tested everywhere from classrooms to boardrooms, stretching from Argentina to Zimbabwe, he shows us how we can capitalize on the Happiness Advantage to improve our performance and maximize our potential.
A must-read for everyone trying to stand out in a world of increasing workloads and stress, The Happiness Advantage isn’t only about how to become happier at work. It’s about how to acquire the benefits of a happier and more positive mode of thinking to achieve the extraordinary in our work and in our lives.
【1】 What do we know about the new discovery in paragraph 1?
A. Conventional code for success is totally useless.
B. The more we are successful, the happier we are.
C. Positive psychology is really backward.
D. Happiness contributes greatly to success.
【2】 Why did the writer write the book The Happiness Advantages?
A. To reprogram one’ s brain to be healthier.
B. To make people more positive and competitive.
C. To study stories and cases of CEOs.
D. To make a lecture at Harvard University.
【3】 The underlined phrase “capitalize on” in paragraph 3 is closes in meaning to ____
A. provide fund for
B. make full use of
C. write big letters for
D. stand out in
【4】 What is the purpose of the writer in writing the passage?
A. To help people stand out in the world.
B. To arouse people’s sense of happiness.
C. To help people decrease the work stress.
D. To strongly recommend the book.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】D
【解析】
试题分析:
【1】细节理解题。根据文章第一段Happiness fuels success内容可知,快乐会促进成功。答案为D。
【2】推理判断题。根据文章第二段内容可知,作者在书中解释了我们如何调整大脑使我们更积极的面对有竞争力的工作。答案为B。
【3】猜测词义题。根据本段最后maximize our potential可知,作者展示给我们如何充分利用这本书,是我们提高表现最大限度开发潜力。答案为B。
【4】推理判断题。理解整个故事可知,介绍了一本刚刚出版的书,名字叫做“幸福的优势”,其核心观点是:幸福感促使人们获得成功,为此文章作者大力推荐这本书。选D。