题目内容
【题目】阅读理解
Who are we and what do we do?
Since National Theatre Live was launched in June 2009, we've broadcast more than forty productions live, from both the National Theatre and other theatres in the UK.
Our broadcasts have now been experienced by over 5.5 million people in over 2,000 venues around the world, including over 650 venues in the UK alone. Past broadcasts from the National Theatre have included Danny Boyles' Frankenstein with Benedict Cumberbatch and Jonny Lee Miller, War Horse; Man and Superman with Ralph Fiennes.
Broadcasts from other UK theatres include Coriolanus from the Donmar Warehouse; Macbeth from the Manchester International Festival; Our biggest single broadcast to date is Hamlet with Benedict Cumberbatch at the Barbican, which has been seen by over 550,000 people.
How do we do it?
Though each broadcast is filmed in front of a live audience in the theatre, cameras are carefully positioned throughout the theatre to ensure that cinema audiences get the “best seat in the house” view of each production.
Where can you find us?
The nearest venue to you is Emei 1958 Cinema, located at No. 360 Qingjiang Road East, Chendu, China.
What's on?
| The Deep Blue Sea |
| Man and Superman |
Clicking “Book Now” will take you through to a third party site where you can complete your booking.
(1)What is the number of audience who have watched the National Theatre Live productions?
A.Over 5.5 million.
B.Over 2,000.
C.Over 650.
D.Over 550,000.
(2)Which of the following statements is true about Hamlet?
A.It was performed at National Theatre.
B.Barbican is one of the actors playing a role in it.
C.It is Benedict Cumberbatch's biggest single broadcast.
D.None of their other single broadcasts has been bigger than it.
(3)Which of the following productions can the audience in Chengdu enjoy this July?
A.The Deep Blue Sea
B.War Horse
C.Macbeth
D.Man and Superman
(4)Where is this passage likely from?
A.A website.
B.A theatre magazine.
C.A textbook.
D.A booklet.
【答案】
(1)A
(2)D
(3)D
(4)A
【解析】本文是一篇说明文,介绍了一家广播公司的一些排演节目的信息。
(1)考查细节理解。根据Who are we and what do we do?部分中的”Our broadcasts have now been experienced by over 5.5 million people in over 2,000 venues around the world, including over 650 venues in the UK alone.“可知,观看国家剧院现场演出的观众人数超过5百万人。故选A。
(2)考查细节理解。根据Who are we and what do we do?部分中的”Our biggest single broadcast to date is Hamlet with Benedict Cumberbatch at the Barbican, which has been seen by over 550,000 people.“可知,Hamlet是它们最大的单独剧目。故选D。
(3)考查细节理解。根据Man and Superman部分中的”Time: 3 p. m. Sunday 23 July, 2017 Venue: Emei“可知,今年七月成都观众可以欣赏作品“Man and Superman”,故选D。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的”Clicking ‘Book Now’ will take you through to a third party site where you can complete your booking.“可以推断出,本文是摘自网站。故选A。