题目内容
3.Teens don't understand the big fuss (小题大做).As the first generation to grow up in a wired world,they hardly know a time when computers weren't around,and they eagerly catch the chance to spend hours online,chatting with friends.So what?But researchers nationwide are increasingly worried that teens are becoming isolated (孤寂),less skillful at person-to-person relationships,and perhaps numb (麻木) to the cheatings that are so much a part of the e-mail world."And a teen's sense of self and values may be changed in a world where personal connections can be limitless,"said Sherry Turkle.
Another researcher,Robert Kraut,said he's worried about the"opportunity costs"(机会成本) of so much online time for youths.He found that teens who used computers,even just a few hours a week,showed increased signs of loneliness and social isolation."Chatting online may be better than watching television,but it's worse than hanging out (闲逛) with real friends,"he said.
Today's teens,however,don't see anything strange in the fact that the computer takes up a central place in their social lives."School is busy and full of pressure.There's almost no time to just hang out,"said Parker Rice,17."Talking online just kills time."
Teens say they feel good about what they say online or taking the time to think about a reply.Some teens admit that asking someone for a date,or breaking up,can be easier in message form,though they don't want to do so.But they insist there's no harm.
28.The researchers argue thatA.
A.teens may develop a different sense of values
B.nothing is wrong with teens'chatting online
C.teens can manage their social connections
D.spending hours online does much good to teens
29.Teens think that talking online can help themD.
A.use computers properly
B.improve their school work
C.develop an interest in social skills
D.reduce their mental pressures
30.The text mainly deals withD.
A.teens'pleasant online experience
B.teens'computer skills and school work
C.the effects of the computer world on teens
D.different opinions on teens'chatting online
31.The purpose of the text is toB.
A.describe computer research results
B.draw attention to teens'computer habits
C.suggest ways to deal with problem teens
D.discuss problems teens have at school.
分析 本文属于说明文阅读,通读全文可知作者通过这篇文章向我们介绍了要注意青少年的使用电脑的习惯以及关于青少年网上聊天的不同意见.
解答 28.A 细节理解题,根据第二段And a teen's sense of self and values may be changed in a world where personal connections can be limitless,"said Sherry Turkle.可知研究人员认为青少年可能会产生不同的价值观,故选A.
29.D 推理判断题,根据最后一段Teens say they feel good about what they say online or taking the time to think about a reply.Some teens admit that asking someone for a date,or breaking up,can be easier in message form,though they don't want to do so可知一些年轻人认为网上聊天可以帮助他们减轻他们的心理压力,故选D.
30.D 推理判断题,根据第二段But researchers nationwide are increasingly worried that teens are becoming isolated第三段Another researcher,Robert Kraut,said he's worried about the"opportunity costs"(机会成本) of so much online time for youths可知作者通过这篇文章向我们介绍了关于青少年网上聊天的不同意见,故选D.
31.B 主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章向我们介绍了要注意青少年的使用电脑的习惯,故选B.
点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
health.( )
| A. | common | B. | normal | C. | regular | D. | usual |
---Country life gives me peace and quiet,which is _______ I can't enjoy living in big cities.( )
| A. | what | B. | why | C. | where | D. | that |
You may have already guessed-I seldom make up,(40)Dbuy a few creams for my skin,and wear only one or two pieces of(41)B.Instead,given the choice I spend my money on travel,learning experiences,fun and a few causes I support.Fortunately,my husband Thom not only likes me this way,(42)Che's me same as well.(43)Acomes naturally to us because we both prefer(44)Dexperiences.
There was a TV show in the 1980's called Fernando's Hideaway.Regardless of whom the host Fernando was(45)Cin the show,he would always say,"You(46)Amarvelous(棒极了)!"And that was usually followed by,"As we all know,it's(47)Bto look marvelous than feel marvelous."I knew everyone used to laugh at that show because what made it so ridiculous was how it pointed out the obvious(48)Bof grasping for outside appearances,(49)Creal feelings.
Some women out there might be telling themselves,"I(50)Bpossibly feel good if I don't look good."Really?Your life is(51)Ato feel good to you.We can control the way we feel by controlling our thoughts.Instead of(52)Boutside circumstances to bring about responses in us and make us happy or not,we can put our time,attention and resources on(53)Ccan affect inside.No one else knows your reason for being happy.You do.Your happiness (54)Ayou to it.When you travel along your(55)Dto joy,your conversation is of joy;your feelings are of joy-you're on the right way.
| 36.A.casual | B.special | C.ordinary | D.attractive |
| 37.A.Unfortunately | B.Frequently | C.Hopefully | D.Fortunately |
| 38.A.focused on | B.left out | C.commented On | D.made out |
| 39.A.necessary | B.possible | C.convenient | D.essential |
| 40.A.never | B.often | C.usually | D.just |
| 41.A.clothing | B.jewelry | C.decoration | D.furniture |
| 42.A.and | B.yet | C.but | D.although |
| 43.A.Happiness | B.Tiredness | C.Beauty | D.Fortune |
| 44.A.common | B.cultural | C.traveling | D.quality |
| 45.A.performing | B.requiring | C.interviewing | D.working |
| 46.A.look | B.sound | C.smell | D.feel |
| 47.A.worse | B.better | C.less | D.funnier |
| 48.A.puzzle | B.mistake | C.idea | D.progress |
| 49.A.more than | B.less than | C.rather than | D.other than |
| 50.A.mustn't | B.couldn't | C.needn't | D.daren't |
| 51.A.supposed | B.permitted | C.requested | D.promised |
| 52.A.letting | B.allowing | C.recommending | D.preventing |
| 53.A.which | B.that | C.what | D.why |
| 54.A.guides | B.sends | C.misleads | D.applies |
| 55.A.mind | B.reason | C.time | D.path |
| A. | Nowhere will sticking to convention get us | |
| B. | Nowhere can we get sticking to convention | |
| C. | Sticking to convention getting us nowhere | |
| D. | Sticking to convention,we will get nowhere |