题目内容
April Fools’ Day, not officially considered a holiday, is most definitely a notable day that is celebrated in many countries on April 1. The thing that is so special about April 1 is that it is the day for playing tricks and practical jokes on others. The aim of these jokes is to bring embarrassment to others.
Superstitions(迷信)have it that the practical jokes are meant to be played before noon, and that those that are performed afterwards will bring bad luck. This limitation is widely losing its value due to the fact that many major hoaxes throughout history appear after noon. Another superstition is that anyone who fails to respond properly to the jokes played on them is also said to be easy to suffer from bad luck.
Some people think that being fooled by a pretty girl will be accompanied by marriage, or at least a friendship with her. That sounds like a good deal if she is truly pretty. Some people believe that being married on April Fools’ Day is not a good idea for a man, and that forever in the future he will be ruled by his wife.
The origin of April Fools’ day is not clearly known, but it is generally accepted to have come about as a result of the changes in the calendar system. The New Year celebrations used to begin on 25 March and last for a week, ending on 1 April. In 1582, Charles IX, King of France brought in the new Gregorian calendar, in which the new year began on 1 January. Unfortunately, some people did not hear about the change, and many others simply refused to break the tradition.
1.April Fools’ Day is different from other festivals probably because .
A. it is not official holiday
B. jokes can be played on this day
C. people are relaxed on this day
D. it is an important day
2.If jokes are played on you by a beautiful girl you’ll probably .
A. dislike her B. make much money
C. make many friends D. get married to her soon
3.A man would rather not get married on April probably because .
A. he loves his wife very much
B. he is eager for a bright future
C. he doesn’t want to obey his wife
D. he doesn’t like playing jokes
4.Which of the following would be the best title for this passage?
A. April Fools’ Day B. The New Year
C. The Superstitions D. The New Gregorian Calendar
1.B
2.D
3.C
4.A
【解析】
试题分析:文章介绍愚人节的一些信息,愚人节是怎么由来的,这一个节日的传统。
1.
2.
3.
4.
考点: 考查社会现象类短文
随着网络的普及,越来越多的中学生甚至小学生都注册了个人博客,对此有人赞同,也有人反对。请根据下表中的提示写一篇英语短文,谈谈人们对此现象的看法并发表自己的观点。
赞成者的观点 | 反对者的观点 | 你的观点 |
结交朋友,展示自我,释放压力 | 浪费时间, 耽误学习 | ? |
注意:1、词数120左右。 2、可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:博客—blog
With the popularity of the Internet, a growing number of middle school students start their own blogs on the Internet,