题目内容

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

1.(____You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here’s how:

Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First plan your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. 2.____ A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.

Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television. When you sit down to study, concentrate on the subject.

Make good use of your time in class. 3.____Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.

Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, and read that material. 4.____If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you’ll remember it longer.

Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test, so don’t be over worried.

5. _____ You will probably discover some of them after you have tried these.

A. There are other methods that might help you with your studying.

B. Maybe you are an ordinary student.

C. This will help you understand the next class.

D. No one can become a top student unless he or she works hard.

E. Don’t forget to set aside enough time for entertainment.

F. Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.

G. Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.

 

1.B

2.E

3.G

4.C

5.A

【解析】

试题分析:本文主要介绍了想要成为一名尖子生的五种学习方法。

1. probably think you will never be a top student. 你可能觉得你将来不会成为一个优等生。可知上文应是可能你是一个普通,一般的学生。故选B。

2. plan your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying.首先计划你的吃饭,睡觉,穿衣服时间,然后再安排好的,有规律的学习时间。可知下文必定要提到也要安排一定的娱乐时间。故选E。

3. time,观察选项可知与此有关的选项是F,G,再结合后文Listening carefully in class means less work later. 在课堂上认真听讲意味着以后工作会少。既然提到认真听,那上文应提到课堂上的听,故选G合适,故选G。

4. you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, and read that material.可知回到家,复习笔记,以及回顾老师第二天即将要讲的重要的几点,读读那些相关材料,这样做产生什么样的结果呢,也就是下文要提到的,这样做对于第二天的上课有很大帮助作用。故选C。

5. how:作者讲要介绍如何变成优等生的一些学习方法。然后下文展开介绍,最后一段“You will probably discover some of them after you have tried these.” 你试过这些之后,你可能会发现其中一部分。由此可知,作者是想告诉读者,有许多关于学习的好方法,除了所介绍的几种之外。故选A。

考点:考查结合上下文语境理解的考题。

练习册系列答案
相关题目

The following people are all searching for a university. After the description of these people, there is information about six universities A---F on your answer sheet. There is one extra paragraph about one university which you do not need to use.

(1) Bobby is tired of working indoors and wouldn’t like to be too far away from his girlfriend who studies at Simmons.。

(2)Maria wants to learn modern science and she prefers to stay neither by the ocean nor in the northeast.

(3)Andrew wishes to study business in a non-state-run university.

(4)Lucy enjoys taking her further education in a women-only university.

(5)Scott hopes to play the computer conveniently for fun.

SIMMONS The College of Arts and Sciences and Modern Studies. Simmons educates women to achieve their work and life goals. More than 40 majors. Lies in the heart of Boston, US. News &World Report ranks Simmons among the top state universities in the North and among the best values. 617-521-2051 www.simmons.edu.

PAUL SMITH’S COLLEGE The College of Nature. Experience a different kind of classroom: 15,300 acres of forests, lakes and streams, a hotel and a restaurant, 99% placement upon graduation. Two-and-four-year degree programs. PO Box 265Paul Smith, NY 12970800-421-2605 www.paulsmith.edu.

ST. MARY’S UNIVERSITY Personal attention. Powerful programs. Experience the technology of today at our co-educational university. One Camino Santa Utah 78228-8503 800-FOR-STMU www.stmarytx.edu.

NORTHERN UNIVERSITY A famous private university with 3,200 students in the Colleges of Arts & Sciences, Business and Engineering. Medicine and Law among the top ten by U.S. News & World Report Old Union 232 CA 94305-3005 650-723-2091 www.stanford.edu.

UNIVERSITY OF PHOENIX Adult education course. Earn an online degree with University of Phoenix today. 100% online, fast and convenient. Learn why most working professionals choose University of Phoenix Online. www.Phoenixun.edu.

PETER’S COLLEGE Experienced professors are available. Equipped with a lot of modern facilities, two students a dormitory, two computers, power never fails, PO.356 Peter, 16753800-333-12-2135 www.peterun.edu.

1.Bobby A. SIMMONS

2.Maria B. PAUL SMITH’S COLLEGE

3.Andrew C. ST. MARY’S UNIVERSITY

4.Lucy D. NORTHERN UNIVERSICY

5.Scott E. UNIVERSITY OF PHOENIX

F. PETER’S COLLEGE

 

There was a doctor in our city who was famous for his skills. Once he received a little child who was badly ill. Thanks to his skill and care, his young patient got well and was soon able to get up and run about again.

The child’s mother was very much thankful to the doctor, and she visited him to thank him for what he had done for her child. “Doctor,” she said, “you have saved my little son. I don’t know how to thank you enough. I feel that money alone cannot repay you, so I have made this little purse with my own hands, as a sign of my gratitude. I hope you will accept it.” The doctor stood up and said coldly, “Madam, a little present like that is very nice between friends, but a doctor needs to be paid properly for what he has done.” The lady was so surprised and hurt so much that she could not reply for a moment. Then she said quietly, “Perhaps you will tell me how much your fee is?”

“Fifty pounds”, he answered.

The lady opened the little purse and took out four fifty-pound bank notes. She handed one of them to the doctor, and put the other three back into the purse. She put the purse into her handbag and, saying good bye to the doctor, went out of the room.

1.The lady was thankful to the doctor because ________.

A. he had saved her life

B. he often called on her

C. he had saved her son’s life

D. he had given her some money

2.The doctor refused the lady’s purse because he thought ______.

A. the purse should be given between friends

B. the purse was too small

C. the lady was not kind to him

D. the lady didn’t gave him money but the purse

3.What can we learn from the passage?

A. The lady didn’t pay the doctor any money.

B. The lady was means.

C. The lady had planned to give the doctor 200 pounds.

D. The lady was angry with the doctor.

 

I arrived late one night, on a business trip, and had dinner in a restaurant. As I was finishing my meal, an old couple came in to dine. They were holding hands and had smiles on their faces. Shortly after I ended a 20-year , I still had pain in my heart and I was at the love they show for one another. As a result, when I paid my bill I gave the waiter another $50 to pay the couple’s bill and then left without them.

The next day my business meeting two hours before the flight back to Houston. So I had enough time left to enter the restaurant to dine . After I had been , the waiter, from the night before, came up to my table . She can’t wait to tell me what happened after I last night: when the old couple were that another guest had paid for them, they asked whom it was. The waiter said that she had never me before, and told them what I told her, “I just wanted to repay for the true love that they were showing.” Feeling surprised , they , and paid the bills for another two young couples saying “Love begets (产生) love”. I with delight and said “ That’s nice”. Then I read the menu and my meal.

When my dinner was and I intended to pay, my waiter was to be found. I had to walk over to the Hostess Stand and that I needed to pay for my meal and hurry to the . She said that my had paid for me just to repay the joy that I brought to the faces of the elderly couple and the amazement of the two young couples.

1.A. bitterB. lovelyC. standardD. stressful

2.A. jobB. dateC. marriageD. journey

3.A. amazedB. angryC. confusedD. sad

4.A. comparingB. encounteringC. recognizingD. greeting

5.A. lastedB. startedC. endedD. held

6.A. againB. eitherC. insteadD. altogether

7.A. seatedB. servedC. dressedD. focused

8.A. anxiouslyB. crazilyC. hopefullyD. quickly

9.A. arrivedB. leftC. sleptD. escaped

10.A. comfortedB. remindedC. warnedD. told

11.A. chargedB. appreciatedC. seenD. helped

12.A. youB. meC. herD. them

13.A. looked aroundB. turned upC. went overD. dressed up

14.A. believedB. admittedC. smiledD. shook

15.A. bookedB. orderedC. paidD. finished

16.A. fullB. overC. coldD. available

17.A. somewhereB. anywhereC. nowhereD. everywhere

18.A. protestedB. explainedC. declaredD. remarked

19.A. hotelB. officeC. airportD. station

20.A. waiterB. bossC. hostessD. friend

 

阅读短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的词数要求)。

Let me tell you about five of the enemies we face from within. The first enemy that you’ve got to destroy before it destroys you is indifference. What a tragic disease this is! “Ho-hum, let it slide. I’ll just drift along.” Here’s one problem with drifting: you can’t drift your way to the top of the mountain.

The second enemy we face is indecision(优柔寡断). Indecision is the thief of opportunity and enterprise. It will steal your chances for a better future. Take a sword to this enemy.

The third enemy inside is doubt. Sure, there’s room for healthy skepticism. You can’t believe everything. But you also can’t let doubt take over. Many people doubt the past, doubt the future, doubt each other, doubt the government, doubt the possibilities and doubt the opportunities. , they doubt themselves. I’m telling you, doubt will destroy your life and your chances of success. It will empty both your bank account and your heart. Doubt is all enemy. Get rid of it.

The fourth enemy within is worry. We’ve all got to worry some. Just don’t let it conquer you. Instead, let it alarm you. Worry can be useful. If you step off the curb (路边) in New York City and a taxi is coming, you’ve got to worry. But you can’t let worry loose like a mad dog that drives you into a small corner. Here’s what you’ve got to do with your worries: drive them into a small corner. Whatever is out to get you, you’ve got to get it. Whatever is pushing on you, you’ve got to push back.

The fifth enemy is overcaution. It is the timid (胆小的) approach to life. Timidity is not a virtue; it’s an illness. If you let it go, it’ll conquer you. Timid people don’t get promoted. They don’t advance and grow and become powerful in the marketplace. You’ve got to avoid overcaution.

1.What’s the best title for this passage? (Within 8 words)

 

2.List three enemies inside that might prevent you from getting promoted.(Within 5 words)

 

3.Fill in the blank in Paragraph 3 with proper words or phrases. (Within 5 words)

 

4.Which sentence in the text is the closest in meaning to the following one?

However, you shouldn’t be forced into a small room by the worry beyond control.

 

5.Translate the underlined sentence in Paragraph 4 into Chinese.

 

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网