题目内容
3.A new study has found the amount of antibiotics(抗生素)given to farm animals is expected to increase by two-thirds over the next 15 years.Researchers are linking the growing dependence on the drugs to the increasing need for meat,milk and eggs.However,the drugs could quicken the development of antibiotic-resistant infections(感染).Such infections are already a major public,health concern in the United States.The World Health Organization notes when people stop living in poverty(贫困),the first thing they want to do is eat better,rather than earn more money.For most people,that means their diet should contain more meat.With the rapid development of Asia,people there are eating nearly four times as much meat,milk and other milk products as they did 50 year ago.
To meet the need,farmers have put many animals into smaller spaces.As the animals are crowded together,the easiest way to deal with some of the problems d crowding is to give them antibiotics.It's clear that antibiotics help animals stay healthy in a crowded environment and grow faster.But bacteria can develop resistance to the drugs gradually.
Nowadays,doctors find antibiotics that once worked against the infections no longer work.The bacteria have learned ways to fight against the drugs.The heavy use of antibiotics in animals is responsible for the growth of antibiotic resistance worldwide.In the United States,at least two million people get drug-resistant infections each year and at least 23,000 die from an infection.
Europe has banned the use of antibiotics to increase animal growth.And the United States is hoping to persuade farmers to stop using antibiotics for that purpose.
28.What accounts for the increasing amount of antibiotics given to farm animals?D
A.The desire for new drugs.
B.The less effective antibiotics.
C.The outdated farm technology.
D.The need for more various foods.
29.What do most people want to do first when they get rid of poverty according to the WHO?C
A.Making a lot of money.
B.Focusing more on health.
C.Having more meat in their diet.
D.Living in a better environment.
30.What can be inferred from the passage?D
A.Antibiotics do harm to animals.
B.Antibiotics help animals stay healthy.
C.Antibiotics are used heavily in Europe.
D.Antibiotic-resistant bacteria spread to people.
31.What's the passage mainly about?D
A.A new way of raising farm animals.
B.The advantages of using antibiotics.
C.The reason for banning the use of antibiotics.
D.The negative effect of antibiotics in farm animals.
分析 本文是一篇科技报道.向我们讲述了家畜抗生素用量将有所增加,但这会带来不良的后果.
解答 28.D;细节理解题.根据第一段中Researchers are linking the growing dependence on the drugs to the increasing need for meat,milk and eggs.可知,家畜抗生素用量增长和人们对肉、蛋、奶的需求的增长有关.故选D.
29.C;细节理解题.根据第二段The World Health Organization notes when people stop living in poverty,the first thing they want to do is eat better,rather than earn more money.For most people,that means their diet should contain more meat.(世界卫生组织指出,当人们停止生活在贫困中时,他们首先想做的事情是更好的吃,而不是挣更多的钱.对大多数人来说,这意味着他们的饮食应该含有更多的肉)可知,人们摆脱了贫穷都想有更多的肉吃.
30.D;推理判断题.根据第三段最后一句But bacteria can develop resistance to the drugs gradually.和第四段中The bacteria have learned ways to fight against the drugs.???at least 23,000 die from an infection.可知,过度在家畜身上使用抗生素会使细菌慢慢发展得有抗药性,人若吃了这种家畜的肉或其下的蛋等,带有抗药性的细菌就会慢慢传播给人类.故选D.
32.D;主旨大意题.根据全文大意可知,文章主要介绍了人们滥用抗生素来饲养家畜的相关情况.故选D.
点评 本文考察学生的理解推断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.
Then one day three-year-old Jim was sitting on the floor(48)Bthe empty cologne bottle.His lips wet,he was making a( n ) (49)Cface.He drank my(50)Bcologne!"Jack,come quick."I cried."Can cologne(51)Amy baby?Jim drank the rest of it!""It's mostly just alcohol,honey,"Jack(52)Dme.Little Jim was fine,and my concern for my child was(53)B.I now felt(54)Cto see the empty cologne bottle.
A few weeks later,Jack bought another bottle of my beloved cologne.I(55)Dit as much as I had done to the earlier one.(56)A,it became three-quarters empty.I thought it best to buy another(57)B.But the shop assistant told me that there wasn't even a maker of that brand any more.
Now I only use my special cologne on very important occasions,because there will be(58)Bto replace it when these last few precious(59)Care gone.But from the bottom of my heart,it's not three-quarters empty but still one-quarter full.Perhaps if I'm very careful,I can (60)Cusing it for the rest of my life.
| 41.A.special | B.terrible | C.practical | D.cheap |
| 42.A.eye | B.nose | C.hand | D.mouth |
| 43.A.imagine | B.afford | C.touch | D.describe |
| 44.A.clumsy | B.unique | C.faded | D.stylish |
| 45.A.try | B.act | C.insist | D.withdraw |
| 46.A.unless | B.even if | C.until | D.even after |
| 47.A.cost | B.consequence | C.standard | D.symbol |
| 48.A.looking for | B.holding | C.reaching for | D.filling |
| 49.A.amused | B.excited | C.awful | D.happy |
| 50.A.poisonous | B.precious | C.dangerous | D.magical |
| 51.A.hurt | B.attract | C.frighten | D.please |
| 52.A.criticized | B.encouraged | C.educated | D.comforted |
| 53.A.increased | B.relieved | C.confirmed | D.developed |
| 54.A.grateful | B.nervous | C.heartbroken | D.desperate |
| 55.A.resisted | B.wasted | C.protected | D.prized |
| 56.A.Still | B.So | C.Otherwise | D.Therefore |
| 57.A.brand | B.bottle | C.flavor | D.color |
| 58.A.some | B.none | C.another | D.more |
| 59.A.quarters | B.packets | C.drops | D.shops |
| 60.A.turn to | B.devote to | C.count on | D.decide on |