题目内容

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Are you feeling anxious about your test next week? Here are some tips that will help you in dealing with stress(压力) and anxiety.

Study regularly

One of the most important ways of avoiding test anxiety is to prepare well in advance. Study regularly for a few hours every day. 1. .

Reduce study pressure(压力)

If students are not able to deal with anxiety or nervousness, they could talk to their teachers, student counselors(辅导员), parents or friends. Parents should also avoid pressurizing(加压) their kids to do well. 2.

Then your children can study without any tension(紧张). Another important point that arises here is neither the students nor the parents should compare the children with their other classmates and friends.

Physical fitness

3. Many times due to anxiety students avoid sleep and starve themselves. They should sleep for at least 6-7 hours a day and eat nutritious and healthy food. Exercising regularly is equally important as talking to friends and socializing(社交).

4.

Plan your studies well. Chart(制图) out a timetable and take proper breaks between studying. Along with the study time, allot (分配) time to relax and do what you love to do. Practicing simple breathing skills will also help reduce stress.

5. While it is important to gain good scores in tests, it is not the most important thing in life. Learning to deal with nervousness and stress will not only help them to do well in school tests, but also in their future life.

A. Prepare schedule

B. Listen carefully in class

C. Do not forget to eat and sleep properly.

D. It helps in increasing the confidence of students.

E. Create a peaceful and relaxing atmosphere (放松的气氛) at home.

F. Students should remember that tests are just a part of life.

G. Test and exam time causes a lot of nervousness in students.

 

1.D

2.E

3.C

4.A

5.F

【解析】

试题分析: 本文是关于如何缓解学习压力的一些建议。在文中作者提到不要临时抱佛脚,要坚持一贯的学习。要坚持进行体育锻炼,要保证充足的睡眠和合理健康的饮食。此外,家长也要在家中提供一个温馨,舒适放松的环境。

1.。根据上文内容可知临时抱佛脚的学习会让人紧张,而平时的学习则会让学生更加从容地面对考试,也就是学生会更有信心,纵观选项D选项内容恰好能承接上文,是前面所提建议能带来的好处,故答案选D。

2.。根据上句内容Parents should also avoid pressurizing(加压) their kids to do well.和后句Then your children can study without any tension(紧张).可以推测空格处应该是作者给家长的建议,纵观选项E选项内容能够起到承上启下的作用,故答案选E。

3.。在本段中作者建议充足的睡眠休息、合理健康的饮食和锻炼能够帮助缓解压力,而C选项也是关于睡眠和饮食,内容符合语境,能够起到概述本段中心的作用,故答案选C。

4.。根据下文内容 Plan your studies well. Chart(制图) out a timetable可知在本段中作者建议人们要提前制定计划,这样会帮助人们松弛结合,以便减轻压力。A选项内容也是让人们制定时间表,由此判断A选项内容能够概述本段中心, 故答案选A。

5.。下文内容While it is important to gain good scores in tests, it is not the most important thing in life.是关于对待考试应该有的态度,而F选项内容“While it is important to gain good scores in tests, it is not the most important thing in life.”也是告诫人们要正确面对考试,内容符合语境,故答案选F。

考点:考查信息匹配。

练习册系列答案
相关题目

LONDON (Reuters Life!) ---- Forget about talking your children into considering life as a doctor or a teacher and start training them for the talent show.

A survey of British parents showed the aspirations (志向) of their children are greatly different from what they dreamed about when considering who they wanted to be when they grew up.

Although astronaut (宇航员) still remains fairly high on the list of careers (事业) kids dream about these days, others like doctor and teacher have been taken the place of by the desire (欲望) to win good name and money as a sporting hero, pop star or actor.

The parents of children aged 5 to 11 said the choice of lawyer had dropped by only one place on a top 10 list to sixth, while teacher had dropped to ninth from top in the last 25 or more years.

The survey for British TV channel “Watch” found a great difference between the genders (性别) of today’s young people when compared with their parents’ dreams 25 years or more ago.

Playing professional football, being an astronaut and joining the firefighting service topped the boys’ choices, while girls are more likely to be dreaming of taking to the stage as a pop star or actress or joining the medical profession.

When asked what they would like their children to do for a living, today’s parents still like the academic (学术的) professions (职业), with law and medicine scoring highly, while being a boss came third.

Parents also praised job happiness above wealth (财富) when it comes to their hopes for their children.

Nearly 70 percent of the parents surveyed thought that they failed to follow their dreams when it came to their career, with 37 percent thinking it was caused by a lack of aspiration and not having the necessary conditions.

1.From the passage we know that most parents still hope that in the future their children can take up ______.

A. jobs such as musicians, singers and dancers

B. jobs related to academic professions like lawyers and doctors

C. jobs in which they will not be endangered

D. jobs which will be well paid only

2.According to the survey for British TV channel “Watch”, which of the following is the boys’ best career choice?

A. A pop star B. An actor C. A doctor D. A firefighter

3.What can be learnt from the passage?

A. Parents’ hope for their children’s career did not change too much.

B. Parents pay much attention to the income of their children.

C. Less than half of the parents who were surveyed didn’t follow their dreams.

D. Most parents didn’t have the necessary conditions to realize their dreams.

4.What is the main idea of the passage?

A. Many reasons cause the change of children’s dreams.

B. Parents’ dreams are different form children’s.

C. Parents are changing their own dreams.

D. Children’s dreams are always changing.

 

Some people bring out the best in you in a way that you might never have fully realized on your own. My mother was one of those people.

My father died when I was one-year-old. While I was growing up, we led a very hard life, but my mom gave me a lot of love. Each night, she seated me on her lap and spoke the words that would change my life, "Kemmons, you are sure to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it. "

At fourteen, I was hit by a car and the doctors said that I would never walk again. Every night my mother spoke to me in her gentle, loving voice, telling me whatever those doctors said, I could walk again if I wanted to. She drove that message so deep into my heart that I finally believed her. A year later, I walked on my own to school!

When the Great Depression broke out, my mother lost her job. Then I left school to support the two of us. At that moment I decided never to be poor again.

Over the years, I experienced a lot of business success. But the real turning point happened on a vacation I took with my wife and five kids in 1951. I was dissatisfied with the second-class hotels available for families and was very angry that they charged an extra $2 for each child. That was too expensive for an ordinary American family. I told my wife that I was going to open a motel (汽车旅馆)for families that would never charge extra money for children. Many people did not believe me at that time.

Not surprisingly, mom was my strongest supporter. As in any business, I experienced a lot of difficulties. But with my mom's words in my heart, I never doubted I would succeed. Fifteen years later, I had the largest hotel system in the world—Holiday Inn. In 1979 my company had 1,759 inns in more than fifty countries with an income of $l billion a year.

You may not have started out life in the best situations. But if you find a task in life worth working for and believe in yourself, nothing can stop you.

1.What Kemmon's mother often told him during his childhood was____.

A. caring B. moving

C. encouragingD. interesting

2.Who played the most important role in making the author walk back to school again?

A. Doctors.B. Nurses.

C. His friend.D. His mom.

3. What caused Kemmon to start a motel by himself?

A. His terrible experience in the hotel.B. His wife's suggestion.

C. His previous business success.D. His mom's support.

4. Which of the following best describes Kemmon's mother?

A. Modest, helpful and hard-working.

B. Loving, supportive and strong-willed.

C. Careful, beautiful and helpful.

D. Strict, sensitive and supportive.

5.. Which of the following led to Kemmon's success?

A. Self-confidence, hard work, higher education and a poor family.

B. Mom's encouragement, clear goals, self-confidence and hard work.

C. Clear goals, mom's encouragement, a poor family and higher education.

D. Mom's encouragement, a poor family, higher education and opportunities.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网