题目内容

Rembrandt was an extraordinary Dutch painter. He was most well-known for his brushwork and the way in which he connected with the human soul. His life, however, was not happy.

He was born on July 15,1606 in Leiden, the Netherlands. His father wanted him to have a real, learned profession but Rembrandt left the University of Leiden after becoming bored. He began studying art under a local teacher but soon left and studied in Amsterdam where he mastered all his lessons in six months!

At the age of 22, he moved back to Leiden and began to get his own students. One of his students was the famous artist Gerrit Dou. In 1631 he returned to Amsterdam where he became the most popular portrait painter in Holland. Rembrandt met Saskia and married her in 1634. She was a cousin of a very successful art dealer and she helped him to meet wealhy people who commissioned(委任制作) many paintings from him. He used her as a model in many of his paintings.

Rembrandt’s private life, however, was very unfortunate. He had four children with Saskia but only one, Titus, survived. Saskia died in 1642 at the age of only 30. In 1649, his housekeeper became his second wife and was also a model for many of his paintings. Even though Rembrandt was very successful as an artist, art dealer and teacher, he lived in a careless way and had to declare bankruptcy(破产) in 1656. He even had to sell his whole art collection and his house to pay off his debts.

His unfortunate life, however, didn’t affect his art. He painted many great paintings during that time. His new love, Hendrickje, died in 1663 and his 27-year-old son, Titus, died in 1668. Eleven months later, on October 4, 1669, Rembrandt died in Amsterdam. He produced more than 600 paintings and over 2,000 drawings!

1.Which of the following is the reason that made Rembrandt’s business fail?

A. As an extraordinary Dutch painter, he knew nothing about business.

B. He spent most of his time on art, leaving no time to care his business.

C. All his children but Titus died, which made him very sad.

D. Like other famous artists, he was thoughtless.

2.From the passage we learn that Rembrandt .

A. graduated from the University of Leiden

B. began his teaching career in 1628

C. married Saskia when he was 22 years old

D. was good at drawing animals and flowers

3.How many members of Rembrandt’s family died before him, not including his parents?

A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.

4.What’s the best title for this passage?

A. A brief biography of Rembrandt

B. A great Dutch painter

C. The greatest painter in the world

D. Rembrandt’s unhappy family

 

1.D

2.B

3.D

4.A

【解析】

试题分析: 荷兰艺术家Rembrandt大学没毕业就拜师学画画,一生有2600幅作品问世,然而他的一生极具悲剧色彩。

1.D 细节理解题。根据第四段提到he lived in a careless way and had to declare bankruptcy(破产) in 1656. He even had to sell his whole art collection and his house to pay off his debts可知他的疏忽,考虑不周造成生意的失败,故选D项。

2.B 细节理解题。根据第二段提到He was born on July 15,1606 in Leiden, the Netherlands和第三段提到At the age of 22, he moved back to Leiden and began to get his own students.可推算出1628年开始教学生涯,他并没有大学毕业,A错;他1606年出生,1634年结婚,时年28岁,故C错;D项文中没有提到,故选B项。

3.D 推断题。根据第四段提到他的第一个妻子与三个孩子辞世,第五段提到他27岁的儿子和第二人妻子也去世,共有6个家人在他之前去世在,故选D项。

4.A 主旨大意题。本文按时间顺序介绍Rembrandt的成长,事业,家庭,这就是他的一个传记,故选A项。

考点:人物类阅读。

练习册系列答案
相关题目

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Family Values

To understand a nation, you should first get to know its minimum unit-family.1.

In the US, upon reaching an appropriate age, children are encouraged, but not forced, to “leave the nest” and begin an independent life.2. Parents do not arrange marriages for their children, nor do children usually ask permission of their parents to get married.Young adults meet their future spouses(配偶)through other friends, at jobs, and in organizations and religious institutions.Although children choose their own spouses, they still hope their parents will approve of their choices.

Parents feel that children should make major life decisions by themselves in many families.A parent may try to influence a child to follow a particular profession but the child is free to choose another job.3. A son may deliberately decide not to go into his father’s business because of a fear that he will lose his independence in his father’s workplace.This independence from parents is not an indication that parents and children do not love each other.Strong love between parents and children is universal and this is no exception in the American family.

4. It is not like we Chinese.Parents are rulers and masters.We Chinese love our parents with fear and total respect.In America, children always have their own opinions and even can talk about some sensitive problems with their parents, like family financial situation, the relationship between mother and father, and even sex.

5. Therefore, it is contrary that, on one hand, Americans admire independence and equality that they don’t want to make sacrifice to make up a family, but on the other hand, Americans thing highly of family in their value system.

A.In the American family, children and parents are equal.

B.It can reflect the traditional values and customs of a nation.

C.When it comes to big problems, children do not have to always follow their parents’ ways.

D.After children leave home, they often find social relationship and financial support outside the family.

E.Although Americans pay much attention to independence and equality, they don’t believe in making sacrifice.

F.Sometimes children do precisely the opposite of what their parents wish in order to declare their independence.

G.Many of them are expected to leave what could be life’s most important decision - marriage almost entirely up to luck.

 

According to Beth Anaclerio, an Evaston mother of two, ages 4 and 18 months, a child’s birthday party doesn’t have to be a hassle; it can be a basket of fun, “Having a party at home usually requires a lot of running around on the part of the parents, and often the birthday boy or girl gets lost in wild excitement.But it really doesn’t have to be that way,” said Anaclerio.Last summer, Anaclerio and her friend Jill Carlisle, a Northbrook mother of a 2-year-old, founded a home party-planning business called “A Party in a Basket.” Their goal is to help parents and children share in the fun part of party planning, like choosing the subject or making a cake, while they take care of everything.

Drawing on their experiences as mothers, they have created 10 ready-to-use, home party packages.Everything a family needs to plan a party, except the cake and ice cream, is delivered to the home in a large basket.

“Our parties are aimed for children 2 to 10,” Anaclerio said, “and they’re very interactive(互动) and creative in that they build a sense of drama based on a subject.For example, at the Soda Shoppe party the guests become waiters and waitresses and build wonderful ice cream creations.”

The standard $200 package for eight children includes a basket filled with invitations, gifts, games and prizes, paper goods, a party planner and the like.For more information, call Anaclerio at 708-864-6584 or Carlisle at 708-205-9141.

1.The main purpose of writing this text is _____.

A.to share information about party planning

B.to introduce the joys of a birthday party

C.to sell a service

D.to announce a business plan

2.The most important idea behind the kind of party planning described here is that _____.

A.it brings parents and children closer together

B.guests play a part in the preparation of a party

C.parents are spared the trouble of sending invitations

D.it provides a subject of conversation

3.What does the underlined word “hassle” probably mean?

A.a party designed by specialists.

B.a plan requiring careful thought.

C.a demand made by guests.

D.a situation causing difficulty or trouble.

4.Which of the following is most likely to be a party planner?

A.B.

C.D.

 

They call themselves “The Soul Knights(骑士)” and come from different universities in Guangdong Province.

During their summer vacation, the team, consisting of five male and two female students, more than 3,000 kilometers from Guangzhou to Beijing. It took them days to complete the journey.

The Soul Knights have a noble , which is to advocate civilized travel by taking photos of graffiti(涂鸦) by tourists.

“When we heard that a Chinese tourist wrote his name on an Egyptian temple, it made think a lot. We wanted to use photos to everyone how important it is to protect historic relics,” says Zhang Zhihao, 22, the team’s captain.

On their trip, the team had a clear of duty. Some provided medical care, some were fund, and others updated the team’s micro blog.

Cycling is a great way of enjoying the landscape, but it’s . On the way they passed through many cities heat waves with temperatures well above 40 degrees. They rode about 20 kilometers per hour. They got up at 6 am, departed at 7:30 and at noon to cool down. Sometimes they borrowed sheets of cardboards from restaurants and slept trees.

After cycling for one month, the team arrived in Beijing, their destination. it wasn’t the end of their journey yet. The team a small exhibition on the Great Wall of China, one of the country’s most visited attractions, to show everyone the they had taken of graffiti in various places.

To their , many visitors showed their support for the young team’s project by their names on the banner(横幅)they had prepared.

“We do this adventure, for sending a message to the public about protecting our country’s cultural heritage(遗产) is a very rewarding ,” said the team’s captain.

1.A.walkedB. droveC. flewD. covered

2.A.fiftyB. fortyC. thirtyD. twenty

3.A.causeB. excuseC. suggestionD. view

4.A.brushedB. printedC. sentD. left

5.A.himB. usC. themD. you

6.A.amuseB. informC. urgeD. remind

7.A.divisionB. senseC. goalD. faith

8.A.in need ofB. in possession ofC. in charge ofD. in case of

9.A.shockingB. confusingC. amazingD. challenging

10.A.experiencingB. witnessingC. avoidingD. appreciating

11.A.bathedB. restedC. dancedD. sweated

12.A.inB. betweenC. underD. beside

13.A.nearlyB. finallyC. naturallyD. gradually

14.A.SoB. AndC. SinceD. But

15.A.set upB. led toC. put onD. called off

16.A.marksB. picturesC. surprisesD. effects

17.A.puzzlementB. shameC. delightD. disappointment

18.A.paintingB. signingC. typingD. fixing

19.A.enjoyB. envyC. hateD. ignore

20.A.mindB. envyC. roleD. feeling

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网