题目内容
【题目】 Years ago parents worried their children would learn the truth about Santa Claus(圣诞老人)from others, but now they have a new problem—the Internet.
![]()
A recent study from Hide My Ass! Shows 1 in 8 American parents said the Internet told their children the truth about Santa Claus. 44% of parents thought Google was a danger to this Christmas story, as children searched for Santa and found pages explaining he is not real. About 34 percent of children questioned Santa Claus after seeing ads online for gifts they had asked for in their letters to the North Pole (北极). Sadly,one in three children said their Christmas spirit was dead after reading a post saying Santa wasn’t real.
Before the Internet, the only way children found out their parents bought their gifts was if they were in a bad hiding place. Today, two-thirds of parents never clear their browser (浏览器) history, making it easy for kids to find out the gifts under the tree weren't put there by a happy man and his little helpers.
To keep Mr. Claus alive, “Keep Believing in Santa”, an organization created by Hide My Ass!, helps kids believe in Santa. Parents receive free software from the organization that monitors all online search results and web pages that could tell kids the truth about the man who lives in the North Pole, by hiding any information that may suggest he doesn't exist.
However, there is still a higher possibility of the Internet now being the main cause of a child's belief in Santa ending, and it can also result in kids finding out sooner than for those born before the digital age.
'With this organization, we wanted to give parents a new tool that would allow them to keep the magic of Christmas and the mystery of Santa for that little bit longer,” Cian Mckenna-Charley, marketing director at Hide My Ass!.
【1】What does the underlined word “questioned” in paragraph 2 mean?
A. doubtedB. described
C. dismissedD. discouraged
【2】“Keep Believing in Santa" is created to .
A. make Santa Claus as real a man as possible
B. help parents keep the mystery of Santa Claus
C. tell stories about Santa Claus for younger kids
D. stop children from surfing the Internet too much
【3】Which statement does Cian Mckenna-Charley probably agree with?
A. Parents must clear their browser history.
B. Santa Claus always lives in the North Pole.
C. Christmas spirit can be kept a little bit longer.
D. Gifts are put by Santa under the Christmas tree.
【4】What is the main idea of the text?
A. Christmas is boring without Santa Claus.
B. Parents make efforts to protect Santa Claus.
C. The Internet is a new danger to Santa Claus.
D. Many children find the secret of Santa Claus
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【解析】
本文为说明文。父母担心孩子们从互联网知道圣诞老人不存在的真相。为了能把圣诞节的魔力和圣诞老人的神秘感保持得更久一点,他们创建了一个组织“Keep Believing in Santa”。
【1】猜测词义题。根据第二段中划线的“About 34 percent of children questioned Santa Claus after seeing ads online for gifts they had asked for in their letters to the North Pole (北极)”前后语境可知,44%的家长认为,孩子们上网搜索Santa时,读了谷歌上有对圣诞老的的讲解后,一些孩子们可能知道圣诞老人是“不存在”的危险。而且三分之一的孩子读过后说圣诞老人是“不存在的”。由此可推断出孩子上网之后对此不再相信,开始怀疑了。分析选项A. doubted怀疑;B. described 描写;C. dismissed不予理解,拒绝接受;D. discouraged使气馁, 使沮丧。可知A符合题意,故选A。
【2】推理判断题。根据第四段“To keep Mr. Claus alive, “Keep Believing in Santa”, an organization created by Hide My Ass!, helps kids believe in Santa.”及最后一段的“With this organization, we wanted to give parents a new tool that would allow them to keep the magic of Christmas and the mystery of Santa for that little bit longer”可知,这个组织就是为了能把圣诞节的魔力和圣诞老人的神秘感保持得更久一点。分析选项可知B项符合题意。
【3】推理判断题。根据最后一段“With this organization, we wanted to give parents a new tool that would allow them to keep the magic of Christmas and the mystery of Santa for that little bit longer,” Cian Mckenna-Charley可知,Cian Mckenna-Charley认为能把圣诞节的魔力和圣诞老人的神秘感保持得更久一点。分析选项可知C项符合题意,故选C。
【4】主旨大意题。本文主要叙述父母担心孩子们从互联网知道圣诞老人不存在的真相。本文的第一段“Years ago parents worried their children would learn the truth about Santa Claus(圣诞老人)from others, but now they have a new problem—the Internet”就是文章的主旨。由此可知,父母担心网络会让孩子们知道圣诞老人的真相。分析选项可知C符合题意,故选C。
每篇文章都会有一个主旨要义。主旨要义型题范围一般包括:短文标题、主题大意或段落大意等。此题型要求考生在理解文章后归纳文章要点,概括中心思想。考生需要分析文章的篇章结构,抓住文章的开头或结尾,从而找出能概括文章的主题句。概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括。如第4小题就属于主旨大意题中的概括主旨题。本文主要叙述父母担心孩子们从互联网知道圣诞老人不存在的真相。本文的第一段“Years ago parents worried their children would learn the truth about Santa Claus(圣诞老人)from others, but now they have a new problem—the Internet”就是文章的主旨。由此可知,父母担心网络会让孩子们知道圣诞老人的真相。分析选项可知C符合题意,故选C